Cornuri cu cașcaval rețeta de cornuri de casă foarte pufoase și moi. Cornuri sărate cu brânză. Cum se fac cornurile pufoase de casă? Rețeta simplă și rapidă de cornuri moi cu cașcaval.
Juniorul meu este mare amator de cornuri cu cașcaval așa că ne-am pus amandoi pe treabă. Într-o oră și jumătate am avut aceste cornuri pufoase pe masă. El mi-a adus pe rând ingredientele, m-a ajutat cu cântăritul lor iar eu am început să pregătesc aluatul.
Aceste cornuri cu cașcaval sunt foarte simplu de preparat iar copiii vă pot ajuta la umplerea și rularea lor. Vă arăt și o secțiune prin aceste cornuri pufoase: miezul lor se desface în caiere, fâșii sau pale.
Din aceste cantități rezultă 12 cornuri mari cu cașcaval.
Cornuri cu cașcaval rețeta de cornuri de casă foarte pufoase și moi
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatire: 20 minute
Timp Total: 50 minute
Ingrediente:
Cum se fac aceste cornuri cu cașcaval – rețeta de cornuri de casă foarte pufoase și moi?
Aluat dospit pentru cornuri pufoase
Pentru a pregăti aluatul am topit mai întâi untul în lapte și l-am lăsat la răcorit. Dacă laptele este prea fierbinte veți opări drojdia și ea se va distruge. Am așteptat până ce mixul de lapte cu unt a fost doar călduț. Am adăugat drojdia și zahărul și am omogenizat bine. Deasupra am cernut făina și am presărat sarea și parmezanul ras fin. Acesta va da o aromă deosebită aluatului.
Am frământat aluatul la robot timp de 5 minute dar îl puteți frământa și cu mâna (8-10 min). Când aluatul s-a omogenizat i-am dat formă de bilă și l-am pus la dospit (acoperind bolul cu o pungă). Dospirea durează circa 40 de minute sau până se dublează – depinde de temperatura ambientală.
Cum se taie, umplu și rulează cornurile cu cașcaval?
Pe un blat infăinat am întins aluatul în forma unui cerc cu diametrul de circa 50 cm.
Cu un cuțit bine ascuțit sau cu o rolă de pizza am tăiat aluatul în jumătate, apoi în sferturi și apoi fiecare sfert in 3 părți egale. În total am obținut 12 sectoare din care voi face 12 cornuri cu cașcaval. Am presărat cașcavalul sub forma unui inel în partea exterioară.
Am rulat fiecare triunghi începând de la bază spre vârf. De fapt aici m-a ajutat juniorul care este foarte încântat ori de cât ori îl chem în bucătărie. Am așezat cornurile direct într-o tavă așternută cu hârtie de copt și le-am lăsat la dospit 30 de minute (acoperite cu folie de plastic sau ștergar curat).
Între timp am pornit cuptorul la 180 °C funcția sus+jos+ventilație (treapta medie la cuptoarele pe gaz).
După ce cornurile au dospit frumos în tavă am bătut un ou și l-am chemat pe junior sa le ungă cu o pensulă. Deasupra a presărat chimen si sare grunjoasă.
Coacere cornuri cu cașcaval – câte minute și la câte grade?
Am introdus tava cu aceste cornuri cu cașcaval în cuptorul preîncins la 180°C și le-am copt cca. 18-20 minute sau până s-au rumenit frumos. Nu vă pot descrie aromele din bucătărie! Miroase a cașcaval gratinat, a unt și a chimen
Am scos tava și am lăsat cornurile la răcorit înainte de a le muta într-un coșuleț așternut cu un șetergar curat.
Nu ne-am putut abține și am gustat fiecare câte un corn cald, aburind,. Yummy! Ce arome! Ce gust fain! Ce miez pufos!
Aceste cornuri cu cașcaval sunt foarte bune și reci. Din a 3-a sau a 4-a zi pot fi reîncălzite pe prăjitorul de pâine prevăzut cu dispozitiv special pentru încălzit chifle sau cornuri.
Mai demult am făcut alte cornuri sărate din aluat de cartofi cu unt – rețeta aici.
Sau niște delicioase cornuri simple cu unt – vezi aici.
Neapărat să încercați rețeta acestor cornuri cu cașcaval pentru că sunt fabuloase!
Aici găsiți mai multe rețete de cornuri de casă (dulci sau sărate).