Creveți la tigaie – rețeta simplă și rapidă de creveți cu usturoi, lămâie și unt
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Creveți la tigaie – rețeta simplă și rapidă de creveți cu usturoi, lămâie și unt5 (1)

Creveți la tigaie – rețeta simplă și rapidă de creveți cu usturoi, lămâie și unt. Cum se prepară creveții congelați? Rețeta rapidă de creveți sotați cu pătunjel și usturoi. Cât timp de gătesc sau prăjesc creveții pentru a rămâne fragezi?

Sunt mare amatoare de fructe de mare și gătesc creveți destul de des. Locuind în Ardeal este clar că aleg creveții congelați din supermarket dar, ori de câte ori am ocazia, mănânc pește și fructe de mare proaspete în zonele unde acestea sunt pescuite: adică în zonele de litoral, în special din Olanda, Italia sau Franța. Olandezii folosesc adesea untul la gătirea peștelui și fructelor de mare iar genul acesta de creveți cu usturoi, lămâie și unt l-am mâncat la Vlissingen, pe coasta olandeză.

Trebuie ținut cont de faptul că aceste delicatese au timpi foarte scurți de gătire iar prelungirea lor duce la modificarea ireversibilă a texturii: devin gumoase, cauciucate. Acești creveți la tigaie se prăjesc rapid (3-4 minute) și se servesc imediat, fierbinți. Sosul cu unt caramelizat, usturoi și zeamă de lămâie merge perfect cu aceste fructe de mare iar pătrunjelul verde și coaja rasă de lămâie aduc o notă de prospețime.

Recent am publicat și rețeta simplă de creveți opăriți în apă cu sare – vezi aici. Ies grozav de fragezi și merg bine cu un sos picant de maioneză cu usturoi (rețeta aici).

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 2 porții de creveți la tigaie.

Creveți la tigaie – rețeta simplă și rapidă de creveți cu usturoi, lămâie și unt

Timp de preparare: 5 minute

Timp de gatire: 7 minute



Timp Total: 12 minute

Ingrediente:

 

Cum se fac acești creveți la tigaie – rețeta simplă și rapidă de creveți cu usturoi, lămâie și unt?

Ingrediente pentru creveți prăjiți cu usturoi, unt și lămâie

Am decongelat lent creveții în frigider (în ambalajul lor) după care i-am pus la scurs într-o strecurătoare (tot la rece). În 300 g de produs congelat am avut 16 creveți medii. Dacă aveți creveți întregi atunci aceștia trebuie decorticați și eviscerați.

Apoi i-am tamponat exemplar (pe față și pe verso) cu șervete absorbante de bucătărie ca să scap de cât mai multă umiditate. Apa de pe creveți este inamicul rumenirii lor rapide iar aceștia mai mult de înăbușă în tigaie în loc să se prăjească. Am pregătit și untul, usturoiul, pătrunjelul verde și lămâia.

Am ras fin coaja de pe 1/4 de lămâie, am tocat mărunt o mână de pătrunjel și am feliat subțire usturoiul.

Mod de preparare creveți rumeniți rapid la tigaie cu unt, lămâie, usturoi și pătrunjel verde

Am ales o tigaie largă în care creveții să încapă pe un singur rând (nu claie peste grămadă!). Am pus la încins o lingură de ulei și am adăugat imediat untul rece și usturoiul feliat. Am lucrat la foc mediu și am avut grijă să nu se rumenească usturoiul ci doar să se încălzească bine grăsimile din tigaie.



Am pus apoi toți creveții la prăjit și i-am lăsat cam 2 minute pe fiecare parte.

Am stors sucul de la 1/4 de lămâie direct peste acești creveți la tigaie și am continuat prăjirea lor încă 30 de secunde.

Gata! Am stins focul de sub tigaia cu creveți și am adăugat verdeața tocată și coaja rasă de lămâie. În final am asezonat totul cu sare și un pic de piper măcinat fin. Nu vă pot descrie aromele fantastice de unt caramelizat (beurre noisette) din bucătărie! Important este ca usturoiul să nu se ardă ci doar să se aurească.

Servire creveți la tigaie – rețeta simplă și rapidă de creveți cu usturoi, lămâie și unt

Am ale un platou mai adânc în care am aranjat foile de salată verde spălate și scurse. Le-am stropit bine cu un dressing cremos din iaurt cu usturoi și lămâie.

Rețeta acestui dressing o găsiți aici și puteți să o aplicați și la salate asortate cu rucola, valerianella, foi de andive, salată romană etc.



Nu mi-a rămas decât să aranjez acești creveți prăjiți la tigaie cu usturoi și unt peste stratul de salată și să mai presar totul cu un pic de pătrunjel verde tocat.

Gata! Acești delicioși creveți cu usturoi se servesc imediat, cât sunt calzi. Sunt extra fragezi, gustoși și aromați iar salata din jur este garnitura perfectă! Nu este greșit dacă îi însoțiți și de o felie de pâine sau de un colț de baghetă cu coajă crocantă.

Puteți răsturna conținutul tigăii cu creveți sotați direct peste niște paste simple (linguine, spaghetti) – rețeta aici.

Dacă sunteți amatori de rețete cu creveți atunci vă las și clasicul aperitiv „Shrimp Cocktail” – vezi aici.

Sau paella cu pui sau iepure și creveți – rețeta aici.



Aici găsiți mai multe rețete cu pește și fructe de mare

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]