Ardei iuti in otet la borcan
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ardei iuti in otet la borcan5 (1)

La ciorba sau la o varza calita intotdeauana merge un si o portie de ardei iuti in otet. Mie imi plac foarte mult ardeii iuti si vara ii consum inclusiv daca mananc o branza cu rosii, o friptura sau o salata verde. Ardeiul iute are si proprietati medicinale, arde grasimile si subtiaza sangele.

In reteta de mai jos am folosit ardei iuti din gradina, unii au fost picanti alti dulci insa a mers combinatia de minune. Zaharul este optional, se poate inlocuii si cu miere si aceste doua ingrediente sunt utilizate de obicei pentru a lua iuteala ardeiului iute, deci daca va plac picanteriile nu puneti deloc zahar sau miere.

ardei iuti in otet la borcan

Ingrediente ardei iuti in otet la borcan:

ingrediente ardei iuti

Mod preparare ardei iuti la borcan in otet:

Ardeii iuti se spala bine si se aleg cei moi si cei loviti. Se sterilizeaza borcanele la cuptor timp de 30 de min sau se fierb bine 5 min in apa clocotita.

ardei iuti la spalat

In borcanele sterilizate se pune 1 catel de usturoi, o feliuta de ceapa (julien), 1 lingurita boabe de mustar, 6-7 boabe de piper.

pregatire borcane

Se aseaza apoi ardeii iuti in borcane insa nu-i indesati/aglomerati prea mult. Deasupra se mai pune cate o feliuta de ceapa rosie.

ardei iuti in borcane



montaj final ardei iuti

Intr-o oala se pune la fiert otetul impreuna cu sarea, zaharul, foile de dafin, apa si otetul balsamic. Se tine pe foc pana incepe sa clocoteasca.

preparare otet

Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se toarna fierbinte in borcane.

ardei iuti in otet la borcan

Nu puneti capacele imediat, acestea se pun a doua zi. Intre timp ardeii vor mai trage din otet si va trebuii sa mai completati. Borcanele se umplu otet pana acopera de tot ardeii.

ardei iuti in otet

Se tin la loc racoros.

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]