Cam toata lumea stie sa prepare aceasta reteta, insa sa-ti iasa asa cum trebuie ai nevoie sa sti cate mici trucuri. Fie ca prepari ciocolata simpla doar cu lapte praf sau adaugi in ea si nuci, ingredientele si modul de preparare este in proportie de 90% la fel. Diferit la reteta mea sunt cele 20 de minute de tinut ciocolata la cuptor inainte s-o dam la frigider.
Timp de pregatire: 10 minTimp de gatire: 30 minTimp Total: 3 oreNumar portii: 6-8 portiiGrad de dificultate: usor
Ingrediente Ciocolata de casa
Mod preparare ciocolata de casa
I. Apa si zaharul se pun intr-o oala pe foc si se tin pana cand zaharul se topeste. Dupa ce s-a topit se trage oala de foc si se adauga margarina amestecandu-se pana cand aceasta se topeste.
II. Alunele daca nu gasiti nesarate si sunt cu sare se spala inainte in apa rece bine bine apoi se lasa pe un prosop de bucatarie la scurs. Dupa ce s-au scurs de apa se pun intr-o tigaie la copt, iar in momentul cand au prins putina culoare se adauga 2-3 linguri de zahar. Asteptati pana cand zaharul se caramelizeaza si acopera alunele. Alunele se pun uletrior in tava pe hartia de copt si se distribuie in mod egal.
III. In untul topit cu siropul de zahar se adauga laptele praf si se amestca cu un mixerul pana cand acesta se omogenizeaza. Se toarna jumatate din compozitie in tava, intinzand usor cu o lingura de metal inmuiata din cand in cand in apa. In restul de compozitie se adauga cacaua, se omogenizeaza si se toarna peste compozitia alba din tava.
IV. Se da tava cu ciocolata de casa la cuptorul incalzit la 160 de grade pentru 25 de min. Apoi se scoate si se lasa la racit la temperatura camerei. Ulterior se pune la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca bine.
Pofta buna !