Briose cu ciocolata
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Briose cu ciocolata5 (1)

Briose cu ciocolata moala in interior – aceasta reteta nu este pentru diabetici! Nu vreau sa supar pe nimeni insa aceasta reteta de briose cu ciocolata este dementiala. Majoritatea retetelor se fac doar cu ciocolata topita sau eventual cu fulgi de ciocolata, insa reteta de mai jos este o minunatie. Bucatile de ciocolata din aluat se topesc si raman ca niste bule de crema de ciocolata. Acum sincer sa fiu cred ca mai bine puneam bucatile de ciocolata dintr-o ciocolata cu lapte, folosit numai ciocolata cu cacao parca briosele au un gust prea “dur” de cacao.

Referitor la glazura … aici treaba e simpla si pana la urma asta este si farmecul brioselor, pentru glazura puteti sa incercati ce vreti voi, frisca cu intarirot, crema de vanilie, crema de ciocolata etc, eu insa am facut o glazura de zahar pudra cu zeama de lamaie, asta ca echilibreze putin dulceata oferita de la zahar si ciocolata. Nu uitati sa puneti glazura peste briose doar atunci cand sunt reci, atlfel glazura o sa intre in aluatul de briosa si nu o sa se mai simta diferentele.

Aluatul de briosa este cel mai cunoscut si dupa parerea mea si cel mai simplu de realizat. Ce briose aveti la final depinde doar de voi, puteti sa puneti fructe, visine, afine (briose cu afine), banane, mere sau ce alte chestii trasnite va trec prin minte … chiar am vazut niste briose cu morcovi ;). Sper sa va placa retea mea de briose cu ciocolata si sa o incercati sa-mi spuneti daca este pe gustul vostru.

briose ciocolata

briose de ciocolata

briose ciocolata

Ingrediente briose cu ciocolata:

ingrediente briose cu ciocolata

Mod preparare ingrediente cu ciocolata:

Una din cicocolate se topeste la baie de aburi si se lasa la racit, daca este necesar sa fie mai moale se adauga putina apa calduta sau putin lapte. Intr-un bol se amesteca cu mixerul untul impreuna cu zaharul pana se face o spuma pufoasa.

unt cu zahar

Apoi se adauga cate un ou intreg si se incoporeaza in spuma de zahar si unt, oualele se adauga pe rand unul cate unul.



adaugare primul ou

adaugare urmatorul ou

Se adauga apoi faina in care ati pus praful de copt si sarea, se incorporeaza bine pana se formeaza un aluat aproape ca cel de chec.

faina in aluat de briosefaina in aluat de briose

Se incorporeaza apoi ciocolata topita si ciocolata tocata bucatele. Adugati si esenta de vanilie.

ciocolata topita

ciocolata bucati 1

In forma de briose se pune hartie de briose si cu o lingura puneti cam jumatate de aluat in fiecare cupa.

briose gata de cuptor

Se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit.



briose din cuptor

Din zeama de la lamaie si zaharul pudra realizati o glazura pe care o puneti doar cand briosele sunt reci.

briose

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]