Ingrediente:
- cap si oase de miel
- 250 gr zarzavat de ciorba (patrunjel, morcov, telina)
- tarhon
- leustean
- 1 ceapa
- 500 ml bors
- 1 lingura orez
- 100 ml smantana
- 1 galbenus
- 2 linguri ulei
- sare
Din miel se folosesc in special partile osoase: capul, oasele pulpelor, pieptul, gatul. Se pun intr-o oala de 5 litri cu 2 litri de apa rece si se lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa difuzeze in apa, iar ciorba sa iasa mai gustoasa. Intre timp ceapa se toaca si se pune la calit in ulei, se adauga si zarzavatul taiat cubulete si, dupa 2 minute, oasele si carnea, impreuna cu apa in care au stat si o lingurita de sare.
Ciorba de miel se fierbe 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, se adauga orezul si, dupa inca 15 minute, 500 ml de bors. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se gusta apoi de sare, se stinge focul si se adauga smantana batuta cu un galbenus de ou si verdeata tocata ( tarhon si leustean ).
Se acopera si se tine calda pana in momentul servirii.
Pofta buna!!