Cotlete de porc la cuptor cu sos de legume – rețeta de friptură cu sos vânătoresc
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Cotlete de porc la cuptor cu sos de legume – rețeta de friptură cu sos vânătoresc

Cotlete de porc la cuptor cu sos de legume – rețeta de friptură cu sos vânătoresc: pregătirea cotletelor de porc la cuptor este o artă culinară ce merită savurată în fiecare detaliu. Alegerea atentă a cărnii și marinarea îndelungată, însoțite de un sos vânătoresc bogat în arome, contribuie la obținerea unei fripturi delicioase. Procesul meticulos de gătire și combinația perfectă de ingrediente aduc un plus de savoare și prospețime acestei rețete apreciate.

Secretul unei fripturi deosebite constă în marinarea atentă și rafinată a feliei de cotlet de porc. Gustul suculent și textura perfectă sunt rezultatul aromei intense pe care o adaugă marinada, precum și a pregătirii adecvate la cuptor. Această rețetă aduce în prim-plan aceste elemente și transformă fiecare mușchi al cotletului într-o experiență gastronomică de neuitat.

Aroma și savoarea inconfundabilă a acestor cotlete de porc provin din sosul vânătoresc preparat cu legume coapte. În combinație cu carnea fragedă și suculentă, acest sos aduce o notă de prospețime și autenticitate preparatului final. Prepararea sosului cu puțin muștar și vin alb sec adaugă o dimensiune suplimentară gustului, oferind o experiență culinară complexă.

Cotletele de porc cu os la cuptor aduc o dimensiune aparte preparatului, oferind o textură și un gust inegalabile. Osul contribuie la savoarea intensă a fiecărui mușchi al cotletului, făcând această rețetă de friptură deosebit de apreciată. Gătite la cuptor însoțite de sosul vânătoresc, aceste cotlete devin un deliciu culinar complet și complex.

Cu toate că prefer cărnurile mai grase, cotletele de porc au un farmec aparte pe care îl descopăr din când în când. Alegerea cu grijă a bucății de cotlet de porc și marinarea adecvată sunt cheia pentru a obține o friptură perfect fragedă și suculentă. În această rețetă, alegerea cotletelor cu os adaugă o notă savuroasă și autentică preparatului final.

Consider că obținerea unei fripturi deosebite începe cu alegerea cu grijă a cărnii de cea mai bună calitate. Calitatea materiei prime influențează în mod esențial rezultatul final al preparatului. Textura și suculența cotletului de porc sunt determinate în mare măsură de proveniența și prospetimea bucății alese, aducând un plus de autenticitate acestei rețete.

O combinație inspirată între felii de cotlet de porc și o marinadă atent pregătită poate aduce arome inedite și prospețime fiecărei farfurii. Marinarea prelungită permite cărnii să absoarbă aromele și condimentele, rezultând o friptură cu un gust intens și o textură delicată. Feliile alese cu grijă își dezvăluie potențialul culinar în fiecare mușchi, bucurându-vă simțurile în fiecare mușcătură.

Experimentând și căutând mereu metode de a aduce un plus de savoare preparatelor mele, am descoperit că secretul unei fripturi excepționale constă în marinarea îndelungată și gătirea la cuptor în timp potrivit. Textura delicată și gustul plin de arome s-au dovedit a fi rezultatul pregătirii minuțioase. Fiecare pas, de la selecția cărnii la alegerea ingredientelor pentru marinadă, este esențial pentru obținerea unei fripturi memorabile.

Textura delicată și gustul rafinat sunt elementele definitorii ale acestei rețete de friptură de cotlet de porc la cuptor cu sos vânătoresc. Timpul petrecut în marinadă conferă cărnii o frăgezime care se topește în gură, iar sosul bogat de legume coapte adaugă o notă de prospețime și savoare. În acest fel, fiecare mușchi al cotletului devine o bucată de artă culinară.



Felii de pulpă de porc sau de ceafă deosebit de proaspete, alegent marinare și gătire precisă la cuptor, toate aceste elemente se îmbină în această rețetă delicioasă de cotlete de porc. Indiferent de alegerea cărnii, se obține o friptură plină de arome și gust, care va satisface chiar și cei mai pretențioși gurmanzi. Este o incursiune în lumea gusturilor autentice și o oportunitate de a experimenta cu delicii gastronomice.

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 240 minute

(4 ore)

Timp Total: 270 minute

(4 ore 30 minute)

Ingrediente:

Cum se fac aceste cotlete de porc la cuptor cu sos de legume – rețeta de friptură cu sos vânătoresc?

Cum se marineaza cotletele de porc pentru friptură suculentă?

Pentru acest preparat am ales un cotlet cu os și cu ceva grăsime. Carnea slaba nu este ideala pentru fripturi. Feliile de cotlet au avut cca. 1-1,5 cm grosime.

Înainte cu o zi am pus cotletele în saramură (apă cu sare) atât cât să le acopere. Am mai pus piper și niște cimbru proaspăt din grădină. Saramura aceasta este grozavă! Saramurarea este o formă eficientă de frăgezire a cărnurilor – vezi aici beneficiile ei. Se calculează 25 g sare la 1 L de apă rece. Am dat cutia la frigider pentru 24 h.



A doua zi am lăsat carnea la scurs, am tamponat-o cu niște șervețele. Am uns lejer cotletele cu un pic de ulei, le-am asezonat cu piper negru măcinat și le-am lăsat pe masa de bucătărie ca să ajungă la temperatura camerei.

Mod de preparare friptură din cotlete de porc pe pat de legume – la cuptor

Am curățat și mărunțit morcovii și ceapa, am tăiat felii cățeii de usturoi iar roșiile cherry le-am tăiat în două. Am ales o tavă adâncă în care am pus acest „pat” de legume pe care l-am asezonat cu sare, piper, chimen, boia dulce și cimbru uscat. Apoi l-am stropit cu ulei.

Am așezat feliile de cotlet de porc printre legume. Am turnat vinul dar dacă nu doriți vin puteți pune apă. Apoi am acoperit forma cu un capac sau cu folie de aluminiu.

Coacere cotlete de porc la cuptor cu sos de legume

Am preîncins cuptorul la 150° C (căldură sus+jos+ventilție) respectiv trepata medie spre joasă la cele pe gaz. Am dat tava cu cotlete la cuptor pentru 3 ore (acoperită).



Cum se face sosul de legume pentru friptura din cotlete la tavă?

După scurgerea celor 3 ore am scos tava cu friptură din cuptor și am ales din ea legumele coapte și sosul. Cotletele au rămas pe loc.

Am pus legumele coapte și sosul din tavă într-un robot procesor. Am adăugat și muștarul. Am gustat de sare dar nu a mai fost nevoie să adaug.

Am turnat sosul vânătoresc peste feliile de cotlet de porc și am introdus iar tava în cuptor la 170°C pentru încă 30-40 de minute. Acum cotletele se vor impregna cu aromele grozave ale sosului.

Sosul trebuie să scadă dar carnea să rămână suculentă. Nu vă pot descrie cît de minunat miroase în bucătărie!



Servire

Am transferat aceste cotlete de porc cu sos de legume pe un platou și le-am decorat cu câteva rămurele de cimbru verde.

Carnea este extraordinar de fragedă și se suculentă! Se vede cât de lucioasă e în secțiune. nu e uscată, seacă sau „talpă”. Saramura și coacerea lentă la temperatură mică fac minuni cu aceste cotlete de porc!

ePoftă bună!

De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]