Chifteluțe grecești de pui cu brânză feta și măsline – chiftele aperitiv fără prăjeală la air fryer
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Chifteluțe grecești de pui cu brânză feta și măsline – chiftele aperitiv fără prăjeală la air fryer

Chifteluțe grecești de pui cu brânză feta și măsline – chiftele aperitiv fără prăjeală la air fryer, descoperiți o experiență culinară autentică grecească. Aceste chiftele aperitiv, preparate fără prăjeală, sunt o alegere delicioasă pentru a vă bucura de aromele mediteraneene într-un mod sănătos.

Chifteluțele sunt pregătite cu grijă din ingrediente proaspete și de calitate, pentru a vă oferi o gustare cu adevărat remarcabilă. Combinația dintre puiul dezosat sau pieptul de pui, brânza feta și măslinele tocate adaugă o notă distinctă de savoare fiecărei bucate.

Această rețetă aduce în farfuria dumneavoastră arome autentice din bucătăria grecească, cu influențe mediteraneene, și este perfectă pentru a impresiona la orice eveniment sau întâlnire specială.

Chiftelele sunt gătite în air fryer, ceea ce le conferă o textură crocantă și delicioasă fără a fi nevoie de prăjire în ulei. Astfel, puteți savura aromele intens aromate fără să vă faceți griji în privința conținutului de grăsimi.

Aromele măslinilor, brânzei feta și ierburilor aromatice se îmbină armonios în fiecare chiftea, oferindu-vă o experiență gustativă cu adevărat autentică.

Încercați această rețetă pentru a vă răsfăța familia și prietenii cu o gustare unică și delicioasă. Aromele proaspete și combinația de ingrediente de calitate vor cuceri cu siguranță orice papilă gustativă.

Chiftelele grecești de pui pot fi servite cu un sos de iaurt grecesc cu mentă și lămâie, care adaugă o notă de prospețime și răcorire gustărilor.

Indiferent dacă sunteți un pasionat al bucătăriei mediteraneene sau doriți să încercați ceva nou, această rețetă vă va surprinde în cel mai plăcut mod.

Chifteluțele grecești de pui cu brânză feta și măsline reprezintă o alegere inspirată pentru a explora aromele și savoarea unei bucătării tradiționale și autentice.



Îndrăzniți să vă răsfățați simțurile cu fiecare înghițitură și să vă bucurați de aromele inconfundabile ale acestei delicioase preparate.

Încheiați ziua cu o porție de chiftele savuroase și cu zâmbetul pe buze, știind că ați pregătit o gustare sănătoasă și delicioasă pentru cei dragi.

Descoperiți un adevărat deliciu culinar în fiecare chiftea și împărtășiți bucuria preparării cu cei din jurul dumneavoastră.

Bucurați-vă de aromele autentice și savurați fiecare moment petrecut în jurul mesei cu această rețetă de chifteluțe grecești de pui cu brânză feta și măsline.

Din cantitățile de mai jos am obținut cca. 34-36 de chifteluțe grecești care pot fi servite atât calde cât și reci.

Chifteluțe grecești de pui cu brânză feta și măsline – chiftele aperitiv fără prăjeală

Timp de preparare:

30 minute

Timp de gatire: 16 minute

Timp Total: 46 minute



Ingrediente:

Sos de iaurt grecesc cu mentă și lămâie

 

Cum se face rețeta de chifteluțe grecești de pui cu brânză feta și măsline – chiftele aperitiv fără prăjeală?

Ingrediente pentru chiftele grecești cu feta, măsline și ardei

Am avut o caserolă de pulpe dezosate de pui (cca. 800 g). Am trecut pulpele prin mașina de tocat echipată cu sita cu ochiuri mai mari.

Mi-am pregătit ardeiul, ceapa, usturoiul, măslinele negre, brânza feta, lămâia, ardeiul iute (opțional) și verdețurile. În poză se văd doar o parte din măsline și din verdeață (am pus mai multe).

Am avut măsline întregi cărora le-am scos sâmburii și apoi le-am tocat din cuțit. Am curățat și ardeiul pe care l-am tocat mărunt.

Am folosit cca. o legătură de pătrunjel și 1/2 legătură de mărar pe care le-am mărunțit din cuțit.



Cum se face compoziția de chifteluțe grecești din carne de pui cu brânză și verdețuri?

Peste carnea tocată de pui din castron am pus 1 ou întreg, verdeața tocată, usturoiul răzuit sau dat prin presă, ceapa mărunțită și coaja rasă fin de la 1/2 de lămâie. Am asezonat totul cu sare, piper negru măcinat și oregano uscat. Aveți grijă cu sarea deoarece atât brânza feta cât și măslinele sunt sărate! Tot acum am pus și cam 1/3 din ardeiul iute tocat foarte mărunt. În funcție de gust puteți pune mai mult sau mai puțin ardei iute. Dacă nu vă place mâncarea picantă atunci nu-l mai puneți deloc.

Am amestecat totul cu mâna ca să obțin o pastă omogenă, cu condimentele distribuite uniform. Am adăugat 2 linguri rase de pesmet și am frământat totul bine. Acesta se va umfla de umezeala cărnii și a oului și va lega frumos pasta de chiftele.

Apoi am pus brânza feta sfărâmată cu mâna și ardeiul roșu tocat.

Am amestecat totul cu grija ca să nu transform bucățelele de feta în pastă.

Deoarece nu toți membrii familiei mele sunt amatori de măsline, am decis să le pun doar într-o parte din compoziție. Ei bine, vreau să va zic că au mâncat fără să clipească și chiftelele cu măsline și mi-a părut rău că nu le-am pus în toată compoziția.

Cum se porționează și modelează chifteluțele aperitiv în stil grecesc?

Cu palmele umezite cu apă am porționat și modelat 34 de chifteluțe grecești de pui. Au avut diametrul cam de 4-4,5 cm. Ele vor mai scădea la copt sau prăjit.



Coacere chiftele la friteuză cu aer cald sau la cuptor

Deoarece nu am vrut să prăjesc chiftelele grecești în baie de ulei, am decis să testez noua friteuză cu aer cald. Coșul friteuzei cu aer cald are o capacitate de 2,5 L, este detașabil, antiaderent și are mâner rece cu protecție la căldură. Poate fi spălat în mașina de vase.

Mi-am pregătit chifteluțele grecești aranjate soldățește.

Am conectat friteuza la curent, am setat temperatura la 200 C și timpul la 20 de minute. Primele 5 minute au fost de pre-încingere. Friteuza este foarte silențioasă, de-abia auzi cum circulă aerul în ea.

Am aranjat chiftelele în coșul friteuzei și le-am uns la suprafața cu foarte puțin ulei (cu pensula). În prima tură am pus doar 11 bucăți dar intrau 12 fără probleme, mai ales că ele scad un pic la copt sau prăjit.

Am închis sertarul friteuzei și am copt aceste chifteluțe grecești 15 minute la 200 C. Ce arome faine am în bucătărie! Friteuza cu aer cald este echipată cu filtru activ așa că aburul evacuat în zona din spate are arome mult atenuate. Nici nu se compară cu mirosul intens degajat de prăjirea chiftelelor în tigaie cu ulei sau de coacerea lor la cuptor! În plus, nu-ți încălzești bucătăria, mai ales în timp de vară.

Principiul de funcționare al acestei friteuze este bazat pe circulația aerului fierbinte. Astfel preparatele sunt gătite uniform și chiar se rumenesc! Nu ies niște fierturi albicioase. Priviți cât de frumos s-au rumenit chiftelele mele! Nici măcar nu a trebuit să le întorc. La finalul timpului setat friteuza m-a avertizat sonor și s-a decuplat. Deci nu există riscul arderii preparatelor.



Am scos prima tură de chifteluțe grecești de pui pe o farfurie și am continuat coacerea celorlalte. În următoarele 2 serii am pus câte 12 chiftele la copt în friteuza cu aer cald iar timpul a fost de 15 minute (nu a mai fost nevoie de încingere). Să vă mai povestesc că din prima tură s-au mâncat aproape toate chiftelele, imediat ce le-am scos? Ne-am ars la limbă dar a meritat

Dacă nu aveți o asemenea friteuză atunci puteți coace aceste chifteluțe grecești la cuptor, în tavă așternută cu hârtie de copt. Pensulați ușor chiftelele cu puțin ulei și coaceți-le 18-20 de minute la 200 C (cuptor preîncins).

Cum se face un sos de iaurt grecesc cu lămâie și mentă pentru chifteluțe grecești?

Lângă aceste chifteluțe grecești aromate și picante merge bine un sos răcoritor de iaurt. Deoarece chiftelele sunt bine usturoiate și condimentate am decis să fac o variantă de sos care să le echilibreze. Am folosit iaurt grecesc cu 10% grăsime, coajă și zeamă de lămâie, mentă, sare și un pic de ulei de măsline. Menta proaspătă este culeasă chiar din grădina noastră. Găsiți mentă la ghiveci în supermarketuri dar puteți folosi și mentă uscată.

Mai întâi am ras coaja unei lămâi și apoi am stors sucul acesteia. Într-un castron mai mare am pus iaurtul grecesc, coaja rasă de lămâie, cam 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors, menta tocată, un praf de sare și cam 2 linguri de ulei de măsline.

Am amestecat totul bine cu o lingură și gata! Dozați treptat sucul de lămâie, amestecați și gustați. Să nu vi se pară prea acru sosul final. Am presărat și ceva cepșoară tocată (Schnittlauch, chives).



Servire chifteluțe grecești de pui cu brânză feta și măsline – chiftele prăjite fără ulei la friteuza cu aer cald sau la cuptor

De-abia am reușit să fac pozele finale că ai mei au tăbărât pe chiftelele grecești Sunt senzaționale! Atât de fragede, de suculente și de gustoase încât nu vă pot povesti! Sunt bine asezonate, aromate, ușor picante – exact cum trebuie să fie niște chifteluțe aperitiv.

Fiecare chiftea e o explozie de gust și arome! Trebuie să recunosc că friteuza cu aer cald și-a făcut treaba exemplar. Chiftelele prăjite în ea sunt extraordinar de reușite! Sosul acrișor de iaurt cu mentă aduce o notă de prospețime și balansează perfect aromele intense și nota picantă a acestor chiftele.

Nouă ne-au plăcut atât calde cât și reci. Au rămas vreo 4-5 chiftele pe care le-am mâncat a doua zi și am oftat de plăcere. Chiar merită să le faceți pentru platouri asortate de aperitive sau pentru pachețelul pe care-l duceți la serviciu.

Dacă sunteți amatori de măsline atunci vă recomand și clasica tapenade – pasta de măsline cu capere, usturoi și anșoa – rețeta aici.

ePoftă bună!

De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.



Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]