Ardei copți umpluți cu brânză (feta, telemea, caș) și gratinați la cuptor – rețeta grecească. Ardei kapia cu umplutură de feta, în stil grecesc. Cum se prepară ardeii kapia cu feta și usturoi, la cuptor? Rețete cu ardei copți. Rețete cu brânză feta sau telemea. Rețete grecești.
Sunt sigură că deja vă este poftă de acești ardei copți umpluți cu brânză și usturoi, gratinați la cuptor! Arată senzațional și vă asigur că și gustul lor este pe măsură! Ardeii kapia umpluți cu feta și apoi copți la cuptor sunt un fel tradițional grecesc pe care mulți dintre voi l-au degustat deja în vacanțele din Grecia. Iată că acum îi puteți prepara și acasă! Ardeii copți au o savoare deosebită iar atunci când sunt umpluți cu o cremă de brânzeturi asezonată cu oregano și usturoi ei devin și mai grozavi! Uleiul de măsline este „vehiculul” aromelor și gusturilor așa că nu facem economie la el.
Mai demult am făcut o altă rețetă de ardei (cruzi) umpluți cu cremă de brânză și fripți direct pe grătar, în aer liber. Și aceia sunt foarte gustoși iar detalii despre ei găsiți aici.
Pentru această rețetă de ardei copți umpluți cu brânză m-am inspirat de aici. Din cantitățile de mai jos rezultă 4 ardei mari kapia gratinați. Ei pot constitui un fel principal (4 porții) sau o gustare pentru mai mulți meseni deoarece pot fi tăiați în 3 (ies 12 bucăți mai mici).
Ardei copți umpluți cu brânză (feta, telemea, caș) și gratinați la cuptor – rețeta grecească
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatire: 30 minute
Timp Total: 1 ora
Ingrediente:
Cum se fac acești ardei copți umpluți cu brânză (feta, telemea, caș) și gratinați la cuptor – rețeta grecească?
Ingrediente pentru ardei kapia cu umplutură de brânzeturi – în stil grecesc
Am copt ardeii pe plită sau pe grătar în aer liber. I-am pus imediat într-o oală, i-am presărt cu sare și i-am acoperit cu un capac. I-am lăsat la „aburit” vreo 30 de minute. Astfel ei se vor decoji mult mai ușor.
Apoi am curățat ardeii kapia copți de coajă și le-am îndepărtat cu grijă cotoarele prin porțiunea superioară. Ideea este ca ardeii copți să rămână întregi și să poată fi umpluți cu crema de brânză.
Am preparat ardeii cu feta în Olanda, la fiica mea care studiază acolo. Am făcut un party în grădină cu colegii și prietenii ei, așa cum fac de fiecare dată când o vizitez.
Aici vedeți cam ce-am folosit la această rețetă: ardeii kapia copți, brânzeturile (feta sau telemea și mozzarella rasă), iaurtul grecesc și crema de brânză, usturoiul și oregano. Puteți folosi doar iaurt grecesc dacă nu aveți la îndemână cremă de brânză. Mozzarella substituie oarecum brânza grecească kefalotiri care se topește la cuptor. În locul brânzei feta puteți folosi telemea mai uscată sau caș bine scurs.
Mod de preparare ardei kapia copti si umpluti cu cremă de brânzeturi cu usturoi și oregano
Cum se face umplutura de brânzeturi cu oregano și usturoi?
Într-un castron am sfărâmat feta sau telemeaua, am adăugat mozzarella rasă, oregano, usturoiul zdrobit și iaurtul grecesc + crema de brânză. Am amestecat totul cu o furculiță și am asezonat cu sare.
Cum se umplu ardeii copți cu crema de brânză?
Am pus cuptorul la preîncins la 180 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie spre înaltă la cele pe gaz.
Cu ajutorul unei lingurițe am umplut cu grijăardeii kapia copți cu crema de brânzeturi de mai sus. Ei sunt fragili și se mai rup sau despică dar nu e mare bai pentru că brânza feta nu „pleacă” din ei în timpul coacerii.
Am așezat acești ardei copți umpluți cu brânză într-o tavă unsă cu 2 linguri de ulei de măsline.
Am tăiata ceapa în felii subțiri.
Am decorat ardeii kapia umpluți cu feliile de ceapă și i-am presărat cu oregano uscat, cu un pic de sare și cu fulgi de ardei iute (pul biber sau chili flakes). I-am stropit cu alte 2 linguri de ulei de măsline.
Coacere (gratinare) ardei copți grecești cu feta, usturoi și oregano
Gata! Am dat tava cu ardei la cuptorul preîncins la 180 C și i-am copt cca. 25-30 de minute.
Ei trebuie să se rumenească ușor. Am scos tava cu ardei copți umpluți cu brânză din cuptor și musafirii au început să roiască pe lângă ea Nu vă pot descrie aromele fantastice din bucătărie!
Servire ardei copți umpluți cu brânză (feta, telemea, caș) și gratinați la cuptor – rețeta grecească
Ardeii grecești umpluți cu feta se servesc calzi, imediat ce-au fost scoși de la cuptor. I-am transferat pe un platou și am avut grijă să torn peste ei tot uleiul aromat din tavă. I-am decorat cu puțin pătrunjel verde tocat și i-am așezat pe masă.
O minunăție de mâncare de vară! Nu vă pot descrie aromele și gustul acestor ardei copți umpluți cu brânză! Trebuie să încercați voi rețeta
Deoarece au fost mai mulți meseni, am decis să tai ardeii în bucăți astfel încât toată lumea să se bucure de ei. Cel mai bine merg cu pâine proaspătă deoarece aceasta captează perfect uleiul aromat și sosul format în timpul coacerii. Umplutura de brânză este cremoasă grație mozzarellei din ea, ceapa s-a rumenit ușor iar aromele de usturoi și oregano completează perfect acest fel grecesc estival. Au mai rămas 2 bucățele pe care le-am mâncat reci, seara. Foarte bune au fost și așa!
Tot vara aceasta am făcut ardei copți umpluți cu couscous, linte și năut, gratinați cu crustă de brânză sau fără (de post) – rețeta aici.
Turcii fac o salată fabuloasă de ardei copți cu usturoi și iaurt strecurat (tip grecesc) – rețeta aici.
Dacă sunteți amatori de ardei copți, atunci aici găsiți aproape 100 de rețete cu această legumă versatilă.