Ciulama de ciuperci
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ciulama de ciuperci5 (1)

Nu e nimic spectaculos sau greu de preparat, insa sa aibe un gust bun la final si un aspect placut necesita putina atentie. De ceva vreme m-am tot chinuit sa prepar mancaruri cu ciuperci si smantana, gen ciulama sau pui cu smantana si ciuperci si de fiecare data exista ceva la final care nu-mi placea. Secretul a fost in momentul cand am trecut peste sfaturilor altora ca nu e bine sa pui faina in mancare sau sa fac un rantas care sa lege mancarea si astfel m-am tot chinuit incercand fel si fel de tipuri de smantana .. pana sa gasesc ceva astfel incat sa iasa ciulamaua exact ca o supa crema de ciuperci pe care o servesti la restaurant…dar de unde.

Secrettul a fost rantasul din faina alba, unt si putin lapte preparat separat de ciuperci si adaugat la final cand ciupercutele erau deja fierte. Rezultatul a fost uimitor … oala s-a terminat rapid, atat din farfurie cat si a doua zi de dimineata am incalzit-o putin si am intins-o pe felii de paine prajita. Va invit sa incercati si voi sa-mi spuneti parearea voastra:

ciulama de ciuperci

ciulama traditionala ciuperci

Ingrediente ciulama de ciuperci:

ingrediente ciulama ciuperci

Mod preparare ciulama de ciuperci:

I. Ciupercile champignon se curata de picioruse se spala bine si se taie in felii mai mare. Se pun apoi la calit in ulei de masline si o lingurita de unt.

ciuperci la calit bine

II. Se tin pe foc pana se calesc bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se scot pe un servetel de bucatarie la scurs.

ciuperci la scurs

III. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu o lingura de unt. Se tine pe foc cam 1-2 min pana devine putin sticloasa 🙂 !



ceapa la calit

IV. Se adauga apoi ciupercile pleurotus cu tot cu picioruse, spalate bine si tocate mediu. Se amsteca bine si se lasa sa se caleasca si aceastea.

ciuperci la calit mari

V. In timp ce acestea se calesc daca mai este nevoie se adauga o ceasca doua de apa, ciupercile trebuie sa fie fierte bine, sa fie moi si sa ramana cu putina zeama in oala.

ciuperci calite

VI. Dupa ce sunt fierte ciupercile se dau deoparte sa se odihneasca si se prepara rantasul alb. Se pune intr-o tigaie o lingura de unt si o lingura de faina.

ingrediente rantas

VII. Se topeste untul si se amsetca usor cu faina pana devine ca o crema aurie. Apoi se toarna usor laptele si se amesteca pana obtinem o consistenta de smantana.

adaugare lapte rantas

VIII. Spre final cand rantasul este gata si are consistenta portivita se opreste focul, se aduga sare, si piper dupa gust, usturoiul tocat marunt si cateva frunze de patrunjel tocat marunt. Adaugati si o lingura de smantana sau doua dupa gustul fiecaruia sa ofere putin echilibru fata de unt.



patrunjel si usturoi rantas

IX. Se pune din nou oala cu ciuperci la foc mic si se toarna rantasul peste, se amesteca bine si se tine pe foc max 30 de sec timp in care amestecati bine sa nu se prinda. Se opreste focul si se lasa 10 min sa se odihneasca si sa se intrepatrunda aromele.

incorporare peste ciuperci

X. Se serveste cu ciuprcutele chapingnon pe deasupra, paine prajita si putin patrunjel verde.

ciulama cu ciuperci

mancare cu ciuperci

Pofta buna !

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]