Ciorba de urzici
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ciorba de urzici5 (1)

Ciorba de urzici plina de vitamine si sanatoasa o bomba de energie care ne pregateste pentru zilele lungi de vara. Reteta de ciorba de urzici este usor de gatit si ar fi bine sa mancati cat mai mult atat cat este sezonul urizicilor proaspete si tinere.

ciorba de urzici

Ingrediente ciorba de urzici

Mod preparare ciorba de urzici

Primavara romaneasca e semnalizata nu atat de ghiocei si ploaie de aur, ci de tigancile care napadesc pietele cu stevie, loboda si urzici (aduc ele si untisor, si podbal, si macris, si frunzulite de papadie, dar lumea a cam uitat ce si cum se mananca din padure). Nu e casa romaneasca – chiar si din cele mai simandicooase – in care sa nu fiarba o verzitura din asta „vagaboanda“ si de neam prost inaltata pentru o luna la rang de trufanda: are fier cat o mina de Dognecea.

Intrematoare in fier si vitamine dupa iarna carnivora si muraturivora, saracimea vegetala a lui martie a fost in multe randuri, pana dincolo Arminden, salvatoare de neam, in retete, vai, mult mai simple si mai putin gustoase decat capriciul chiaburesc de mai sus.

Primavara, cand incep urzicile a creste, fiecare roman, cu deosebire insa saracimea, careia i s-au sfarsit mai toate bucatele de sec, si nu stie ce sa mai inceapa si sa faca ca sa poata iesi teafara din Postul mare, care e cel mai lung si mai greu post, se simte foarte fericita cand afla si poate manca urzici.

„Urzica se da in gura foamei“, zice un proverb poporal, adica saracimea isi stampara cu ea foamea, dusmanul ei cel mai mare, mai cumplit si mai neimpacat.

Din Joia Mare insa incepand inainte biata saracime nici de aceasta planta nu mai are parte, caci in aceasta zi e nunta sau maritarea urzicelor, adica din aceasta zi urzicile incep a inflori si a nu fi apoi mai mult bune de mancat.

in Muntenia, urzica, care este foarte cautata de sateni, caci, ca planta tanara si in catva gustoasa, in timpul rigoarei Postului mare, fiind un adevarat deliciu, se mananca ca ciorba cu cateva fire de orez si ca urzici sleite cu hrean ras pe razatoare.

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]