Ciorba de burta gustoasa ca la restaurant, este una dintre cele mai apreciate si mai cautate mancaruri in Romania, fiind prezentata de multe ori ca un fel de mancare specific restaurantelor.
Aceasta reteta traditionala este perfecta pentru a-ti incanta papilele gustative si pentru a impresiona oaspetii. Ciorba de burta este un fel de mancare care necesita putina rabdare si timp, insa cu siguranta va fi o incantare pentru orice fan al bucatariei romanesti.
Preparata din burta de vita fiarta in prealabil, ciorba capata un gust unic si o textura catifelata, care se imbina perfect cu legumele si condimentele folosite in reteta. Gustul intens si bogat al ciorbei este dat de condimentele precum piperul boabe si macinat, frunzele de dafin, dar si de aroma specifica data de usturoiul si ceapa prajite.
Pentru a-i da un gust aparte, se foloseste si otetul, iar pentru a-i conferi consistenta, se adauga o combinatie de galbenusuri, smantana si faina. In final, ciorba este servita fierbinte, garnisita cu o lingura de smantana si cateva frunze de patrunjel proaspat, iar alaturi de ea se pot servi si painea proaspata sau ardeleneasca.
Ingrediente ciorba de burta:
Mod de preparare ciorba de burta gustoasa ca la restaurant:
Se fierbe burta cu putina sare o foaie de dafin si ceapa o ora,in 2 litri de apa.
Se raceste burta si se taie fideluta.Apoi se pune in oala in zeama in care a fiert.
Ceapa si foaia de dafin se scot si se adauga usturoiul zdrobit,cateva boabe piper.
Se fierbe burta cu usturoiul cam 10 min,apoi se trage de pe foc si se pun otetul si dressingul.
Mod preparare dressing pentru ciorba de burta gustoasa ca la restaurant:
Se amesteca galbenusurile cu smantana si faina.
Se tempereaza cu zeama de la ciorba si se toarna usor in ciorba amestecand cu polonicul.
Se mai fierbe inca 10 min si se adauga gogosarul si fata ciorbei: morcovul ras fin se caleste in ulei,apoi se pune in ciorba.
Se mai pune sare dupa gust si se serveste fierbinte cu ardei iute si un bol cu smantana.
ePoftă bună