Cozonac
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Cozonac0 (0)

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata   cozonac cu nuca
  • 250 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 gr unt topit
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • galbenus crud
  • 30 ml lapte ptr ungerea cozonacilor

Pentru umplutura:

  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri lapte
  • 5 linguri cu varf zahar tos
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • stafide

Se pune intr-un castron nuca macinata in prealabil, se adauga cacao, zahar, esentele de rom, laptele si se amesteaca pana la omogenizare. Sepun stafidele la inmuiat in apa cat sa le acopere si se lasa cel putin 30 – 45 de minute. Dupa ce s-au inmuiat se pun la scurs. Intr-un castron se toarna laptele caldut, se adauga zaharul, pliculetele de zahar vanilat si se amesteca totul pana la dizolvarea zaharului.  Se pregateste maiaua intr-un alt castron in care se pun urmatoarele

Ingrediente:

o mana de faina, pliculetele de drojdie si cateva linguri din laptele amestecat deja cu zaharul si vanilia. Se amesteca ingredientele pana se formeaza o pasta – un aluat, se pudreaza cu faina si se lasa la dospit intr-un loc caldut 15 – 20 de minute. Se amesteca galbenusurile cu un praf de sare, se presara coaja rasa de la o lamaie si se amesteca din nou pana la omogenizare. Intr-un castron mare se pune faina, se adauga maiaua, care intre timp a crescut, galbenusurile frecate cu sare, coaja rasa de la o lamaie si laptele in care a fost dizolvat zaharul. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat, in care adaugam untul (atentie, acesta nu se pune direct in aluat, ci se ia in palma putin cate putin si se framanta pana ce se incorporeaza tot). Se framanta aluatul foarte bine timp de 30 de minute. Peste aluat se presara un praf de faina si se pune pe un servet curat de panza. Se lasa la crescut o ora jumatate la cald.

Pe suprafata de lucru se intinde o pelicula subtire de ulei si se rastoarna aluatul. Acesta se imparte in 2 parti egale, pentru 2 cozonaci. Se ia prima parte din aluat, se intinde o foaie, se presara umplutura de nuca, stafidele si se ruleaza. Se ia si cea de-a doua parte de aluat si se procedeaza identic. Se impletesc cele doua rulouri umplute si se pun intr-o tava pentru cozonac tapetata cu hartie de copt, unsa in prealabil cu ulei. Se lasa cozonacii la crescut 40 de minute. Apoi se ung cu un galbenus de ou amstecat cu putin lapte si se coc in cuptorul preincalzit timp de 40 – 45 minute, dupa care se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat.

Pofta buna!!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]