Cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca – cosulete cu gem si nuca – prajituri delicioase simple si usor de pregatit.
Aceste cosulete cu nuca si gem sunt atat de bune incat o sa le tot refaceti cand veti avea ocazia.
In ciuda aparentelor nu mi se pare un desert greu de realizat. Puteti face aluatul in avans si continuati a doua zi pregatirea cosuletelor.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca.
Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
PREPARARE:
-
Pentru inceput pregatim aluatul pentru cosulete fragede cu gem si nuca.
-
Punem in vasul robotului faina, untul, smantana, galbenusurile si zaharul, si amestecam folosind paleta pentru aluat pana obtinem un aluat compact pe care il vom da la rece pentru jumatate de ora.
-
In acest timp pregatim umplutura pentru cosulete fragede cu gem si nuca.
-
Batem albusurile pana devin ferme si adaugam zaharul tos, putin cate putin.
-
Mixam in continuare pana obtinem o bezea groasa.
-
Macinam nuca si o adaugam in bezea.
-
Intindem o foaie de aluat si decupam cercuri.
-
Ungem formele cu putin unt topit si asezam fiecare cerc de aluat in forma, presand cu degetele atat pe fund, cat si pe margini.
-
Punem cate o lingurita de gem in fiecare cosulet.
-
Punem deasupra bezeaua cu nuca.
-
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute.
-
Le lasam sa se raceasca in forme si apoi le scoatem si pudram deasupra cu zahar.
Gata, sunt pregatite de mancat!
Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.