Chiftele în sos cremos de roșii cu mozzarella, porumb și paste – la cuptor
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Chiftele în sos cremos de roșii cu mozzarella, porumb și paste – la cuptor5 (2)

Chiftele în sos cremos de roșii cu mozzarella, porumb și paste – la cuptor. Pasta al forno sau penne cu sos de roșii, chifteluțe și porumb. Cum se fac paste la cuptor cu sos cremos? Chifteluțe fragede în sos catifelat de roșii cu porumb și brânză. Rețete de paste la cuptor. Rețete de chiftele cu sos.

Acest preparat l-am facut aproape din resturi: mi-a rămas carne tocată de la ragu alla bolognese (rețeta aici) și o jumătate de conservă de porumb de la pizza (rețeta aici). Am avut în casă și mozzarella maturată (tare) precum și passata de roșii așa că m-am gandit sa gatesc ceva cu această combinație. Ah… copilul a vrut neapărat ceva cu paste! Iată ce a iesit: chiftele în sos cremos de roșii cu mozzarella, paste și porumb.

Un fel simplu de paste la cuptor (pasta al forno) care ne-a plăcut extrem de mult. Chifteluțe fragede și gustoase cufundate într-un sos fain și cremos de roșii cu brânză. Boabele de porumb dulcege au fost un bonus

ePofta.ro a făcut mai demult celebrele meatballs pasta (o rețetă clasică americano-italiană) – vezi aici. Sosul acestora diferă de cel de față.

În cazul de față puteți „recicla” și niște chiftele reci rămase din zilele anterioare – în loc să le marinați cu sosul clasic de roșii le puteți include în acest fel cu paste. Chiftelele pot fi din carne de porc, de pui sau amestec și pot fi prăjite în tigaie sau la cuptor (vezi aici rețetele noastre de chiftele).

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 4-5 porții de paste cu chiftele în sos cremos de roșii.

Chiftele în sos cremos de roșii cu mozzarella, porumb și paste – la cuptor

Timp de preparare: 45 minute

Timp de gatire: 35 minute

Timp Total: 1 ora 20 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de chiftele în sos cremos de roșii cu mozzarella, porumb și paste – la cuptor?

Cum se pregătește compoziția pentru chiftele?

Carnea se amestecă cu ceapa, pătrunjelul tocat, boiaua dulce, sarea și piperul. Eu am lasat ceapa în bucățele mai mari pentru a se simți și gustul și consistența.

Cu o lingură se formează chiftelele avand diametrul de circa 4 cm. Din această compoziție mi-au ieșit 18 bucăți.

Într-o tigaie se prăjesc chiftelele usor pe fiecare parte într-un pic de ulei (efectiv doar cât să nu se ardă). Se întorc pe fiecare parte cu grijă.

În final scoatem chiftelele într-un bol. Între timp punem pastele la fiert și le fierbem cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj (pentru că se vor mai găti și la cuptor).

Cum se pregatește sosul de roșii cremos?

Pentru acest sos de roșii am facut mai întâi un sos bechamel din cantitățile arătate. Am topit untul într-o cratiță mică, am adăugat făina și sarea iar, după omogenizare, am adăugat treptat și laptele.

Apoi am amestecat (pe foc mic) până s-a îngroșat compoziția. Mai detaliat găsiți aici reteta sosului bechamel. Nu vă fie teamă: făina se va găti și la cuptor.

În final am turnat passata de roșii în sosul alb. Am gustat de sare și am adăugat 2 căței de usturoi dați prin presă.

Montare paste cu sos cremos de roșii cu mozzarella, chifteluțe și porumb

Am pregătit mozzarella rasă (vorbim despre cea tip baton, mai tare) precum și pastele fierbinți scurse de apă. Am amestecat mai întâi pastele fierbinți cu sosul apoi am adăugat și brânza rasă mare, roșiile cherry tăiate în sferturi și chifteluțele.

În final am pus și porumbul și am amestecat totul cu grijă. Dacă nu vă place porumbul puteți să nu-l puneți.

Gata! Aceste chiftele în sos cremos de roșii cu mozzarella, porumb și paste pot merge la cuptor.

Coacere chiftele în sos de roșii cu paste la cuptor

Având în vedere că toate componentele sunt deja oarecum gătite am dorit practic să încălzesc totul astefl încât să se întrepătrundă gusturile, să se topeascp brânza și să se rumenească ușor suprafața pastelor. Am lăsat tigaia în cuptorul preîncins la 170° C (căldură sus+jos+ventilație respectiv treapta medie la cele cu gaz) timp de 20-25 de minute. Ce arome faine ies din cuptor!

În final am decorat totul cu frunze de pătrunjel verde tocate. Ce aromă faine! Ce culoare superbă au aceste paste cu chifteluțe! Ce frumos se întinde mozzarella! Cu siguranță că voi mai face acest fel. Toată familia a fost mulțumită. Sper să vă placă și vouă rețeta.

Dacă sunteți amatori de paste cu carne tocată și sos roșu la cuptor atunci vă recomand și această rețetă.

Sau rețeta de paste cu sos cremos de brânză și broccoli – vezi aici.



Merită să incercați și voi această rețetă de chiftele în sos cremos de roșii cu mozzarella, porumb și paste – la cuptor!

Aici găsiți mai multe rețete de paste

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]