Chec pufos facut cu apa minerala este o delicatesă ușor de preparat, perfectă pentru momentele în care îți dorești să savurezi un desert dulce și aerat.
Combinația magică dintre ingredientele simple și apa minerală conferă acestui chec o textură moale și o aromă rafinată, care îți va încânta papilele gustative.
Cu fiecare mușcătură, vei descoperi cum se topește în gură, lăsând în urmă o senzație plăcută de dulceață și savoare.
Rețeta acestui chec pufos a fost transmisă de la generație la generație, reprezentând o comoară culinară prețioasă, ce merită încercată și apreciată.
Indiferent dacă îl pregătești pentru ocazii speciale sau pentru a-ți răsfăța familia într-o zi obișnuită, acest desert va cuceri inimile tuturor.
Textura sa fină și pufoasă, îmbogățită de aroma subtilă a apei minerale, îl transformă într-un deliciu autentic, care te va surprinde plăcut la fiecare gust.
Procesul de preparare este simplu și accesibil, astfel încât să poți bucura de această delicatesă în confortul propriei tale bucătării.
Așa că pregătește-te să te lași cucerit de parfumul îmbietor care se va răspândi în întreaga locuință în timp ce checul se coace în cuptor.
Iar atunci când vei tăia prima felie și vei observa acea textură pufoasă și ușor umedă, vei ști că ai reușit să obții un adevărat desert deosebit.
Așează o bucată de chec pe farfurie, însoțită de o cană de ceai sau o ceașcă de cafea, și savurează fiecare înghițitură cu plăcere și bucurie.
Acest chec pufos cu apa minerală este nu doar o delicatesă gustată, ci o experiență culinară care îți aduce satisfacție și fericire.
Așadar, pregătește-te să te delectezi cu acest desert minunat, care îți va încânta simțurile și te va răsfăța în cel mai dulce mod cu putință.
Bucură-te de fiecare moment petrecut în bucătărie și de fiecare gust savuros pe care îl oferă acest chec pufos cu apa minerală.
Această rețetă de chec cu apă minerală este o opțiune excelentă pentru cei care caută un desert delicios și accesibil din punct de vedere financiar.
Ingredientele necesare pentru acest chec sunt puține și probabil le găsești deja în bucătărie, făcând din acest desert o alegere convenabilă și practică.
Trebuie să menționăm că această rețetă are o istorie îndelungată, fiind transmisă de-a lungul generațiilor, într-o perioadă în care ouăle erau limitate și se vindeau la ratie.
În acele vremuri, sifonul era folosit în locul apei minerale, adăugând un plus de efervescență și textură checului.
Însă, cu toate acestea, varianta cu apa minerală a devenit populară datorită gustului său plăcut și a rezultatelor excelente în obținerea unei consistențe pufoase și aerate.
Astfel, poți recrea acum acel desert nostalgic, cu ajutorul ingredientelor pe care le ai la îndemână și îți poți bucura familia și prietenii de un chec delicios, pufos și inconfundabil.
Timp de pregătire:
15 minute
Timp de gătire:
40 de minute
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de chec pufos cu apa minerala:
Ingrediente
Cum se face reteta de Chec pufos facut cu apa minerala
- Pentru inceput am separat albusurile de galbenusuri.
- Am mixat albusurile cu putina sare (cat strangi intre doua degete).
- In momentul in care acestea au devenit o spuma alba, tare, am adaugat treptat zaharul (in 3-4 transe).
- Am mixat pana cand aceasta s-a intarit foarte tare, ca pentru bezea.
- Daca intorci castronul aceasta nu va cadea.
- Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, adaugandu-l in mai multe transe.
- Am pus galbenusurile peste albusuri si amestecat putin cu o spatula usor, de jos in sus. Nu am omogenizat complet compozitia.
- Am pastrat 10 ml apa minerala pentru compozitia cu cacao.
- Restul l-am turnat in 3 transe, amestecand usor, de jos in sus, cu miscari largi.
- Am incorporat apoi faina amestecata cu praful de copt, cu aceleasi miscari largi, de jos in sus, rotind usor castronul.
- La final am adaugat si coaja rasa de portocala.
- Am scos 120 g din aluat intr-un alt bol si l-am amestecat cu pudra de cacao, 10 ml de apa minerala si 1/2 lingurita esenta de rom.
- Lichidul este necesar pentru ca vreau sa obtin o consistenta asemanatoare cu cea a aluatului alb.
- Am pus in tava tapetata cu hartie de copt un strat subtire de aluat alb. In centru acestuia, de la un capat la altul al tavii am pus jumatate din compozitia cu cacao.
- Am acoperit cu aluat alb, apoi am pus restul de aluat cu cacaco si am terminat cu ultim strat de aluat alb.
- Cu un bat pentru frigarui am amestecat cu miscari circulare, astfel incat sa se realizeze efectul de marmorare.
- Am copt checul pufos cu apa minerala in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Coacerea se face cu incalzire de sus si de jos. Dar exista si cuptoare care au doar convectie, asa ca veti coace la aceeasi temperatura in jur de 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Dupa coacere am scos checul pufos cu apa minerala din tava ajutandu-ma de hartia de copt.
- L-am rasturnat pe o parte pentru ca sa indepartez usor hartia, apoi l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Servire chec pufos facut cu apa minerala
Am asteptat sa se raceasca complet, apoi l-am feliat.
Il poti lasa simplu sau il pudrezi cu zahar.
L-am lasat simplu in poza, dar apoi am presarat zahat.
Poti sa il decorezi si cu ciocolata topita sau royal icing.
Dacă pregătești acest chec pufos facut cu apa minerala ne-am bucura să postezi pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro o poză și să ne scrii cat de mult ți-a plăcut rețeta noastră.
ePoftă bună!
De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.