Crochete de cartofi cu mozzarella, cașcaval și parmezan. Rețeta de crochete cu brânză și piure de cartofi. Cum se fac crochetele sau buletele din cartofi fierți? Aperitiv sau gustare caldă cu cartofi și brânzeturi. Rețete cu piure de cartofi rămas din ziua anterioară.
Tare gustoase sunt aceste crochete de cartofi! Au crustă crocantă și miez moale, plin de brânzeturi: mozzarella, Emmentaler și parmezan. Acestea se topesc în timpul prăjirii crochetelor și apoi se întind în fire lungi… yummy! Am avut o caserolă cu piure de cartofi rămas de ieri (ținut în frigider) și am decis să-l transform în această delicioasă gustare caldă cu multe brânzeturi. Piureul rece este tare, mult mai consistent decât cel cald, proaspăt făcut.
Dacă nu aveți piure gata făcut atunci fierbeți câțiva cartofi în coajă, îi curățați cât sunt calzi, îi zdrobiți și îi amestecați cu puțin unt și lapte. Apoi lăsați piureul obținut la răcit ca să se întărească un pic.
Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 15 crochete de cartofi cu mozzarella, cașcaval și parmezan.
Crochete de cartofi cu mozzarella, cașcaval și parmezan
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatire: 4 minute
Timp Total: 34 minute
Ingrediente:
Cum se fac aceste crochete de cartofi cu mozzarella, cașcaval și parmezan?
Ingrediente pentru crochete cu brânză și piure de cartofi
Am pregătit piureul rece de cartofi (îl vedeți în pungă), oul și brânzeturile. Eu am folosit mozzarellea rasă, parmezan ras fin și Emmentaler (șvaițer) felii. Puteți înlocui șvaițerul cu alte brânzeturi asemănătoare.
Am tăiat feliile de Emmentaler în bucățele. Acestea se vor topi foarte fain în crochete!
Mod de preparare crochete pane din piure de cartofi și brânzeturi: mozzarella, emmentaler, parmezan sau grana padano
Într-un castron potrivit am pus piureul rece de cartofi, mozzarella rasă, oul și parmezanul ras fin și le-am amestecat cu lingura. Am completat cu șvaițerul tăiat în bucățele și cu făina.
Am amestecat compoziția de crochete cu cartofi și am gustat-o de sare. Piper nu pun în această combinație.
Cum se porționează și modelează crochetele cu poșul?
Pentru porționarea acestor crochete de cartofi cu brânză am apelat la o pungă (poș) cu colțul tăiat de 2,5 cm. Am trasat linii (cilindri) de compoziție pe un tocător.
Apoi am tăiat crochetele cu cuțitul. În final au ieșit cca. 15 crochete de cartofi cu mozzarella de cca. 7 cm lungime și 2,5 cm diametru. Crochetele sunt cilindrice iar buletele sunt sferice. Puteți modela bile din compoziție și atunci aveți bulete de cartofi cu brânză.
Cum se face crusta crocantă de pesmet a crochetelor din cartofi cu brânză?
Într-o farfurie adâncă am pus un pic de pesmet prin care am tăvălit toate crochetele.
Așa arată după tăvălirea prin pesmet. Eu am decis să prăjesc doar jumătate din ele iar pe restul să le congelez. Efectiv le-am pus, cu grijă, într-o pungă și le-am dat la congelator. Le voi decongela la frigider înainte de a le prăji.
Cum se prăjesc corect crochetele cu piure de cartofi, mozzarella și parmezan?
Secretul preparatelor pane reușite este baia de ulei. Uleiul trebuie să fie din belșug și să aibă temperatura corectă: de cca. 170 C. Astfel crochetele sau șnițelele vor forma imediat crusta crocantă care va funcționa ca o barieră care împiedică îmbibarea lor cu ulei. Am încins bine uleiul (fără să fumege!) și am prăjit aceste crochete de cartofi cca. 2 minute pe fiecare parte (la foc mediu). Le-am întors fără să le înțep!
Apoi, cu o spatulă perforată, am scos crochetele din tigaie, le-am scurs bine și le-am așezat pe o farfurie așternută cu șervete absorbante. Ce fain au ieșit crochetele mele!
Servire crochete de cartofi cu mozzarella, cașcaval și parmezan
Crochetele și buletele de cartofi cu brânză se servesc fierbinți, imediat ce-au fost prăjite. Astfel ne putem bucura de crusta lor crocantă și de miezul pufos. Ele sunt gustoase și când se răcoresc (la temperatura camerei) însă nu dacă se răcesc complet (la frigider) sau dacă sunt din ziua anterioară. Chiar nu înțeleg de ce crochetele reci (tari și sleite) apar pe unele platouri de aperitive asortate…
La preparatele din legume nu se folosesc cuțite deoarece ele se taie ușor cu furculița. Crochetele sunt un fel nepretențios și se pot apuca și cu mâna… dacă nu sunt prea fierbinți!
Da, miezul acestor crochete de cartofi cu mozzarella și parmezan este de vis! Brânzeturile topite se întind în fire lungi iar gustul lor este grozav!
Dacă sunteți amatori de crochete sau bulete cu brânză, atunci vă mai las câteva rețete. Prima este cea de crochete din cașcaval (fără făină) – rețeta aici.
A doua este cea a buletelor de cașcaval cu miez moale de mozzarella – rețeta aici.
Nu în ultimul rând, vă recomand și buletele cu cașcaval și cartofi – rețeta aici.
Aici găsiți aproape 200 de rețete cu cartofi.