Afinată de casă rețeta de lichior de afine
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Afinată de casă rețeta de lichior de afine5 (1)

Cum se face o afinată de casă rețeta de lichior de afine fin si aromat? Lichior fin fără rachiu, țuică sau pălincă. Ce tărie are un lichior și ce alcool folosim la prepararea lui? Rețete cu afine. Rețete de lichior de casă.

Afinata sau lichiorul de afine este o băutură cu un gust specific și aromă puternică de afine, adesea asociată cu îmbunătățirea sănătății, datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatorii ale afinei. Pentru a prepara acest lichior delicios și rafinat, există diferite rețete și tehnici, însă secretul constă în a alege ingrediente de calitate și a evita adaosul de rachiu, țuică sau pălincă.

Dacă vrei să obții un lichior de afine fin, fără un gust puturos și o aromă prea puternică, este important să folosești alcool dublu rafinat sau vodcă, care sunt neutre din punct de vedere al mirosului și nu interferează cu gustul de afine. În plus, tăria alcoolică a acestui lichior ar trebui să fie între 22 și 30 de grade, pentru a-l face plăcut și ușor de băut.

Pentru rețeta mea de afinată, am folosit afine din magazin, dar poți folosi și afine de pădure pentru o culoare mai închisă sau afine de crescătorie pentru o afinată mai rozalie.

Dacă vrei să obții un lichior de afine fin, fără un gust puturos și o aromă prea puternică, este important să folosești alcool dublu rafinat sau vodcă, care sunt neutre din punct de vedere al mirosului și nu interferează cu gustul de afine. În plus, tăria alcoolică a acestui lichior ar trebui să fie între 22 și 30 de grade, pentru a-l face plăcut și ușor de băut.

Dacă ești un fan al lichiorurilor de casă și vrei să încerci să faci afinata ta proprie, există mai multe rețete disponibile, de la cea tradițională cu afine de pădure la rețete mai moderne cu diferite fructe, precum menta, zmeura, cireșele, vișinele sau gutuile. În orice caz, trebuie să acorzi o atenție deosebită alegerii ingredientelor și să eviți folosirea de fructe nedefinite sau distilate de calitate îndoielnică.



Așadar, dacă ești curios să încerci o băutură delicioasă și rafinată, care să îți amintească de aroma dulce și specifică a afinei, te invit să încerci să faci afinata de casă, urmând rețeta.

În continuare, îți prezint rețeta mea de afinată de casă cu afine, care va rezulta în cca. 600 ml de lichior de afine (afinată).

Afinată de casă rețeta de lichior de afine fin si aromat

Timp de preparare afinată de casă rețeta de lichior de afine: 10 minute

Timp Total

10 minute

Ingrediente:

 

Cum se face afinata de casă rețeta de lichior de afine fin si aromat?

Preparare afinată de casă

Afinele le-am spălat și le-am curățat, apoi le-am lăsat la scurs și zvântat.

Într-un borcan suficient de încăpător am pus afinele, zahărul și alcoolul. Pont: dacă se folosesc afine de cultură se recomandă ca o parte din ele (cam 1/2) să fie zdrobite în prealabil cu o furculiță pentru a rupe cojile și a facilita extragerea sucului din afine dar și a pigmenților și aromelor din coajă. Puteți să le zdrobiți și pe toate dacă doriți.

Le-am lăsat 6 săptămâni la macerat la un loc întunecat și răcoros (în pivniță), acoperite cu un capac. Nu se lasă la fermentat la soare pentru că își pierd din aromă și își schimbă și culoarea. Culoarea variază în funcție de felul afinelor. Afinata din afine de crescătorie este mai rozalie, cea de pădure este mai rubinie.

Cum se strecoară și păstrează un lichior de afine sau afinată de casă?



În final am strecurat afinata: prima dată prin sită și apoi printr-o pânză curată.

Am îmbuteliat acest lichior de afine în sticle cu dop pe care le-am pus spre păstrare în cămară.

Am păstrat un păhărel de afinată sau lichior de afine pentru degustare. A ieșit grozav de gustos și de aromat!

Dacă folosiți afine mărunte și negre de pădure rezultatul va fi și mai bun! Afinata se consumă ca atare sau se adaugă în diferite cocktailuri. Poate fi folosită și la însiroparea blaturilor de tort sau prăjitură, la creme sau alte deserturi.

Cred că v-am făcut poftă cu acest lichior de afine și că veți testa rețeta de afinată de casă!

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]