Cremă de lămâie Lemon Curd
5 (3)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Cremă de lămâie Lemon Curd

Crema de lamaie Lemon Curd: o explozie de arome și prospețime într-o textură fină și rafinată. Această rețetă adorabilă de cremă de lamaie cu unt și ouă este un adevărat deliciu acrisor, iar fiecare linguriță aduce bucurie și senzații unice.

De-a lungul timpului, m-am tot gândit la acest Lemon Curd, care îmi atrăgea atenția și părea să ascundă sub aparențe mult mai mult decât o simplă cremă acrisoară. În cele din urmă, am îndrăznit să gust și mi-am dat seama că este cu adevărat excepțională, o senzație cu adevărat remarcabilă în lumea deserturilor.

Și pentru a păstra autenticitatea și farmecul, am ales să îi păstrez denumirea în limba engleză, așa cum este cunoscută și apreciată în Marea Britanie și SUA.

Creama de lamaie Lemon Curd este adorată pentru unsoare pe pâine, pentru a îmbogăți gustul torturilor sau pentru a transforma alte deserturi în adevărate opere de artă culinară. Textura sa este asemănătoare cu a unei budinci, ușor mai fluidă, dar incredibil de fină și catifelată.

Această minunată cremă poate fi adaptată și cu alte fructe aromate, precum căpșunile, zmeura, fructele de pădure sau portocalele, oferind o paletă largă de arome și opțiuni creative.

Această explozie de arome, Lemon Curd, a fost ingredientul principal pentru delicioasa prăjitură Zaza, o creație gastronomică ce îmbină perfect lamaia, mascarpone-ul și un blat pufos, oferind un regal pentru papilele gustative.

Și din cantitățile prezentate mai jos veți obține aproximativ 550-600 g de Lemon Curd, o cantitate suficientă pentru a răsfăța simțurile și pentru a da savoare dulciurilor preferate.

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 15 minute

Timp Total: 15 minute



Ingrediente

MOD DE PREPARARE CREMA DE LAMAIE LEMON CURD

Se pregatesc ingredientele. Se separa galbenusurile, se spala lamaia bine de tot si i se rade coaja pe razatoarea fina si apoi se stoarce zeama.

Zeama de lamaie se pune intr-o oala impreuna cu coaja si apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se omogenizeaza. Atentie sa nu ajunga samburi de la lamaie in oala. Se adauga si zaharul si se pune pe aburi si se amesteca incontinuu pana se dizolva zaharul.

Untul se taie cubulete si se adauga la compozitie si se amesteca bine de tot, fara sa dea in clocot, nu dorim sa facem vreo omleta.



Dupa ce se topeste untul, se mai bate cu telul cateva minute si gata. Crema de lamaie se tine pe foc pana se ingroasa (poate dura si 10 minute). Focul trebuie sa fie mic. Cel mai bine folositi un termometru si va opriti cu incalzirea cand amestecul atinge 74 C (temperatura de siguranta pentru oua).

Servire si utilizare

Am obtinut o crema delicioasa, aromata, fina, cu multa lamaie. Momentan crema este foarte lichida dar se mai ingroasa stand la frigider (obligatoriu!). Untul topit din ea se va solidifica la rece! Se pune la rece cateva ore. De altfel crema se poate pastra la frigider 7-10 zile.

ePoftă bună!

De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 3 Nota medie: 5]