Chiftelute de peste
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Chiftelute de peste0 (0)

Se manca peste acum o saptamana si cum urcam pe scara blocului m-a luat un miros de peste prajit de mia mai sa lesin. Aveam ceva macrou prin congelator insa zic, prajit am tot mancat, la cuptor la fel, de gratar afara, nu prea era vreme, asa ca m-a lovit o idee sa le fac chitele. Un sunt fan chitelute fac din ce apuc, de post din legume cu carne de porc, pui, curcan, vita, rotunde, plane etc.

Chiftelute de peste au iesit bestiale, insa cel mai bine e sa le consumati calde, cand s-au racit nu prea mai sunt asa bune, exact cum e o friptura de peste rece :(. Merg si ulterior consumate daca le faci un sos de rosii cu mult usturoi si putin cimbru, ca o marinata. Alegeti doar peste fara oase si daca se poate sa fie deja file ar fi si mai ideal.

Chiftelute din peste pot fi consumate si in zilele de post, cand este dezlegare la peste, insa nu mai adaugati cele doua oua. Puteti sa le prajiti in ulei sau sa le coaceti la cuptor, daca le coaceti la cuptor nu le mai dati prin pesmet. Daca le prajiti sa nu sara ulei atunci cand le aruncati in “craticioara” puneti 4-5 pe o spatula de metal si le coborti usor in uleiul incins.

proaspete de la prajit

chiftelete de peste

Ingrediente chiftelute de peste:

ingrediente chiftelure de peste

Mod preparare chiftelute de peste:

I. Pestele se curata de intestine i se taie capul si coada si se pune la fiert in apa cu o lingura de sare pentru aprox 25 de min.

peste la fiert

II. Intr-o alta oala se pune la fiert in apa cu 1 lingurita de sare cartofii si morcovii curatati si taiati cubulete mai mari. Se tin la fiert pana devin moi, aproape ca de piure, apoi se scot si se lasa la scurs si racit.

cartofi si morcovi la fiert



III. Dupa ce peste a fiert se curata de piele si oase cat mai bine si se pune la racit.

peste fiert si curatat

IV. In robotul de bucatarie puneti ceapa, patrunjelul, usturoiul, morcovii si cartofii fiert si mixat la viteza mica pana cand acestea devin aproape ca o pasta.

umplutura chiftelute

umplutura completa

umplutura gata

V. Intr-un bol se pune pestele maruntit cu mana.

peste maruntit

VI. Se adauga pasta obtinuta cu robotul, cele doua oua, 1/2 lingurita de piper, 1-2 lingurite de sare si se amesteca bine cu o lingura pana se omogenizeaza ingredientele.

oua si condimentare



VII. Se adauga apoi cate putin pesmet pana se leaga aluatul de chiftelute si le putem lua cu lingura.

adaugare pesmet

aluat chiftelute de peste

VIII. Se formeaza chiftelutele in palma luand aluat cu lingura din bol, si se tavalesc prin pesmet.Pegatitele pe toate inainte sa va apucati de prajit.

gata de prajit

VIII. Se incinge ulei intr-o tigaie mai inalta (craticioara asa ii spun eu) si se prajesc chiftelutele pana prind o culoare aurie.

chitelute la prajit

IX. Se scurg bine de ulei si pune pe un servetele absorbat.

proaspete de la prajit

X. Se recomanda a se consuma calde, simple sau cu putina zeama de lamaie.



chiftelute de peste

chiftelute peste

Pofta buna !

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]