Csipetke galuste din faina unguresti
5 (6)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Csipetke galuste din faina unguresti5 (6)

Csipetke galuste din faina unguresti este o delicioasa specialitate ungureasca, care se regaseste adesea in mancarurile traditionale ale acestei tari dar si in Ardeal.

Aceste galuste sunt realizate din faina si sunt taiate cu cutitul in forma de mici cubulete sau bastonase.

Ele sunt ideale pentru a fi adaugate in gulasul unguresc sau alte mancaruri cu sos de carne, sau chiar pentru a fi servite ca o garnitura distincta.

Reteta nu este prea complicata si poate fi pregatita cu usurinta acasa, iar csipetkele pot fi pastrate uscate timp de cateva zile pana la fierbere.

Aceste galuste sunt foarte versatile si pot fi preparate in multe feluri, in functie de preferintele culinare.

Csipetkele sunt foarte apreciate de unguri si sunt considerate un adevarat simbol al bucatariei traditionale a acestei tari.

Timp de preparare

10 minute



Timp de gatire

15 minute

Timp Total

25 minute

Nr. Portii: 8 portii

Ingrediente

Pentru compozitie:

Pentru intins

Mod de preparare csipetke galuste de faina unguresti

Se bate un ou cu furculita, se adauga sarea si apoi se adauga treptat faina. Cand nu se mai poate amesteca cu furculita, se framanta cu mana pana se obtine un aluat compact, moale. Aluatul acesta este mult mai tare decat cel de galuste de faina clasice – acela se portioneza cu lingura.



Daca e nevoie se mai adauga un pic de faina, dar in general pun faina pe masa de lucru si mai framant un pic, aluatul mai luand un pic de faina daca are nevoie.

Modelare csipetke galuste de faina unguresti

Aluatul se imparte in 3-4 bucati si din fiecare bucata se formeza baghete (bastoane) lungi, bine infainate, care sa aiba diametrul de aproximativ 8-10 mm.

Cu ajutorul unui cutit mare si ascutit se taie bucatele de cate 1 cm.

Se infaineaza in permanenta pentru ca si locul unde e taietura sa fie pudrata cu faina, altfel se lipesc.

Pastrare si gatire csipetke galuste de faina unguresti

Csipetke se pun pe o tava daca doriti sa le fierbeti imediat sau pe un stergar curat daca le veti gati peste cateva zile.

Daca le gatiti imediat ele vor avea nevoie de 15 minute de fierbere – direct in mancarea respectiva (care trebuie sa aiba sos).

Daca le uscati, ele vor fierbe in 30-40 de minute.

Eu am lasat csipetke la zvantat pe o fata de masa bine infainata si am avut grija in prima zi sa le misc de 3-4 ori ca sa se usuce pe toate partile si sa nu se lipeasca.

Dupa 2-3 zile se pot aseza in saculeti de panza si se pastreaza in camara pana este nevoie de ele.



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 6 Nota medie: 5]