Cheesecake brownie cookies cu ciocolată – rețeta de biscuiți umpluți cu cremă de brânză. Biscuiți negrese cu umplutură de cream cheese și coji de portocală confiată. Cookies cu ciocolată și cremă de brânză. Rețete de biscuiți moi și fragezi cu ciocolată.
Foarte încântată am fost de acești cheesecake brownie cookies! Au ieșit niște biscuiți grozavi din aluat de negresă cu ciocolată și cu umplutură cremoasă de brânză. Aceste cookies sunt moi, fragede și extrem de gustoase! Au dimensiuni considerabile și te saturi cu o bucată.
Aici este clasica brownie cu ciocolată și unt, glazurată cu cream cheese și coji de portocală confiate, care mi-a fost sursă de inspirație pentru aceste cookies. Rețeta ei o găsiți aici.
Din cantitățile de mai jos rezultă 9 bucăți de cheesecake brownie cookies de 11-12 cm diametru (după coacere).
Cheesecake brownie cookies cu ciocolată – rețeta de biscuiți umpluți cu cremă de brânză
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatire: 18 minute
Timp Total: 38 minute
Ingrediente:
Cum se fac Cheesecake brownie cookies cu ciocolată – rețeta de biscuiți umpluți cu cremă de brânză?
Preparare aluat pentru negresă (brownies) cu ciocolată topită și unt
Aluatul acestor biscuiți umpluți l-am prezentat pe larg aici, în cadrul rețetei de chocolate brownie cookies. Atâta doar că, în cazul de față, am făcut porție dublă și NU am pus alunele și lichiorul Baileys.
Pe scurt: am topit pe abur ciocolata cu untul și le-am lăsat la răcorit. Am mixat ouăle cu sarea, vanilia și zahărul, am turnat peste ele ciocolata cu untul topite și am adăugat făina cernută împreună cu cacaoa și un pic de praf de copt. Am amestecat bine, am pus picăturile de ciocolată termostabilă și am transferat compoziția într-o cutie de plastic. Iată caserola cu aluat de cheesecake brownie cookies cu picături de ciocolată! Am dat-o la frigider și am lăsat-o la răcit 1 oră.
Cum se face umplutura din cremă de brânză pentru cookies cu ciocolată?
Pentru umplutura tip cheesecake am folosit cremă de brânză Philadelphia (sau similare) și coji de portocală confiate, preparate de mine după rețeta de aici.
Am amestecat crema de brânză cu cojile tocate de portocală și cu zahărul vanilat. Nu este nevoie de alt zahăr în umplutură deoarece aluatul de cookies cu ciocolată este suficient de dulce. Partea faină e că brânza Philadelphia este ușor sărată și acest lucru este benefic pentru preparatul final.
Ca să nu curgă în timpul coacerii, umplutura de cream cheese trebuie congelată în prealabil. Am avut cca. 260 g de umplutură pe care am împărțit-o în 9 porții a cca. 28 g fiecare. Practic am făcut grămăjoare de brânză pe hârtii de copt (aici sunt 6 și am mai avut 3 pe o hârtie mai mică) pe care le-am acoperit cu altă hârtie și le-am presat ușor. Am obținut 9 discuri (pastile) de brânză pe care le-am dat la congelator o oră. Metoda aceasta am văzut-o pe Instagram și mi-a fost de ajutor! (nu am urmat rețeta de acolo ci doar tehnica de congelare a umpluturii).
Mod de preparare biscuiți negrese cu ciocolată și umplutură de cream cheese cu coji de portocală confiată
Cum se porționează aluatul de cheesecake brownie cookies cu lingura de înghețată?
Am pus cuptorul la preîncins la 180 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie spre înaltă la cele pe gaz.
Aluatul de biscuiți negrese s-a răcit la frigider și a devenit compact, dens. Am avut cca. 900 g de compoziție, deci câte 100 g/biscuit, respectiv 50 g pentru bază și 50 g pentru capac. Am pregătit lingura pentru înghețată.
Pe o hârtie de copt curată am pus primele porții de 50 g de aluat de negrese (fix câte o lingură de înghețată din care am eu, NU sunt toate la fel!) și le-am aplatizat un pic. Încap max. 6 cheesecake brownie cookies pe o tavă mare (33×42 cm) deoarece se lățesc la copt! Lângă ele vedeți prima serie de pastile din cream cheese congelate (pe ultimele 3 le-a mai lăsat la congelator, până le-a venit rândul).
Am aplicat câte o pastilă congelată de cheesecake peste aluatul cu ciocolată.
Am acoperit umplutura cu alte 50 g de aluat cu ciocolată și am apăsat marginile biscuiților cu degetele, ca să se închidă bine. Nu e bai dacă se mai vede crema albă de brânză pentru că nu va curge la copt! Vă asigur!
Coacerea biscuiților negrese umpluți cu cream cheese
Am introdus tava cu cookies în cuptorul preîncins și i-am copt cca. 18-20 de minute la 180 C. Tare fain arată! Au crescut mult și au primit aspectul tipic de brownie!
Am procedat similar și cu restul de aluat și de umplutură – deci am mai făcut 3 cheesecake brownie cookies cu ciocolată. Am scos tava cu biscuiți din cuptor și i-am lăsat să se răcească pe hârtia de copt, trasă pe un grilaj de bucătărie. Nu încercați să-i dezlipiți cât sunt calzi deoarece se sfârâmă!
Servire Cheesecake brownie cookies cu ciocolată – rețeta de biscuiți umpluți cu cremă de brânză
După răcirea completă am dezlipit cu ușurință aceste cookies de pe hârtia de copt și le-am aranjat pe un platou (tocător) de servire. Arată grozav și miros fenomenal!
Să vedem cu arată în secțiune! Aceste cheesecake brownie cookies cu ciocolată sunt moi, fragede, cu crustă plăcută și interior fabulos: de cheesecake! Iată cât de fain arată umplutura cremoasă de brânză cu coji confiate de portocală! Portocala merge la fix cu ciocolata și cu crema de brânză vanilată!
Aici vedeți o scurtă filmare de pe contul meu de Instagram cu secțiunea acestor cookies.
Aceste cookies se pot păstra 4-5 zile în cutie metalică, la cămară. Sunt o gustare grozavă pentru școală, serviciu sau excursii dar și un desert fain pentru oricare zi a săptămânii. Neapărat să testați rețeta noastră de cheesecake brownie cookies cu ciocolată!
Vă recomand și rețeta de prăjitură brownie cheesecake cu fructe de pădure – vezi aici.
Amatorii de ciocolată găsesc mai multe rețete aici. În poză este Prăjitura Regina din Saba (rețeta aici).