Coaste de porc la cuptor
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Coaste de porc la cuptor0 (0)

Greu greu insa a meritat pe deplin, friptura din coaste de porc la cuptor nu este o friptura usor de preparat, ai nevoie de indemanare si rabdare. Coacerea fripturii necesita un timp de aproape 3,5 ore timp in care trebuie sa umezesti friptura, sa schimbi hartia de copt sau sosul de tava.

Sosul pentru friptura sau mai bine zis marinata am preparat-o dintr-un amestec de mustar (mustar frantuzesc) cu condimente, ardei iute, usturoi pisat si sos de soia. Zaharul adaugat spre final ofera dulceata fripturii si o caramelizeaza. Cine doreste poate sa lase de seara pana dimineata coastele la marinat carnea va fi mult mai frageda si mai gustoasa.

Friptura de coaste de porc la cuptor este o friptura mai deosbita, e ideala pentru zilele atunci cand aveti invitatii sau cand doriti o masa mai deosbit si mai satioasa. Este o mancare preferata de americani si canadieni insa ei o prepara mai mult la gratar, unde la fel necesita un timp indelungat pentru preparare.

coaste de porc la cuptor

coaste porc la cuptor

friptura de porc cu coaste
Friptura de porc cu coaste

Ingrediente coaste de porc la cuptor:

ingrediente coaste de porc la cuptor
Ingrediente coaste de porc la cuptor

Mod preparare coaste de porc la cuptor:

Intr-un bol se pun condimentele cu o singura lingurita de sare, cu usturoiul si ardeiul tocat marunt + sosul de soia.

ingrediente sos

sos marinata gata
Sos marinata gata

Intr-o tava mai adanca se pune hartie de copt care se stropeste cu uleiul de masline si se adauga berea cat sa fie in tava vreo 1-1.5 cm de apa. Cu sosul obtinut se ung bine coastele de porc pe toate partile si se dau la cuptorul incalzit la 180 de grade aprox 1 ora.

marinare coaste

pregatite de cuptor



Dupa o ora se scot si se intorc si pe partea cealalata, daca lichidul s-a evaporat se mai adauga apa.

dupa prima ora de cuptor

intoarcere friptura

Se ma tine inca o ora dupa care se scot se intorc din nou (cu oasele in jos) si se mai tin 30 de min la cuptor.

intoarcere friptura pe partea-cu-oasele

Se scot si se schimba hartia de copt, se pune ceapa tocata julien si o cana de apa.

schimbare hartie de copt

Coastele se presara cu sare si un praf de zahar apoi se toarna peste sucul de rosii si se mai dau la cuptor pentru inca o ora, timp in care din cand in cand luam apa din tava si hidratam coastele pe deasupra.

marinare cu sos de rosii

Dupa ce sunt gata se scot de la cuptor se lasa sa se raceasca putin apoi se pot felia si servi cu un piure sau cu gogosari in otet.



coaste porc la cuptor
Coaste porc la cuptor

friptura de porc deosebita

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]