Am pentru voi o rețetă rapidă și gustoasă de ciocolată de casă cu lapte condensat. Acest desert simplu are o textură plăcută, ușor lipicioasă și poate fi pregătit cu ușurință.
Rețeta este extrem de simplă și garantează un rezultat perfect, fără a vă face griji că ar putea ieși prea moale, așa cum se întâmplă în cazul celei cu lapte praf.
Această rețetă populară în America și în multe țări europene este cunoscută și sub denumirea de „Fudge”. Vă voi arăta cum puteți pregăti o variantă cu nuci și bezele (marshmallows) care arată spectaculos în secțiune.
Deși poate părea ciudat să folosiți ciocolată pentru a obține „ciocolată”, rețeta aceasta vă scutește de utilizarea pudrei de cacao și înlocuiește laptele praf cu lapte condensat (în doza metalică), care are o consistență groasă și este îndulcit. Nu utilizați laptele condensat pentru cafea. Laptele condensat în doza metalică poate fi găsit în supermarketuri, magazinele arabe, rusești sau online.
Vă recomand să încercați Fudge cu nuci și bezele (marshmallows) care este absolut delicios și are un aspect spectaculos. Rezultatul cu siguranță vă va încânta.
Rețeta de ciocolată de casă cu lapte condensat poate fi adaptată în funcție de gusturile voastre. Puteți folosi doar ciocolată amăruie, doar ciocolată cu lapte sau ciocolată albă, sau puteți combina diferite tipuri de ciocolată, așa cum am făcut eu.
În ceea ce privește ingredientele adăugate, puteți folosi orice fel de nucă preferați sau aveți la îndemână, bezele moi (marshmallows), merișoare, stafide sau alte fructe confiate.
Pentru bezele, le găsiți în supermarketuri. Eu prefer cele colorate, deoarece desertul arată mai frumos la final.
Probabil ați văzut bezelele albe în filmele americane, înfipte în bețișoare și prăjite pe foc de tabără. Am avut ocazia să le gust și eu în America când am făcut un mic foc în curte împreună cu verișorii mei.
Ciocolata de casă cu lapte condensat – Fudge cu nuci și bezele (marshmallows) este delicioasă și are un aspect foarte frumos în secțiune. Dacă utilizați bezele moi, trebuie să aveți în vedere că acestea se topesc rapid la căldură.
Din acest motiv, vă recomand fie să temperați ciocolata de casă (să o lăsați să se răcească puțin), fie să puneți bucățile de bezea în congelator pentru 15 minute înainte de a le adăuga în compoziția de ciocolată.
Dacă achiziționați bezele mari, va trebui să le tăiați cu un cuțit sau cu o foarfecă de bucătărie (este mult mai rapid cu foarfeca).
Fiți atenți atunci când scoateți bucățile de bezea din congelator, să nu fie lipite între ele, deoarece vor ajunge în ciocolată sub formă de bucăți mari și va fi greu să le amestecați.
Așadar, iată lista de ingrediente și modul de preparare pentru ciocolata de casă cu lapte condensat – Fudge cu nuci și bezele (marshmallows):
Ingrediente
Mod de preparare – ciocolata de casa cu lapte condensat:
-
Amestecati la bain-marie laptele condensat, untul, ciocolata si un varf cutit de sare ce va accentua aromele.
-
Extractul de vanilie se pune doar dupa ce luati de pe foc bolul.
-
Puteti folosi in loc de aroma de vanilie rom(alcool), esenta de rom, extract sau esenta de portocale sau chiar whiskey cream.
-
Adaugati nucile, amestecati, apoi bezele moi puse in congenlator in prealabil.
-
Turnati compozitia de ciocolata de casa cu lapte condensat intr-o forma tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt si apasati bine.
-
Puneti tava in frigider pentru minim 6 ore.
Atat de simplu si atat de bun! Sper ca veti incerca si voi reteta.
ePoftă bună!
Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.