Pai sa vad eu un roman caruia sa nu-i placa ciorba de fasole cu afumatura, cu ciolan de porc afumat sau costita de porc afumata, o minunatie. Poate multe gospodine ar spune ca este dificil de preparat, insa dupa mine mie mi se pare a fi cea mai simpla ciorba pe care poti sa o prepari. Intradevar trebuie sa astepti pana se fierb boabele de fasole, insa mai bine ar fi daca pui boabele de fasole de seara in apa rece iar cand te intorci de la serviciu sunt deja hidratate si moi, nu mai trebuie decat sa le fierbi rapid in 2 ape.
La ciorba de fasole cu afumatura cand este servita nu trebuie sa lipseasca de langa o ceapa de apa, rosie sau ceapa verde daca e sezonul. Merge de minune si cu muraturi din saramura. Ca si afumatura puteti sa folositi ciolan de porc, costita, bacon, kaizer, insa cel mai bine iese cu picior de porc afumat.
Ingrediente ciorba de fasole cu afumatura:
Mod preparare ciorba de fasole cu afumatura: