Ciorba de burta traditionala
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ciorba de burta traditionala5 (1)

Ciorba de burta traditionala asa cum se gateste in popor. Mie imi place sa servesc ciorba de burta cu smantana multa, piper macinat, un ardei iute  si cativa gogosari acri taiati cubulete. Cateodata cand am timp realizez un sos din smantana si usturoi bine frecat cu putin otet si piper si asa o dreg. Prepaparea acestei ciorbe cu burta cruda de vaca nu este simpla, trebuie sa ai timp si sa respecti toti pasii. Eu de obicei atunci cand am pofta folosesc burta prefiarta, insa gustul intre cea prefiarta si cea cruda difera enorm.

ciorba de burta traditionala

Ingrediente ciorba de burta traditionala:

Mod preparare ciorba de burta traditionala:

Seara:I. Se pun 5 l de apa la fiert cu ciocanelele si picioarele sparte, se spumuiesteII. Se spala burta, se taie in bucati potrivite, se arunca grasimea, se curata de pielita „zbarcita“, se freaca cu malai si cu otetIII. Se lasa pana dimineata in apa rece cu o lingurita de bicarbonat, sa-i scoata acidul din musculaturaIV. Dupa trei ore de fiert se scot oasele si ciocanelele din oala si se dezoseaza, taind zgarciurile (si ce mai e) taietei de 1 cm latime* daca aveti burta prefiarta nu mai trebuie s-o frecati cu malai si otet* daca nu aveti ciocanele si picioare de vaca completati cu mai multa burta prefiarta

Dimineata:I. Se pune burta la fiert in apa in care au fiert oasele completata la 5 litriII. Se rad morcovii, pastarnacul, se toaca ceapa din cutitIII. Dupa trei ore se trage oala de pe foc se scoate burta si se taie taietei de aprox. 1 cm latime – 3 cm lungime (sau cum vreti)IV. Se pune iar totul la fiert – burta, zgarciurile de la ciocanele, otetul si zarzavatul – inca vreo ora. Ciorba trebuie sa fie cat mai consistenta, deci sa scada vreo 3 litri din cei 5 initiali; daca scade mai mult se adauga apa fiarta.V. Se piseaza usturoiul, se freaca cu 1 lingura sare (cu varf), galbenusuri, smantana si putina zeama racita din ciorba. Se drege ciorba cu usturoi si restul, se pipereaza dupa gust, se presara leusteanVI. Se ofera fierbinte, cu ardei iute, dar sa fie la-ndemana si o „oliviera“ (asa-i spune?) cu mujdei, otet, smantana, ca fiecare le are pe-ale lui.

Sunt multe variante de ciorba de burta, desigur: vara se toaca si un ardei rosu gras, se stoarce si o rosie coapta. Atentie, se poate si fara picioruse si ciocanele de vaca, dar atunci trebuie sa marim corespunzator cantitatea de burta.

Sunt  oameni printre care si eu, care manancam zilnic macar o ciorba de burta traditionala iar Bucurestii, Braila, Galatii, Constanta, Craiova, Turnu Severin au, fiecare, carciumile sale vestite si cautate numai pentru ciorba de burta traditionala.

Oricum, e ceva ciudat cu ciorba asta subtila, care vorbeste cam mult despre noi: pute, dar e gustoasa, daca ajungi sa te obisnuiesti cu ea; face rau, e grea, ingrasa, dar prea e buna si nu ne-o putem refuza; vine de la turci, dar se preface ca e de-a noastra; e vulgara, e din chestii pe care altii le arunca scarbiti dar noi o mancam toti, mai ales elita!

….reteta dupa Radu Aton Roman !

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]