Chifle de casă cu lapte și unt rețeta de pâinici sau pituțe foarte pufoase
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Chifle de casă cu lapte și unt rețeta de pâinici sau pituțe foarte pufoase0 (0)

Chifle de casă cu lapte și unt rețeta de pâinici sau pituțe foarte pufoase. Chifle pufoase și aromate preparate acasă. Pâinici de casă cu lapte și unt. Chifle pufoase de casă rețeta simplă și rapidă. Chifle sau bulcuțe cu chimen, susan sau mac.

E ziua 55 de carantină și eu #stauacasa, așa cum v-am obișnuit. Am pregătit carne de mici pentru 1 mai și am păstrat caserola la frigider. A rămas doar să fac niște chifle de casă foarte pufoase și să prăjesc mititeii la grătar (în curte) – rețeta aici.

Am făcut aceste chifle super pufoase a căror preparare este extrem de simplă și nici nu durează mult. Priviți cât de faine sunt! Îți vine să muști din ele Pituțe, pâinici sau bulcuțe din aluat dospit cu lapte și unt.

Din aceste cantități rezultă 8 chifle de casă destul de mărișoare.

Chifle de casă cu lapte și unt rețeta de pâinici sau pituțe foarte pufoase

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 20 minute

Timp Total: 50 minute

Ingrediente:

 

Cum se fac aceste chifle de casă cu lapte și unt – rețeta de pâinici sau pituțe foarte pufoase?

Aluat dospit pentru chifle de casă

Pentru a pregăti aluatul am topit mai întâi untul în lapte și l-am lăsat la răcorit. Dacă laptele este prea fierbinte veți opări drojdia și ea se va distruge. Am așteptat până ce mixul de lapte cu unt a fost doar călduț. Am adăugat drojdia și zahărul și am omogenizat bine. Deasupra am cernut făina și am presărat sarea.

Am frământat aluatul la robot timp de 5 minute dar îl puteți frământa și cu mâna (8-10 min). Când aluatul s-a omogenizat i-am dat formă de bilă și l-am pus la dospit (acoperind bolul cu o pungă). Dospirea durează circa 40 de minute sau până se  dublează – depinde de temperatura ambientală.

Cum se porționează și modelează chiflele pufoase de casă?

Pe un blat infăinat am porționat aluatul în 8 părți egale. Am folosit cântarul pentru a obține chifle identice. Am obținut 8 porții a câte cca. 120 g. Pe masa de lucru am dat forma chiflelor.

Am luat fiecare bilă de aluat în parte în mana și cu mâna am apaltizat-o în formă pătrată. Apoi am adus colțurile spre mijloc (ca la branzoaice sau poale’n brâu). Am obținut un pătrat mai gros și mai mic și am repetat operațiunea de pliere și cu colturile acestuia. În final am întors bucata de aluat și am rulat-o pe masă în formă de bilă. Atenție! Lipiturile trebuie să fie la fundul chiflei și fața frumoasă și netedă spre noi!

Am procedat în mod identic cu toate cele 8 chifle. În timp ce am lucrat cu câte o chiflă celălalte erau acoperite cu un stergar de bucătărie ca să nu se usuce la suprafață.

Chiflele gata formate le-am așezat direct în tavă, pe hârtie de copt. Am acoperit tava cu un stergar de bucătărie și am lăsat chiflele la dospit 30 de minute. Între timp am pornit cuptorul la 180 °C funcția sus+jos+ventilație (treapta medie la cuptoarele pe gaz).

După ce au dospit frumos în tavă, am pensulat chiflele cu un ou bătut, le-am presărat cu chimen și sare grunjoasă după care le-am crestat pe lung cu un cuțit foarte ascuțit sau cu o lamă de ras.

Ce fain au crescut aceste chifle de casă!

Coacere pâinici, chifle sau pituțe de casă

Am introdus tava în cuptorul preîncins la 180°C și am copt pâinicile 18-20 minute sau până s-au rumenit frumos. Nu vă pot descrie aromele faine din bucătărie!

Servire chifle de casă cu lapte și unt – foarte pufoase și moi

Aceste chifle de casă sunt  frumos rumenite, bine coapte și foarte apetisante. Miros extraordinar de îmbietor!



În interior chiflele sunt foarte pufoase, cu miez moale și aromat. Coaja lor este subțire, rumenă și lucioasă. Perfecte! Noi le consumăm ca atare, pe post de pâine dar pot fi transformate și în sandvișuri delicioase.

Dacă sunteți amatori de chifle de casă vă recomand și varianta de pâinici pull-apart unse cu unt aromat cu usturoi și verdețuri – vezi aici.

Precum și rețeta unor chifle arăbești extra pufoase cu miezul moale și ușor ca un norișor – rețeta aici.

Cred că v-am făcut poftă cu aceste chifle de casă și că veți testa rețeta cât mai curând!

Aici găsiți mai multe rețete de pâine, chifle, covrigi, cornuri etc.



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]