Vara, iarna, primavara sau toamna oricand si de fiecare data cand ai pofta poti sa prepari o ciorba gustoasa dupa reteta de mai jos. Pentru ciorba de perisoare se poate utiliza atat carne de porc, cat si de vita sau pui, sau carora le place pot sa amestece vita cu porc. In reteta de mai jos orezul se pune in perisoare, insa am vazut si gospodine care pun orezul separat in ciorba si lasa perisoarele facute doar din carne sau eventual carne cu ceapa tocata marunt.
Ciorba de perisoare nu e traditionala romaneasca daca nu o acrim si cu putina zeama de lamaie, zeama de varza, corcuduse sau ce va mai da prin cap ca si ingredient care sa acreasca supele, merge chiar si borsul magic de cumparat sau bors la sticla gata facut.
Cand se serveste se poate pune langa si putina smantana, cam asa se serveste prin moldova din ce am vazut si neaparat un ardei iute proaspat, merge si cel de la borcan in otet, insa cel verde e mai aromat.
Timp de pregatire: 30minTimp de gatire: 60 minTimp Total: 90minNumar portii: 4-6 portiiGrad de dificultate: usor
Ingrediente ciorba de perisoare:
Mod de preparare ciorba de perisoare: