Greu greu insa a meritat pe deplin, friptura din coaste de porc la cuptor nu este o friptura usor de preparat, ai nevoie de indemanare si rabdare. Coacerea fripturii necesita un timp de aproape 3,5 ore timp in care trebuie sa umezesti friptura, sa schimbi hartia de copt sau sosul de tava.
Sosul pentru friptura sau mai bine zis marinata am preparat-o dintr-un amestec de mustar (mustar frantuzesc) cu condimente, ardei iute, usturoi pisat si sos de soia. Zaharul adaugat spre final ofera dulceata fripturii si o caramelizeaza. Cine doreste poate sa lase de seara pana dimineata coastele la marinat carnea va fi mult mai frageda si mai gustoasa.
Friptura de coaste de porc la cuptor este o friptura mai deosbita, e ideala pentru zilele atunci cand aveti invitatii sau cand doriti o masa mai deosbit si mai satioasa. Este o mancare preferata de americani si canadieni insa ei o prepara mai mult la gratar, unde la fel necesita un timp indelungat pentru preparare.
Ingrediente coaste de porc la cuptor:
Mod preparare coaste de porc la cuptor:
Intr-un bol se pun condimentele cu o singura lingurita de sare, cu usturoiul si ardeiul tocat marunt + sosul de soia.
Intr-o tava mai adanca se pune hartie de copt care se stropeste cu uleiul de masline si se adauga berea cat sa fie in tava vreo 1-1.5 cm de apa. Cu sosul obtinut se ung bine coastele de porc pe toate partile si se dau la cuptorul incalzit la 180 de grade aprox 1 ora.
Dupa o ora se scot si se intorc si pe partea cealalata, daca lichidul s-a evaporat se mai adauga apa.
Se ma tine inca o ora dupa care se scot se intorc din nou (cu oasele in jos) si se mai tin 30 de min la cuptor.
Se scot si se schimba hartia de copt, se pune ceapa tocata julien si o cana de apa.
Coastele se presara cu sare si un praf de zahar apoi se toarna peste sucul de rosii si se mai dau la cuptor pentru inca o ora, timp in care din cand in cand luam apa din tava si hidratam coastele pe deasupra.
Dupa ce sunt gata se scot de la cuptor se lasa sa se raceasca putin apoi se pot felia si servi cu un piure sau cu gogosari in otet.