Clătită uriașă aperitiv cu șuncă, smântână și cașcaval – la cuptor
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Clătită uriașă aperitiv cu șuncă, smântână și cașcaval – la cuptor0 (0)

Clătită uriașă aperitiv cu șuncă, smântână și cașcaval – la cuptor. Budincă Yorkshire coaptă în tavă mare și garnisită cu felii de șuncă presată, Emmentaler ras și sos de smântână. Rețeta de clătite la cuptor, coapte la tavă. Cum se fac clătitele pufoase la cuptor? Rețete de patiserie sărată. Rețete de gustări calde.

Cu siguranță că v-am făcut poftă cu această clătită uriașă aperitiv! Are margini crocante, miez pufos, bine crescut (denivelat) și topping delicios de brânză Emmentaler, șuncă de Praga (presată) și sos cremos de smântână cu parmezan ras. Cum să nu fie bună?

Deja am aplicat tehnica de coacere a clătitei la tavă mare în versiunea dulce cu cream cheese, cremă de vanilie și fructe de pădure – vezi aici rețeta. De ce să nu încerc și o variantă cu topping sărat?

Rețeta de bază este cea a clasicelor budinci de Yorkshire – vezi aici. Acestea se coc în forme individuale (nu la tavă mare), se folosește ulei (nu și unt) și aluatul lor este neutru, doar cu ouă, făină, lapte și sare.

Pentru această clătită uriașă aperitiv, la cuptor, am folosit o tavă de 30×22 cm cu adâncime de 4 cm. Puteți folosi și forme rotunde cu 28 cm diametru, dar care să NU aibă pereți detașabili deoarece va curge grăsimea din ele! Pentru tava mare a cuptorului (33×42 cm) trebuie dublate toate ingredientele.

Clătită uriașă aperitiv, cu șuncă, smântână și cașcaval – la cuptor

Timp de preparare: 5 minute

Timp de gatire: 20 minute

Timp Total: 25 minute



Ingrediente:

 

Cum se face o clătită uriașă aperitiv cu șuncă, smântână și cașcaval – la cuptor?

Ingrediente pentru clătită aperitiv – la tavă

Am pregătit într-un castron ouăle (întregi) sparte peste făină, separat aștepta laptele rece. În spate sunt brânza Emmentaler rasă, feliile subțiri de șuncă presată și untul. În plus am mai pregătit smântână groasă (ca pentru sarmale și papanași) frecată cu un pic de parmezan ras.

Am tăiat șunca în tringhiuri, dar puteți să o mărunțiți în pătrate sau fâșii (baghete).

Mod de preparare clătite la cuptor cu umplutură sărată: șuncă presată, sos de smântână cu parmezan și Emmentaler ras

Cum se face aluatul pentru budinca Yorkshire sau clătită uriașă aperitiv?

Am frecat ouăle cu făina și un praf de sare (cu telul de mână). Apoi am diluat treptat mixul cu lapte rece.

Am amestecat bine ca să nu am cocoloașe. Aluatul obținut este omogen și mai gros decât cel de clătite.

Coacere clătită mare, la cuptor (Yorkshire Pudding gigantică, la tavă)

Am pus cuptorul la preîncins la 200 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv la treapta înaltă la cele pe gaz. Am ales o tavă antiaderentă (30×22 cm cu adâncime de 4 cm) pe care am pus-o 5 minute la încins, goală. Apoi am scos tava fierbinte și am uns-o cu un pic de ulei și cu unt (care s-a topit imediat). Am dat-o din la cuptor 2 minute ca să se încingă bine grăsimile din ea.



Apoi m-am mișcat repede: am scos tava cu untul încins din cuptor și am turnat rapid în ea compoziția de clătită uriașă aperitiv. Imediat am reintrodus-o la cuptor și am lăsat-o cca. 17 minute la 200 C.

Ce fain a crescut clătitoaia sau budinca de Yorkshire la tava! O nebunie!

Gratinarea clătitei uriașe cu cașcaval ras și sos de smântână cu parmezan

Am frecat smântâna cu parmezanul. Am scos rapid tava din cuptor și am stropit bine clătita uriașă aperitiv cu mixul de mai sus. Am presărat-o și cu Emmentaler și am dat tava din nou la cuptor pentru alte 3-4 minute la 200 C. Ce arome grozave am în bucătărie!! Miroase grozav de bine a cașcaval gratinat și a unt rumenit!

Decorarare și servire Clătită uriașă aperitiv cu șuncă, smântână și cașcaval – la cuptor

Gata! Am scos tava cu clătita gigantică de la cuptor și am decorat-o cu feliile de șuncă de Praga. Deasupra am presărat un pic de pătrunjel verde tocat și ne-am așezat la masă.

Această clătită uriașă se servește caldă, imediat ce-a ieșit din cuptor. Iese ușor din tavă și poate fi transferată pe un platou de servire sau pe un tocător mai mare. Iată o felie generoasă din ea! Marginile ei sunt crocante, mijlocul este pufos și moale, iar toppingul de șuncă, cașcaval și smântână cu parmezan este de vis!



Vă las aici și un scurt video (de pe contul meu de Instagram) cu această minunăție de clătită aperitiv.

Uite cât de ușor și de repede se poate face o gustare caldă pentru familie sau prieteni!

Avem pe blog și rețeta de clătite clasice umplute cu șuncă, ciuperci și smântână, gratinate la cuptor – vezi aici.

Sau rulada fină și pufoasă cu șuncă și smântână – rețeta aici.

Dacă sunteți amatori de gustări calde cu brânzeturi, atunci vă recomand și rețeta de Domino’s Cheesy Bread – vezi aici (cu sau fără bacon).



Aici găsiți mai multe rețete de patiserie sărată: plăcinte, pizza, focaccia, pateuri, trigoane, sărățele, pogăcele etc. În poză este un fabulos quiche cu cartofi și brânză – rețeta aici.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]