Ciorba radauteana traditionala cu pui din zona Moldovei, cunoscuta pentru gustul sau delicios si aroma intensa.
Aceasta ciorba bogata si cremoasa este facuta dintr-un pui de casa, care este gatit lent intr-un amestec de legume aromatice si condimente.
Pentru a da un gust deosebit, se adauga o cantitate generoasa de smantana si galbenusuri, care ajuta la obtinerea texturii cremoase si la imbunatatirea gustului. Telina, morcovii si patrunjelul sunt ingredientele cheie ale acestei retete, care ofera o aroma proaspata si distincta. Usturoiul si otetul sunt adaugate pentru a echilibra gustul si a adauga o nota de aciditate.
Aceasta ciorba este potrivita pentru orice ocazie si este garantat sa satisfaca pofta oricui.
Ingrediente ciorba radauteana
Mod preparare ciorba radauteana
Cureti legumele si puiul si le pui sa fiarba împreuna.
Iei spuma care se formeaza.
Cand sunt fierte, scoti din zeama atat legumele, cat si puiul.
Strecori zeama ramasa si o pui din nou la fiert.
Tai pieptul de pui fasii si il lasi deoparte.
Bati bine smantana si o amesteci cu galbenusurile.
Adaugi 2-3 linguri de supa fierbinte si amesteci usor, ca sa nu se branzeasca, apoi le torni in oala, amestecand continuu.
Este foarte important ca smantana sa fie destul de grasa, astfel incat, cand o adaugi în oala , sa nu se taie si sa strici tot aspectul ciorbei.
Adaugi otet dupa gust, iar daca este necesar, poti adauga si usturoi.
Condimentezi cu sare si piper, pui fasiile de piept de pui si lasi sa mai dea in 2-3 clocote.
Daca vrei, poti adauga patrunjel verde tocat marunt.
Servesti ciorba fierbinte, eventual cu ardei iute.
La masa , poti aduce ciorba insotita de smantana si otet, pentru ca fiecare sa o dreaga dupa bunul plac.