Aripioare picante cu sos Thai si noodles – inca o reteta asiatica realizata cu produsele exceptionale din gama Shan’shi, oferite de . Va povesteam cu ceva vreme in urma cum am primit o cutie cu un numar impresionant de ingrediente asiatice Shan’shi impreuna cu un wok fain si un set de ustensile pentru el. Am adunat o echipa faina de bloggeri culinari si ne-am pus pe treaba. .
Deoarece am facut deja niste am zis sa ma joc un pic altfel cu aceste aripioare.
Ce-ar fi sa fac un fel de papricas thai? Aripioare picante cu sos Thai din lapte de cocos si lime cu sos dulce Thai chili si cu ceva noodles Pad Thai (de orez) alaturi. Zis si facut!
Aripioare picante cu sos Thai si noodles
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 40 minute
Timp Total: 55 minute
Am inceput cu toaletarea si sectionarea aripioarelor. Am folosit doar partile carnoase din ele (varfurile le-am pus la congelator pentru o viitoare supa de pui). Am taiat in doua aripile, pe segmente. Am pus ciupercikle mun (urechi de lemn) la hidratat intr-un bol cu apa fierbinte (au nevoie de cca. 15-20 de minute). Am decojit cateii de usturoi si ghimbirul si i-am feliat subtire.
Am pus wok-ul la incins cu 2 linguri de ulei de susan si am aruncat in el aripioarele. Le-am lasat la prajit cate 4-5 minute pe fiecare parte, intorcandu-le mereu cu un cleste – ca sa fiu sigura ca sunt rumene peste tot. Am adaugat in wok usturoiul si ghimbirul tocate si am amestecat un pic. Am avut grija ca acestea sa nu se arda si sa devina brune. Am stins aripioarele cu sosul Thai de chili, cu sosul pentru wok (sau de soia) si am redus flacara. Tot acum am presarat in wok si lemongrass deshidratat si am adaugat o ceasca mica de apa. Am lasat la clocotit 5 minute.
Sosul Shan’shi Thai Chili cu usturoi are un gust si o aroma foarte placute si nu contine potentiatori de aroma sau conservanti. Are un grad mediu de iuteala – perfect pentru aceste aripioare picante cu sos Thai.
Intre timp s-au hidratat si ciupercile mun asa ca le-am tocat in fasii. Am stors si zeama de la o limeta (lime) si am deschis si conserva mica de lapte de cocos Shan’shi (de 165 ml). Le-am adaugat peste aripioarele din wok si am asezat capacul deasupra. Le-am lasat la clocotit cam 10 minute.
Ce aroma faina are mancarea asta de la lime, cocos si lemongrass! Mmmmm..
Intr-o alta oala am pus la fiert apa cu sare si cand a clocotit am stins focul de sub ea si am oparit 3-4 minute taiateii de orez Pad Thai. Dupa scurgerea acestui timp am scurs acesti noodles si i-am pastrat calzi.
Hai ca e gata si „papricasul thai”. Am stins focul de sub wok. Am tocat un fir de ceapa verde si o mana de frunze de coriandru si le-am presarat deasupra aripilor picante.
Mod de servire Aripioare picante cu sos Thai si noodles – varianta 1
Varianta 1 de servire este cea posh, mai eleganta, care pastreaza noodles albi si frumosi si creeaza un contrast fain cu restul culorilor din ecuatie. Culori suplimentate si de cele cateva bucatele de radei tricolor (rosu, galben si verde) si de cateva cozi de ceapa verde. Am ales o farfurie neagra si am asezat pe ea un cuib de noodles Pad Thai. Deasupra am pus in echilibru 3 bucatele de aripioare picante cu sos Thai si cateva decoruri de ardei si ceapa verde. Am presarat totul cu putin susan. Evident ca am picurat si sos Thai din wok peste tot aranjamentul – nu mult, ca sa nu se pateze za noodles.
Mod de servire Aripioare picante cu sos Thai si noodles – varianta 2
Asta este vareianta cosy, de comfort food – adica ca acasa. Am trantit taieteii de orez opariti peste aripile din wok si am amestecat usor ca sa-i cuprinda bine de tot sosul. No ashe! Pacat de bunatate de sos sa-l lasam acolo. Iaca, nu mai sunt asa culori vivante dar gustul va asigur ca e foarte bun.
In acest al doilea caz am aranjat portiile pe farfurii albe si le-am decorat doar cu ceapa verde si putin susan.
Cam asta e totul. Aripioare picante cu sos Thai si noodles – in doua variante de prezentare. Aripioare fragede si rumene, picante si gustoase. Sos catifelat cu lapte de cocos si lime, punctat cu usturoi, ghimbir, sos Thai de chili si de soia, accente crocante si proaspete de ardei colorati si ceapa verde. Foarte fain!
Cititorii nostri au incercat reteta!
CONCURS pentru cititori
Acceseaza pagina oficiala a campaniei , lasa un comentariu, distribuie pagina pe Facebook, Google+, Twitter sau Pinterest si poti castiga un set complet format din 18 ingrediente asiatice Shan’shi + 1 wok cu capac + set de ustensile (exact ca si cele primite de noi). Idei de retete asiatice se gasesc pe site-ul oficial Shan’shi.