Ceafa de porc la cuptor cu sos
5 (9)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ceafa de porc la cuptor cu sos

Ceafa de porc la cuptor cu sos: Era o zi de duminică, iar aroma îmbietoare a ceafelor de porc la cuptor cu sos de roșii începea să se răspândească în toată casa. Era acea rețetă pe care o pregăteam cu atâta plăcere și satisfacție, știind cât de delicioasă va fi. Nu era doar o mâncare, ci o experiență culinară completă, în care gustul și aromele se îmbinau într-un dans perfect.

Tocmai respectasem cu strictețe fiecare indicație din rețetă. Știam că acesta era secretul: atenția la detalii. Când gătești cu pasiune, fiecare ingredient devine ca o notă muzicală într-o compoziție minunată. Și, așa cum anticipasem, rezultatul nu a dezamăgit. Carnea era suculentă, pătrunsă de aromele acelui sos de roșii special. Gustul era perfect echilibrat, iar fiecare mușcătură era o călătorie culinară în universul gusturilor.

Masa de duminică în familie nu era doar o tradiție, era un moment sacru. Înconjurată de cei dragi, am putea savura această mâncare într-un cadru special. Era momentul în care discuțiile pline de veselie se îmbinau cu aromele din farfurii, creând amintiri frumoase și strânse legături de familie. O porție generoasă de ceafă la cuptor era mereu o invitație la bucurie și convivialitate.

Și chiar dacă, uneori, se întâmpla să mai rămână ceva din această minunată mâncare, nu era nicio problemă. A doua zi, o încălzim la cuptor, așa cum cerea tradiția, pentru a păstra autenticitatea gustului. Pentru noi, cuptorul cu microunde nu era o opțiune. Adevărata magie stătea în reîncălzirea la cuptor, care aducea din nou în prim-plan toate aromele și prospețimea acestei delicioase bucate.

Așa că, fiecare duminică, ne bucuram de această minunată tradiție culinară, adunându-ne în jurul mesei și gustând cu plăcere această ceafă de porc la cuptor cu sos de roșii. Era mai mult decât o simplă masă; era un ritual al familiei, o rețetă pentru suflet, un prilej de a ne conecta și a ne bucura de simplitatea și frumusețea vieții. Poftă bună și bucurie pentru toți!

ceafa de porc la cuptor

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 50 minute

Ingrediente

Mod preparare ceafa de porc la cuptor cu sos

Se taie ceafa de porc in felii groase de 1 deget.

carne porc tava



Separat se prepara sosul din bulion, usturoiul pisat, apa, vin, sare si piper dupa gust, plus busuioc si rozmarin.

sos ceafa porc cuptor

Se aseaza ceafa de porc intr-un vas de yena/tava si se toarna sosul pana acopera carnea. Bagati tava cu ceafa de porc la cuptor preincalzit

ceafa de porc tava

Dupa ce incepe sa scada sosul, intoarceti carnea din tava si peste 10-15 min stropiti-o cu sos din tava.

carne porc ceafa cuptor

Tineti ceafa la cuptor pana cand se patrunde bine, taiati cu cutitul o bucatica si vedeti daca este facuta si va place. Se serveste cu mamaliguta calda si un ardei iute.

ePoftă bună!

De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.



Votează această rețetă
[Total votanți: 9 Nota medie: 5]