Bezele cu nuca – fursecuri fine din albus
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Bezele cu nuca – fursecuri fine din albus5 (1)

Bezele cu nuca – fursecuri fine din albus. Prajiturele foarte fine din bezea si nuca, se topesc efectiv in gura. Nu contin faina (sunt fara gluten).

Aceste bezele cu nuca seamana cu pricomigdalele insa nu au migdale si faina. Mereu fac ceva dulce cand am albusuri ramase. Asa s-a intamplat si acum cand mi-au ramas de la cozonaci. Vedeti si voi aici cateva idei de reciclare a acestor albusuri.

Aceste bezele cu nuca sunt foarte gustoase ca atare insa pot fi si lipite cate doua cu crema de ciocolata sau cafea.

Se pot face bezele si cu cocos ras (Makronen) – reteta aici.

Din ingredientele de mai jos mi-au iesit cam 45 de bezele.

Bezele cu nuca – fursecuri fine din albus

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp Total: 40 minute

Ingrediente:

 

Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi cand incep sa aiba consistenta se adauga si zaharul si vanilia. Putem porni si cuptorul pentru a se incinge la 160° C (treapta medie la cele cu gaz).



Nucile macinate se adauga la bezea si se incorporeaza manual cu spatula (nu cu mixerul), cu miscari lejere de sus in jos. Nu amestecam puternic in bezea pentru ca se lasa!

Cu ajutorul unei lingurite se portioneaza imediat compozitia pe hartia de copt. Evident puteti folosi si un pos sau o punga cu coltul taiat. Puteti modela si baghete lunguiete si inguste.

Coacere bezele

Se introduce tava in cuptorul preincins si se reduce caldura la 150° C. Aceste bezele se coc 30 de minute.

Cam asta a fost! Ati vazut cat de simplu se fac bezelele cu nuca! Se pastreaza si 2 saptamani inchise in cutii de plastic (ca sa nu traga umezeala din atmosfera).

Sa incercati si voi aceasta reteta de bezele cu nuca – simple sau umplute cu crema!



Cititorii nostri au incercat reteta!

Aici gasiti mai multe retete de fursecuri fine, cornulete, biscuiti si macarons

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]