Daca te-ai plictisit de clasicele chiftelute gatite in suc de rosii, reteta acestor chiftelute in sos picant si lipicios, inspirata din bucataria asiatica, va fi perfecta.
Bilutele de carne fragede si moi imbracate intr-un sos delicios si decorate cu seminte de susan merg de minunte cu o garnitura simpla de orez fiert. Reteta foarte simpla si foarte usor de facut, cu ingrediente usor de procurat.
Imi plac chiftelutele cu sos, iar reteta aceasta este una din preferatele mele.
Mi se pare ca este genul de mancare „confort-food” ce da dependenta, caci altfel nu pot explica motivul pentru care se regaseste in meniul nostru mai des decat chiftelutele marinate.
Adevarul este ca iubesc bucataria asiatica atat pentru gust, cat si pentru timpul scurt pe care il petrec in bucatarie.
Pentru reteta de chiftelute in sos picant si lipicios nu stai mai mult de 30 de minute in fata aragazului, iar in acest interval de timp se fierbe si orezul.
Orezul poate fi fiert si cu o zi inainte si il reincalzesti cand pui masa.
Daca vrei poti sa schimbi garnitura cu legume sotate sau cu taiteti de orez.
Le poti servi si pe post de aperitive la o masa cu prietenii.
Sosul picant si aromat l-am pregatit cu ketchup picant cu Erős Pista Univer ce aduce o nota picanta mancarurilor si pasta de usturoi Univer ce pastreaza gustul neschimbat al catelului de usturoi.
Pentru ca reteta de chiftelute in sos picant si lipicios sa iasa perfect iti las cateva sfaturi:
Acestea fiind spuse iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de chiftelute in sos picant si lipicios:
Ingrediente
chiftelute in sos picant si lipicios:
Pentru chiftelute:
(24 bucati)
500 g carne tocata amestec porc cu vita
50-60 g paine
1 ou mic
1 ceapa mica
1/4 legatura patrunjel verde
1 lingurita Pasta de Usturoi Univer
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
100 g faina
ulei pentru prajit
Pentru sos picant si lipicios:
15 g amidon
170 ml apa
100 g ketchup picant cu Erős Pista Univer
1 lingurita pudra de ghimbir
2 lingurite zahar brun
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
80 ml sos de soia
40 g miere de albine
1 lingurita Pasta de Usturoi Univer
Garnitura:
Orez cu bob lung fiert
Pentru decor:
Seminte de susan
4 fire de patrunjel verde
Cum sa faci chiftelute in sos picant si lipicios:
Pentru inceput iti las modul de preparare in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas.
Sosul picant si aromat l-am pregatit cu ketchup picant cu Erős Pista Univer ce aduce o nota picanta mancarurilor si pasta de usturoi Univer ce pastreaza gustul neschimbat al catelului de usturoi.
Pentru inceput mi-am pregatit ingredientele pentru chiftelute.
Am tocat ceapa cat mai fin, apoi patrunjelul marunt.
Am pus peste carnea tocata painea maruntita dupa ce a fost inmuiata in apa si stoarsa.
Am adaugat un ou, ceapa tocata, sare, piper proaspat macinat, 1 lingurita pasta de usturoi si patrunjelul verde.
Am framantat compozitia de carne, apoi am format bilute pe care le-am tavalit prin faina.
Cand am terminat de modelat toate chiftelutele am incins ulei intr-o tigaie si le-am prajit in 2 transe, fara sa le inghesuiesc.
Cand s-au rumenit uniform le-am scos si le-am pus pe un servet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei.
Pentru a pregati sosul am dizolvat amidonul cu apa pe care am adaugat-o treptat.
Intr-un bol am pus ketchupul picant cu erős pista, pudra de ghimbir, zaharul brun, piper, sare, sosul de soia, mierea de albine si pasta de usturoi Univer.
Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Intr-o tigaie mai mare am turnat sosul cu ketchup picant cu eros pista, apoi am adaugat amidonul dizolvat.
Am amestecat si am lasat la foc mic spre mediu pana cand a inceput sa se ingroase, moment in care am adaugat chiftelutele.
Le-am mai lasat pe foc maxim 1 minut la foc mic.
Am mancat chiftelutele cu sos picant si lipicios cu orez fiert simplu.
Am presarat seminte de susan si putin patrunjel verde.
Chiftelutele fragede si pufoase imbracate in acest sos picant, lipicios si aromat ies atat de bune ca pot crea dependenta.
Dar asta nu e rau!
Va doresc spor la gatit!
Va invit sa ma urmariti si pe pagina de