Cornulete cu gem
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Cornulete cu gem5 (1)

Unul dintre cele mai usoare deserturi sunt cornuletele cu gem.  Aluatul este foarte usor de pregatit iar odata fucute acestea tin 4-5 zile fara problema. Imi aduc aminte ca  in copilarie cornulete cu gem si nuca erau desertul meu preferat, mama facea cate un lighean plin de cornulete astfel incat sa ne ajunga toata saptamana. Cel mai mult imi placeau cele cu gem de prune si nuca pe care le mancam cu o cana de lapte batut…mmm dementiale. Reteta de mai jos este putin diferita fata de ce facea mama, ea folosea untura sa iasa fragede noi folosim unt si o branza dulce. Rezultatul este aproape similar o sa va placa la nebunie !

cornulete cu gem traditionale

 Ingrediente cornulete ceu gem:

I. Intr-un bol se amesteca cu mixerul branza cu untul, zaharul si sarea. Utilizati viteza medie a mixerului si amstecati cam 2 minute.

ingrediente aluat cornulete

II. Schimbati ustensilele de la mixer si montati-le pe cele de aluat. Utilizat cea mai mica viteza la mixer si adaugati treptat faina pana cand se formeaza aluatul.

aluat cornulete

III. Dupa ce incorporati faina, utilizati mainile astfel incat sa formati o minge de aluat compact.

aluat de cornulete gata

IV. Incalziti cuptorul la 175 de grade si puneti in tava o hartie de copt. Pe blatul de lucru presarati faina si intindeti aluatul gros cam de 3 mm. Apoi taiat utilizat cutitul de pizza bucatele patrate de 6 x 6 cm.

taiere bucati aluat



V. Puneti cate o lingurita de gem in mijlocul bucatelei de aluta si apoi adunati doua colturi opuse pe care sa le strangeti usor cu degetul.  Nu puneti prea mult gem in cornulete in momentul coacerii acesta o sa iasa in aluat.

cantitate gem in cornulete

realizare cornulete cu gem

VI. Realizati mai multe cornulete si puneti-le pe blatul de lucru.

cornulete cu gem bune

VI. Asejatile in tava astfel incat sa aiba loc intre ele, decat sa le ingramaditi pe toate mai bine coaceti in doua trei ture.

cornulete cu dulceata gata de cuptor

VII. Se servesc cu zahar pudra pe deasupra.

cornulete cu gem

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]