Ciorbă de ciuperci cu legume și roșii – rețeta de post
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ciorbă de ciuperci cu legume și roșii – rețeta de post0 (0)

Ciorbă de ciuperci cu legume și roșii – rețeta de post. Ciorbă de legume cu ciuperci. Cum se face o ciorbă de post cu ciuperci (champignon, pleurotus, de pădure), zarzavaturi și legume. Ciorbă vegană de ciuperci cu suc de roșii sau bulion. Rețete de post. Rețete de ciorbe și supe. Rețete cu ciuperci.

Îmi plac foarte mult ciorbele de legume și le fac destul de des. De data aceasta am făcut o ciorbă de ciuperci cu multe zarzavaturi și legume pe care am acrit-o moderat cu suc de roșii. Foarte gustoasă a ieșit! Ardeleneacă fiind, nu prea fac ciorbe acre (cu borș) dar aceasta a fost chiar pe gustul meu. Una dintre favoritele mele este ciorba de varză dulce cu legume (tot de post) – rețeta aici.

Ciupercile folosite la rețeta de față pot fi doar de un fel sau mix de ciuperci champignon albe sau brune, pleurotus dar și câteva ciuperci de pădure (hribi, gălbiori, ghebe etc). Acestea din urmă dau aromă și gust deosebit chiar dacă se pun în cantități mici. Vă las la final mai multe rețete de supe sau ciorbe cu ciuperci. ePofta.ro face o supă limpede de ciuperci foarte faină – rețeta aici. Este tot de post.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 4-5 L de ciorbă de ciuperci (de post).

Ciorbă de ciuperci cu legume și roșii – rețeta de post

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 45 minute

Timp Total: 1 ora 15 minute



Ingrediente:

 

Cum se face o ciorbă de ciuperci cu legume și roșii – rețeta de post?

Ingrediente pentru ciorbă vegană cu ciuperci și legume

Am pregătit morcovii, rădăcinile de pătrunjel, păstârnac și țelină. Am curățat ceapa roșie și pe cea verde și am scos cotorul din ardei. Puteți folosi ceapă veche albă iar în locul celei verzi puteți pune praz.

Am pregătit ciupercile. Eu am avut ciuperci proaspete tip champignon albe și pleurotus. Acestea din urmă sunt cărnoase și au consistență faină în ciorbă. Dacă aveți și ciuperci de pădure este și mai bine! O mână de gălbiori sau 2-3 hribi fac minuni cu această ciorbă!

Am ras rădăcinoasele pe răzătoarea mare (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina). Am tăiat ciupercile în bucăți/fâșii potrivite. Am tocat ceapa roșie și partea albă de la ceapa verde (cozile le țin pentru final). Am tocat separat ardeiul roșu sau gogoșarul și cozile de ceapă verde.

Mod de preparare ciorbă cu ciuperci, ardei, ceapă și zarzavat

Orice ciorbă este mai gustoasă dacă se face cu legume călite (înăbușite) în prealabil. Am pus 3 linguri de ulei într-o oală de 5 l și am pus rădăcinoasele rase + 1 praf bun de sare. Am așezat oala pe foc mic (cu capac) și am sotat legumele 7-8 minute. Am amestecat ocazional ca să nu se prindă. Nu vrem să le rumenim ci doar să le înmuiem un pic. Acest procedeu sporește culoarea, aroma și gustul zarzavaturilor.

Am pus apoi ceapa tocată și am stins imediat totul cu 3 L de apă fierbinte. Am completat cu 1 linguriță de sare (puneți 1 la început și mai vedeți pe parcurs dacă mai e nevoie). Am mărit  flacăra de sub oala cu ciorbă de ciuperci și am așteptat să ajungă la fierbere.



Rădăcinoasele au nevoie de un timp de fierbere mai îndelungat așa că le-am dat un avans. Dacă puneți cartofi atunci aceștia se taie în cubulețe mici (de 1 cm) și se pun după 10 minute de fierbere (eu nu am pus). După vreo 20 de minute de fierbere am pus ciupercile feliate, ardeiul și cozile de ceapă verde.

Am adăugat boiaua dulce și am mai lăsat totul la fiert 10 minute. Ultima pusă este passata de roșii (vezi aici rețeta). Puteți pune și bulion sau roșii la conservă.

Roșiile se pun mereu la final deoarece aciditatea lor inhibă fierberea legumelor (le întărește). Sucul de roșii dă și o acreală plăcută acestei ciorbe de ciuperci.

Am mai lăsat ciorba la fiert preț de vreo 5 minute și gata! Am gustat-o de sare și am stins focul de sub oală.

Nouă ne place grozav combinația ciuperci-mărar așa că, la final, am pus niște mărar tocat în oala cu ciorbă de ciuperci de post. Puteți pune pătrunjel verde tocat.



Servire ciorbă de ciuperci cu legume și roșii – rețeta de post

Tare gustoasă este această ciorbă de ciuperci cu legume și roșii! O ciorbă simplă de post, aromată și sănătoasă. Dacă doriți o puteți procesa cu blenderul clasic sau de mână și o transformați într-o supă cremă de legume. Astfel ea poate fi consumată ușor și de copiii mici.

V-am promis la început mai multe rețete de supe sau ciorbe cu ciuperci. Supa cremă de ciuperci cu cartofi este fină, ieftină și gustoasă – rețeta aici.

Din ciuperci pleurotus fac „ciorbă falsă de burtă” dreasă cu smântână, gălbenușuri și usturoi – rețeta aici.

O supă cremă rafinată (de gală) este cea cu hribi, usturoi, vin alb și smântână. Rețeta aici.

Sunt sigură că veți testa ciorba de post cu ciuperci, legume și zarzavaturi și că veți fi încântați de ea!



Aici găsiți mai multe rețete de post (sărate și dulci) preparate doar cu ingrediente naturale.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]