Ciocolata de casa
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ciocolata de casa0 (0)

Cam toata lumea stie sa prepare aceasta reteta, insa sa-ti iasa asa cum trebuie ai nevoie sa sti cate mici trucuri. Fie ca prepari ciocolata simpla doar cu lapte praf sau adaugi in ea si nuci, ingredientele si modul de preparare este in proportie de 90% la fel. Diferit la reteta mea sunt cele 20 de minute de tinut ciocolata la cuptor inainte s-o dam la frigider.

ciocolata de casa
Ciocolata de casa

Timp de pregatire: 10 minTimp de gatire: 30 minTimp Total: 3 oreNumar portii: 6-8 portiiGrad de dificultate: usor

Ingrediente Ciocolata de casa

ingrediente ciocolata de casa
Ingrediente ciocolata de casa

Mod preparare ciocolata de casa

I. Apa si zaharul se pun intr-o oala pe foc si se tin pana cand zaharul se topeste. Dupa ce s-a topit se trage oala de foc si se adauga margarina amestecandu-se pana cand aceasta se topeste.

II. Alunele daca nu gasiti nesarate si sunt cu sare se spala inainte in apa rece bine bine apoi se lasa pe un prosop de bucatarie la scurs. Dupa ce s-au scurs de apa se pun intr-o tigaie la copt, iar in momentul cand au prins putina culoare se adauga 2-3 linguri de zahar. Asteptati pana cand zaharul se caramelizeaza si acopera alunele. Alunele se pun uletrior in tava pe hartia de copt si se distribuie in mod egal.

III. In untul topit cu siropul de zahar se adauga laptele praf si se amestca cu un mixerul pana cand acesta se omogenizeaza. Se toarna jumatate din compozitie in tava, intinzand usor cu o lingura de metal inmuiata din cand in cand in apa. In restul de compozitie se adauga cacaua, se omogenizeaza si se toarna peste compozitia alba din tava.

IV. Se da tava cu ciocolata de casa la cuptorul incalzit la 160 de grade pentru 25 de min. Apoi se scoate si se lasa la racit la temperatura camerei. Ulterior se pune la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca bine.

ciocolata de casa alba si neagra
Ciocolata de casa alba si neagra

Pofta buna !

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]