Ciorbă de vițel cu ciuperci și smântână a la Stroganoff
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Ciorbă de vițel cu ciuperci și smântână a la Stroganoff5 (1)

Ciorbă de vițel cu ciuperci și smântână a la Stroganoff. Rețeta de supă de vițel sau de vită cu ciuperci proaspete (pleurotus, champignon sau de pădure), dreasă cu smântână și muștar. Cum se face ciorba din carne de vițel sau de vită? Rețete de ciorbe cu carne.

Anul trecut am făcut aceastp ciorbă de vițel cu ciuperci și smântână și am fost foarte încântată de ea! Am repetat-o de cel puțin 3 ori de atunci! este o ciorbă plină de bucățele fragede de carne de vițel sau de vită, legume și zarzavaturi. Gustul și aromele ei sunt inspirate de clasica mâncare Boeuf Stroganoff. Așa mi-a venit mie să fac această ciorbă.

Boeuf Stroganoff (sau Stroganov) este o mâncare celebră preparată cu carne de vițel tăiată în bucățele, ciuperci, smântână și muștar. Rețeta și povestea ei vă așteaptă aici.

Important: nu săriți etapele de rumenire ale diferitelor componente deoarece reacția Maillard de caramelizare este cea care dă savoare preparatului final! Dacp aruncați toate ingredientele crude în apă… nu iese nimic apropiat ca gust și aromă.

Dacă vă organizați un pic, veți vedea că nu e greu să urmați pașii rețetei. Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 10-12 porții de ciorbă de vițel cu smântână și ciuperci a la Stroganoff.

Ciorbă de vițel cu ciuperci și smântână a la Stroganoff

Timp de preparare: 60 minute

Timp de gatire: 2 ore



Timp Total: 3 ore

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de ciorbă de vițel cu ciuperci și smântână a la Stroganoff?

Ingrediente pentru supa a la Stroganov cu carne de vițel sau vită

Am folosit pulpă de vițel pe care am tăiat-o în cuburi. Puteți folosi și piept de vită cu coaste, gambă (rasol) etc. La ciorbe și supe nu folosim piese premium cum ar fi antricotul, mușchiulețul etc.

Am pregătit și zarzavaturile, ceapa. Le-am decojit, spălat și le-am tăiat în cubulețe cu latura de 1 cm.

Iată și ciupercile folosite de mine: o combinație de pleurotus cu champignon albe. Puteți folosi și ciuperci brune sau de pădure sau un mix din mai multe soiuri. De asemenea, ciupercile pot fi proaspete sau congelate.

Am pregătit și cartofii. I-am lăsat în apă rece până le-a venit rândul în ciorba de vițel cu ciuperci.



Mod de preparare ciorbă a la Stroganoff cu carne de vițel sau vită, ciuperci, smântână și muștar

Rumenirea cărnii de vițel

Am stropit cuburile de carne de vițel cu 2 linguri de ulei și le-am masat bine. Nu le-am condimentat cu nimic. Le-am lăsat pe masa de lucru ca să ajungă la temperatura camerei. Niciodată nu gătim cărnuri reci, scoase direct din frigider, deoarece li se contractă brusc fibrele musculare și devin tari.

Am încins o tigaie largă (antiaderentă), fără ulei, și am rumenit în ea cuburile de carne de vițel. Am lucrat la foc mare și în mai multe tranșe. Nu îngrămădiți carnea în tigaie pentru că va fierbe în suc propriu în loc să se rumenească! NU spălați tigaia după ce terminați cu carnea deoarece tot în ea vom căli morcovii și ceapa!

Rând pe rând am scos cuburile rumenite de vițel într-un  castron și am continuat sotarea celor rămase.

Prima fierbere a ciorbei cu vițel – 1 oră la oală sub presiune sau 2 h în oală clasică

Eu am folosit un multicooker cu presiune (kukta) în care am pus carnea rumenită, albitura (păstârnacul, pătrunjelul și țelina) precum și 3 L de apă caldă. Am asezonat cu 2 lingurițe de sare și 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat. Am închis oala minune și am setat cronometrul la 60 de minute de fierbere efectivă, calculate din momentul în care oala intră în regim de fierbere. Dacă folosiți oală clasică atunci va trebui să fierbeți ciorba peste 2 ore și să completați cu apă, din când în când.

Așa arăta ciorba de vițel în fază intermediară, când am deschis oala sub presiune. Carnea este moale, fragedă. Am setat multicookerul pe un program de fierbere fără capac (soup).



Călirea morcovilor și a cepei

În răstimpul în care a fiert carnea, nu am pierdut vremea. În aceeași tigaie, în care am rumenit carnea, am pus la călit morcovii cu 2 linguri de ulei și un praf de sare. Am lucrat la foc mic, cu capac. Ei trebuie să se înăbușească, în prima fază. Am amestecat ocazional. După vreo 10 minute de călire am pus ceapa tocată și am continuat sotarea, fără capac, la foc mediu.

M-am oprit când ceapa a devenit sticloasă și morcovii au avut margini ușor caramelizate. Yummy! Ce arome faine!

A doua fierbere a ciorbei de vițel cu cartofi, zarzavaturi, ceapă

Ciorba de vițel fierbea fără capac, așa că am putut adăuga în ea cartofii tăiați în cuburi precum și morcovii cu ceapa de mai sus. Am lăsat totul la fiert, la foc mediu.

Rumenirea ciupercilor cu unt

Din nou am avut o fereastră de timp în care am sotat ciupercile. Da, în aceeași tigaie în care călit și morcovii! Am pus un pic de unt și un strop de ulei (care să prevină arderea untului) și am sotat ciupercile la foc mare, fără capac. Le-am asezonat de la început cu sare și piper și le-am tot întors cu o spatulă. La început ele lasă apă dar, la foc mare, aceasta se evaporă.

Așa arătau ciupercile bine rumenite! Au arome fantastice de unt și sunt extrem de apetisante!



Am pus și ciupercile în oala de ciorbă și am adăugat smântâna dulce pentru frișcă (naturală, nu vegetală). De-acum nu mai e mult: 2-3 clocote și gata! Am oprit fierberea ciorbei. Tot acum se pune și muștarul. Sfat: gustați ciorba de vițel cu ciuperci așa cum este, simplă, înainte de a adăuga muștarul! Poate doriți să o lăsați așa și să oferiți muștarul separat, astfel încât fiecarea mesean să-și dreagă, după gust, ciorba cu el.

Am presărat pătrunjelul verde tocat și am gustat ciorba a la Stroganoff de sare și de piper. Asezonarea ei se poate corect oricând.

Servire ciorbă de vițel cu ciuperci și smântână a la Stroganoff

La masă! Fiecare mesean a primit câte o farfurie mare de ciorbă aburindă! Ciorba de vițel cu ciuperci (a la Stroganoff) este fabuloasă! Este plină de bucățele fragede de carne, de legume și zarzavaturi. Smântâna dulce și muștarul o completează perfect!

Cum să nu-ți fie poftă de o asemenea bunătate de ciorbă?

Combinația de carne de vită și muștar este una clasică, foarte reușită. Mai demult am făcut o altă mâncare franțuzească cu aceste 2 ingrediente – rețeta aici.



În Ardeal se face altfel ciorba de vițel cu smântână – rețeta aici.

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu această ciorbă de vițel cu ciuperci și smântână a la Stroganoff și că o veți testa!

Aici găsiți mai multe rețete cu carne de vită sau de vițel.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]