Coroniță aperitiv cu somon afumat, cremă de brânză, icre negre și roșii
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Coroniță aperitiv cu somon afumat, cremă de brânză, icre negre și roșii0 (0)

Coroniță aperitiv cu somon afumat, cremă de brânză, icre negre și roșii. Rețeta de tort aperitiv cu blaturi circulare (inele) din aluat fraged verde (cu spanac), umplutură de brânză cu verdețuri și decor de somon, ouă de prepeliță și caviar roșu și negru. Rețete de aperitive festive pentru Crăciun, Revelion sau alte ocazii. 

Ce spuneți de această coroniță aperitiv? E frumoasă foc, nu-i așa? Are două blaturi inelare din aluat fraged verde (colorat natural cu spanac), multă cremă fină de brânză cu verdețuri și decorul opulent din felii de somon afumat, ouă de prepeliță și caviar roșu și negru. Așa arată un aperitiv festiv pentru masa de Crăciun sau de Anul Nou!

Banuiesc că vă întrebați cum se taie această bijuterie… simplu! Cu un cuțit cu lama zimțată (de pâine) am porționat, fără probleme, această coroniță aperitiv. Oricum, după 2-3 ore de la umplerea cu cremă, blaturile fragede trag umiditate și se înmoaie un pic.

Am văzut ceva similar pe Il Cucchiaio d’Argento însă era prea mare pentru nevoile mele, așa că am adaptat rețeta lor. Eu am făcut un tortuleț aperitiv minuscul (de 16 cm diametru) din care ies 4 porții mici, dar vouă vă dau ingredientele dublate ca să vă iasă o coroniță de 22 cm diametru din care să tăiați 8-10 felii frumoase. Logic, dacă doriți să faceți o miniatură (ca a mea) atunci înjumătățiți toate cantitățile de mai jos.

Coroniță aperitiv cu somon afumat, cremă de brânză, icre negre și roșii

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 12 minute

Timp Total: 42 minute



Ingrediente:

 

Cum se face o coroniță aperitiv cu somon afumat, cremă de brânză, icre negre și roșii?

Aluat fraged verde cu unt și spanac

Zilele trecute am făcut un aluat fraged sărat (pentru tarte, mini tarte, coșulețe sau quiche) din care am colorat 2 părți cu sfeclă roșie și spanac. Rețeta lui o găsiți aici. Aluatul verde cu spanac este preparat exact cu aceleași cantități ca și aici. După preparare l-am învelit în plastic și l-am dat la frigider pentru 2 ore sau peste noapte. Se poate face în avans cu 3-4 zile, fără probleme.

Nu uitați să scoateți aluatul de la frigider cu măcar o oră înainte de a-l prelucra mai departe deoarece untul din el este tare și are nevoie de un răgaz pentru a se înmuia!

Cum se fac blaturile circulare (inelele) din aluat fraged pentru coronița cu cremă de brânză și somon afumat?

Am scos aluatul fraged verde de la rece, l-am lăsat să se înmoaie un pic (învelit în plastic) după care l-am întins cu sucitorul pe masa înfăinată. Am ales 2 cercuri pentru decupat: de 16 cm și de 9 cm diametru. Voi faceți un cerc mare de 22 cm și unul mic de 12-13 cm diametru. Pentru decuparea centrului puteți folosi un castron de supă (răsturnat) cu diametru apropiat de 12 cm.

Am decupat 2 asemenea inele mari din care am scos discurile mici din centru.

Am transferat inelele pe o tavă așternută cu hârtie de copt și le-am dat la frigider pentru 30 de minute sau chiar o oră. Voi veți avea nevoie de 2 tăvi pentru că inelele de 22 cm diametru nu încap amândouă în aceeași tavă.



Am preîncins cuptorul la 170 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie la cele pe gaz. Nu ne trebuie temperatură prea mare ca să nu ni se coloreze (rumenească) blaturile. Vrem să rămână cât mai verzi! Am scos tava (tăvile) de la frigider, am înțepat inelele de aluat cu furculița și le-am dat la cuptor pentru cca. 12-13 minute la 170 C (respectiv 15-17 minute dacă sunt inele mari de 22 cm diametru) . Gata! Le-am scos din cuptor și le-am lăsat la răcit în tavă. Nu încercați să le manevrați cât sunt calde pentru că sunt foarte fragede și se rup ușor!

Foile circulare se pot coace cu 2-3 zile în avans și se păstrează la cămară. Ele se umplu doar cu 2-3 ore înainte de servire.

Din restul de aluat rămas puteți face mai multe coji de tartă pe care să le umpleți cu ce doriți, inclusiv tot cu cremă de brânză și somon afumat.

Pe acestea le-am umplut în 10 feluri cu diferite creme de brânză, icre, legume, fripturi reci, creveți, somon afumat, brânzeturi, fructe etc. .

Ingrediente pentru tortul aperitiv cu aluat fraged verde, somon și cremă de brânză cu verdețuri

Am pregătit verdeața (mărar, pătrunjel, cozi de ceapă verde) și somonul afumat.

Am avut grijă ca untul și crema de brânză (cream cheese) să fie ambele la temperatura camerei. Am fiert ouăle de prepeliță 2 minute, cronometrate de când a început fierberea efectivă. Apoi le-am scurs și le-am răcit bine cu multă apă rece. Le-am lăsat în apă rece 20 de minute ca să se decojească ușor.



Preparare cremă de brânză (cream cheese) cu verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel), unt și lămâie

Am amestecat untul moale cu crema de brânză, cu verdețurile și cozile de ceapă tocate, cu coaja rasă de lămâie și cu un pic de zeamă de lămâie.

Am pus sare și am mai gustat dacă mai e nevoie de lămâie. Era ok!

Montare coroniță cu aluat fraged verde și umplutură de cremă de brânză cu verdețuri

Imediat am mutat crema moale într-un poș echipat cu dui rotund cu deschidere de 2 cm. L-am dat la rece 20 de minute ca să se întărească un pic untul din cremă. Nu-l lăsați mai mult pentru că se întărește prea tare!

Am așezat unul dintre cercurile de aluat fraged verde pe o farfurie, așezată la rându-i pe un platou rotativ. Am modelat cu poșul aveline simple (moațe) de cremă de brânză cu verdețuri. Voi veți avea un cerc mult mai mare și mai lat și veți avea loc să le puneți pe 2 rânduri. Am dat farfuria cu primul inel la frigider ca să se întărească un pic crema, să nu se lase când punem al doilea blat. După 15 minute am scos prima parte de la frigider și am așezat al doilea inel de aluat fraged verde. L-am decorat și pe el cu aveline de cremă.

Am dat iar coronița la rece pentru 30 de minute.



Decorare tort aperitiv coroniță cu cream cheese, somon afumat, ouă de prepeliță și caviar

Am mutat coronița pe un platou de servire și am decorat-o cu jumătăți de ouă de prepeliță peste care am pus mici grămăjoare de icre negre. Am așezat și fâșii de somon afumat (rupte cu mâna) precum și fire de mărar verde. Din loc în loc am pus icre roșii de somon.

Gata!

Coronița ornată se poate înveli lejer cu folie de aluminiu și se dă la rece până în momentul servirii.

Servire Coroniță aperitiv cu somon afumat, cremă de brânză, icre negre și roșii

Efectul „wow!” este garantat când aduceți această coroniță aperitiv pe masă! Este pur și simplu superbă și face cinste meselor festive de Crăciun, Revelion sau organizate cu alte ocazii.

Da, este un aperitiv de lux care se servește cu o cupă de șampanie (bine frapată)! Nu e o gustare de toată ziua ci pentru ocazii speciale.

Ziceam mai sus că tortul aperitiv cu aluat fraged verde se taie ușor cu un cuțit zimțat și că blaturile lui se înmoaie de la crema de brânză. Deci nu vă faceți probleme cu porționatul!



Am și gustat felia tăiată din coroniță și vă asigur că este fantastic de gustoasă!

Cunosc foarte bine combinația aceasta rafinată pentru că fac de ani de zile canapeuri cu cremă de brânză și somon afumat, montate pe crackers (biscuiți sărați) – rețeta aici.

Somonul afumat se poate mixa cu crema de brânză și rezultă o cremă extrafină – rețeta aici.

Dar, ca să mai ies din tipare, de data aceasta am ales forma de coroniță aperitiv. Și nu-mi pare rău!

Multă lume a făcut deja tortul nostru aperitiv cu 3 creme (fără pește) și blaturi pufoase făcute în casă – rețeta aici.



Din somon crud fac un tartar delicat, cu avocado și mango – rețeta aici.

Sunt sigură că v-am încântat cu această coroniță aperitiv cu somon afumat, cremă de brânză, icre negre și roșii și că veți face rețeta noastră pentru masa de Revelion!

La mulți ani, dragilor!

Aici vă las mai multe rețete de gustări calde și reci pentru mese festive

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]