Cartofi țărănești rași cu ceapă rumeniți la cuptor – rețeta de Rösti ardelenești
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Cartofi țărănești rași cu ceapă rumeniți la cuptor – rețeta de Rösti ardelenești0 (0)

Cartofi țărănești rași cu ceapă rumeniți la cuptor – rețeta de Rösti ardelenești. Cum se fac cartofii țărănești la cuptor? Cartofi cruzi rași și prăjiți la tavă. Garnitură de cartofi cu ceapă călită. Rețete cu cartofi. Rețete de post.

Cam așa arată o porție de cartofi țărănești rași (cruzi) și rumeniți la cuptor, la tavă! O nebunie de garnitură sau un fel de post extrem de gustos.

Ideea de bază este rețeta clasică a cartofilor țărănești (fierți) și încălziți în tigaie cu ceapă călită, boia dulce (paprika) și chimen – vezi aici. Merg grozav de bine cu murături de casă și cu cărnuri fierte (rasol) sau fripte.

Sunt mare amatoare de Rösti sau cartofi rași (cruzi) prăjiți direct în tigaie. Este felul național al Elveției și este popular în toată regiunea Alpilor (Austria, Germania, Franța, Italia). Rețeta lor o găsiți aici.

Practic am combinat cele 2 rețete (Rösti cu cartofi țărănești) și am obținut acești minunați cartofi rași (cruzi) cu ceapă, chimen și boia pe care i-am rumenit la cuptor, la tavă. Am folosit foarte puțin ulei așa că rețeta nu are calorii prea multe.



Din cantitățile de mai jos rezultă o tavă de 30×25 cm cu cartofi țărănești rași cu ceapă, chimen și paprika. Din ea se taie cam 8 porții (garnitură) sau 4-6 porții dacă e vorba de fel de post, de sine stătător.

Cartofi țărănești rași cu ceapă rumeniți la cuptor – rețeta de Rösti ardelenești

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 40 minute

Timp Total: 55 minute

Ingrediente:

 

Cum se fac acești cartofi țărănești rași cu ceapă rumeniți la cuptor – rețeta de Rösti ardelenești?

Ingrediente pentru cartofi rași rumeniți la cuptor cu ceapă, boia și chimen

Am decojit și spălat cartofii cruzi și i-am pus în apă rece.

Apoi am ras cartofii pe răzătoarea mare, i-am sărat lejer și i-am pus la scurs într-o strecurătoare (cca. 10 minute). Între timp am decojit, spălat și feliat cepele.

Mod de preparare cartofi rași cu ceapă la cuptor – rețeta de cartofi țărănești tip Rösti

Am stors bine cartofii rași în pumni și i-am mutat într-un bol. I-am asezonat cu chimen și boia dulce (paprika).



Am stropit cartofii cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui și i-am amestecat bine cu o lingură.

Am pus cuptorul la încins la 200 C (căldură sus+jos+ventilație) respectiv treapta înaltă la cele pe gaz. Am răsturnat cartofii rași și condimentați într-o tavă (a mea are cca. 30×25 cm) și am distribuit feliile de ceapă. Am amestecat totul bine cu mâinile și am nivelat stratul de cartofi țărănești rași.

Coacere cartofi cruzi rași cu ceapă, boia sau paprika și puțin ulei

Am dat tava cu cartofii țărănești tip Rösti la cuptorul încins și i-am copt cca. 40 de minute sau până sfârâie și se rumenesc frumos. Ce arome faine am în bucătărie!

Gata! Am scos tava cu cartofii rași din cuptor și am presărat-o cu puțin pătrunjel verde tocat.

Servire cartofi țărănești rași cu ceapă rumeniți la cuptor – rețeta de Rösti ardelenești (de post sau garnitură)

Tare bine arată acești cartofi țărănești rași și rumeniți la cuptor! Au arome de ceapă călită și chimen iar culoarea superbă este de la boiaua dulce de calitate.



Acești Rösti ardelenești se porționează (cu spatula) sub formă de pătrate.

Se pot consuma ca atare, ca fel de post, sau pot constitui o garnitură faină pentru rasolul de vită (rețeta aici), chiftele (vezi aici), cârnați fripți (vezi aici) sau șnițele pane (vezi aici).

Așa arată cartofii pe verso: au crustă fain rumenită și sunt crocanți! Cum să nu fie buni?

Nu e greșit dacă puneți și câteva cubulețe de kaiser (afumătură, bacon) – așa cum se face la Bratkartoffeln sau cartofii nemțești rumeniți la tigaie – rețeta aici.

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu acești cartofi țărănești rași cu ceapă rumeniți la cuptor și că veți testa rețeta noastră de Rösti ardelenești!

Aici găsiți mai multe rețete cu cartofi



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]