Curcan cu sos barbecue BBQ la slow cooker
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Curcan cu sos barbecue BBQ la slow cooker0 (0)

Curcan cu sos barbecue BBQ la slow cooker. Am luat 2 caserole de pulpe inferioare de curcan. Mai micute. Cate 4 pulpe per caserola de 1 kg. Am zis sa fac 2kg deodata ca mai sunt si oasele care trag la cantar si daca tot le fac la slow cooker macar sa mancam de 2 ori din ele. Am tot studiat pe internet problema gatitului fara lichid la slow cooker. Majoritatea retetelor indica un nivel al lichidului care sa acopere carnea din vas. Aia e tocanita, stim, am facut-o (. De data aceasta am vrut sa iasa ceva caramelizat, scazut, lipicios…

Am pornit cu prepararea . Fiind un sos dulceag, cu zahar brun si melasa, a contribuit si el la prajirea frumoasa a pulpelor. Ca sa nu mi se usuce carnea excesiv am tinut pulpele de curcan 24 de ore in saramura.

Curcan cu sos BBQ (barbecue) la slow cooker

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 8 ore

Timp Total: 8 ore 10 minute

Ingrediente:

Se prepara saramura: cate 1 lingurita de sare la fiecare 250ml apa rece. Se adauga piper macinat, chimen, cateii de usturoi feliati sau zdrobiti si, optional, alte ierburi (cimbru, rozmarin, etc). Am acoperit vasul cu folie de plastic si l-am bagat la rece 24 de ore.

A doua zi se arunca saramura, se clatesc usor pulpele cu apa rece, se sterg cu servete de bucatarie si se aseaza in vasul slow cooker-ului (sau intr-un tuci cu pereti grosi) uns cu 2 linguri de ulei. Se pensuleaza bine pulpele cu sosul BBQ si se mai lasa cateva ore ca sa ajunga la temperatura camerei si sa se patrunda un pic cu aromele din sos. NU se mai adauga niciun alt lichid!!



Dupa 3-4 ore se porneste slow cooker-ul pe pozitia LOW (cea mai scazuta temperatura) si se lasa sa fiarba incetisor…macar 6-8 ore.

Mod de preparare catrofi noi aurii la cuptor

Cartofii se aleg din soiul celor de copt sau pentru salate (sapunari, cum se zicea pe vremuri). I-am ales mai micuti (cam cat un ou). Se spala bine in apa rece si se lasa in coaja. Se taie in doua pe lung si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se sareaza si se presara cu seminte de chimen. Se pun 2 pahare de apa in tava ca sa aiba un pic de umezeala si se dau la cuptor pentru 40-50 de minute. Sunt gata cand sunt rumeni si trec de testul furculitei.

Am lasat slow cooker-ul sa mearga peste noapte. Dimineata, cu emotii am deschis usa bucatariei :). M-a lovit o aroma incredibila de gratar, de copt, de friptura…foarte discreta (slow cooker-ul nu scoate aburi mirositori ca oalele normale, desi capacul sta lejer, nu etans). Eram curioasa ce gasesc in el: scrum? Chestii calcinate si chircite? Niste pulpe uscate si arse? Nici vorba! Toata apa acumulata in cele 24 de ore de saramura a contribuit la gatirea impecabila a acestor pulpe de curcan cu sos barbecue, rezultand o carne roz aprins langa os si un sos fenomenal in jurul lor! Ca o friptura scazuta indelung la cuptor. Dar frageda, de parca s-ar fi facut 30 de minute nu 10 ore!!

Am decuplat slow cooker-ul de la curent si am lasat totul in el, cu capac, pana la pranz. S-a pastrat caldut si proaspat. Ai mei au fost foarte incantati de rezultat, de acest curcan cu sos barbecue cu carnea rozalie si parfumata alaturi de cartofii rumeni din cuptor. Noi am mancat acest curcan cu sos barbecue impreuna cu castraveti murati dar merge si cu salate verzi, rosii, etc.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1dLmSVcyxtw



Aici gasiti mai multe retete la slow cooker:

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]