Bezele cu nuca – fursecuri fine din albus. Prajiturele foarte fine din bezea si nuca, se topesc efectiv in gura. Nu contin faina (sunt fara gluten).
Aceste bezele cu nuca seamana cu pricomigdalele insa nu au migdale si faina. Mereu fac ceva dulce cand am albusuri ramase. Asa s-a intamplat si acum cand mi-au ramas de la cozonaci. Vedeti si voi aici cateva idei de reciclare a acestor albusuri.
Aceste bezele cu nuca sunt foarte gustoase ca atare insa pot fi si lipite cate doua cu crema de ciocolata sau cafea.
Se pot face bezele si cu cocos ras (Makronen) – reteta aici.
Din ingredientele de mai jos mi-au iesit cam 45 de bezele.
Bezele cu nuca – fursecuri fine din albus
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 30 minute
Timp Total: 40 minute
Ingrediente:
Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi cand incep sa aiba consistenta se adauga si zaharul si vanilia. Putem porni si cuptorul pentru a se incinge la 160° C (treapta medie la cele cu gaz).
Nucile macinate se adauga la bezea si se incorporeaza manual cu spatula (nu cu mixerul), cu miscari lejere de sus in jos. Nu amestecam puternic in bezea pentru ca se lasa!
Cu ajutorul unei lingurite se portioneaza imediat compozitia pe hartia de copt. Evident puteti folosi si un pos sau o punga cu coltul taiat. Puteti modela si baghete lunguiete si inguste.
Coacere bezele
Se introduce tava in cuptorul preincins si se reduce caldura la 150° C. Aceste bezele se coc 30 de minute.
Cam asta a fost! Ati vazut cat de simplu se fac bezelele cu nuca! Se pastreaza si 2 saptamani inchise in cutii de plastic (ca sa nu traga umezeala din atmosfera).
Sa incercati si voi aceasta reteta de bezele cu nuca – simple sau umplute cu crema!
Cititorii nostri au incercat reteta!
Aici gasiti mai multe retete de fursecuri fine, cornulete, biscuiti si macarons