Chifle țuguiate – rețeta de pâinici conice înfășurate tip turban
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Chifle țuguiate – rețeta de pâinici conice înfășurate tip turban5 (1)

Chifle țuguiate – rețeta de pâinici conice înfășurate tip turban. Cum se fac chiflele pufoase de casă? Rețeta de pâinici turcești sub formă de con. Rețete de pâine de casă.

Iată ce chifle țuguiate faine am făcut! Practic sunt niște pâinici foarte moi, cu coajă subțire și frumos rumenită, care se modelează într-un mod aparte (tip turban înfășurat).

M-am inspirat din această rețetă turcească dar am adus mai multe modificări (am pus drojdie mai puțină, mai multă sare și am ajustat parametrii coacerii).

Din cantitățile de mai jos rezultă 8 chifle țuguiate sau pâinici conice înfășurate tip turban.

Chifle țuguiate – rețeta de pâinici conice înfășurate tip turban

Timp de preparare: 50 minute

Timp de gatire: 25 minute

Timp Total: 1 ora 15 minute

Ingrediente:



 

Cum se fac chifle țuguiate – rețeta de pâinici conice înfășurate tip turban?

Aluat pufos pentru chifle turban

Pentru aluat am amestecat mai întâi laptele cu apa călduță, drojdia, zahărul, uleiul și 400 g făină. Am mixat compoziția bine până a făcut beșicuțe. Apoi am adăugat sarea cu restul de făină și am frământat vreo 5 minute sau până ce aluatul a devenit elastic. Am lăsat aluatul la dospit la loc călduț, acoperit cu o folie de plastic, până ce și-a dublat volumul.

Cum se împarte aluatul și cum se modelează chiflele țuguiate tip turban?

Aluatul a crescut frumos. Pentru a obține chifle egale ca mărime am cântărit aluatul. Am avut 1088 g din care am făcut 8 chifle țuguiate a câte 136 g fiecare.

Am format 8 bile de aluat pe care le-am acoperit cu folie de plastic (ca să nu facă crustă).

Am luat o porție de aluat și am întins-o pe masa foarte puțin înfăinată. Aluatul este foarte prietenos (nu se lipește) așa că am pus doar un strop de făină pe masă. Am obținut un disc cu diametrul de circa 18 cm.

Am tăiat o rază cu ajutorul unui cuțit, adică am făcut o tăietură dreapta din mijloc până la margine.



De la această tăietură am rulat strâns aluatul astfel încât să formez un con.

Cam așa ar trebui să arate aceste pâinici conice tip turban sau chifle țuguiate.

Capătul l-am tras până la bază și m-am străduit să îl lipesc pentru a nu se desface.

Dospire chifle țuguiate înainte de coacere

Am așezat chiflele in tava așetrnută cu hârtie de copt și le-am apăsat un pic cu palma să nu fie chiar așa de țuguiate.

Le-am acoperit cu folie de plastic și le-am lăsat să dospească timp de 20 de minute. Între timp am preîncins cuptorul la 200° C (funcție sus+jos+ventilație la cuptoarele electrice)  sau treapta mare la cuptoarele pe gaz.



Iată „purcelușii”, cât de frumos au crescut! Am pensulat chiflele cu lapte.

Am pus o linguriță de făină într-o strecurătoare și am presărat-o peste ele pentru un aspect rustic. Puteți însă să renunțați la lapte și făină și să le pensulați cu ou.

La linia de îmbinare am presărat și niște semințe de susan. Puteți folosi și mac sau chimen.

Coacere chifle turban sau pâinici tucești țuguiate

Am introdus tava cu chifle în cuptorul preîncins la 200° C și le-am copt pentru 15 minute. Apoi am redus temperatura la 170° C și am mai copt pâinicile turban pentru încă 10 minute. Trebuie să fie aurii, frumos rumenite.

Am așezat chiflele pe un grilaj pentru a se răci complet. Așa procedăm cu orice dospitură. Nu le înfofolim în prosoape și pungi ci le lăsăm pe grilaje până la răcirea completă.



Servire și păstrare chifle țuguiate – rețeta de pâinici conice înfășurate tip turban

Tare fain au ieșit aceste chifle țuiguiate sau pâinici turban! Arată grozav și miros îmbietor.

După răcorirea completă am degustat o chiflă. Are coajă subțire și miez pufos ca un norișor.

Se pot consuma ca atare sau se pot unge cu unt (cu sare sau gem, dulceață). Sunt foarte gustoase și aromate! Chiflele se păstrează 1-2 zile învelite în ștergar gros de in, bumbac sau cânepă dar, evident, că sunt mai bune în prima zi.

Turcii sunt mari specaliști în brutărie și patiserie și au preparate grozave! Dacă sunteți amatori de pâini moi și pufoase atunci vă mai las o rețeta turcească foarte faină – vezi aici.

Sau o rețetă simplă de pâinici de casă unse cu unt amestecat cu usturoi și verdețuri – vezi aici.



Cred că v-am făcut poftă cu aceste chifle țuguiate și că veți testa rețeta de pâinici conice înfășurate tip turban!

Aici găsiți mai multe rețete de pâine, cornuri, franzele, baghete, chifle de casă etc.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]