Curry de porc cu arahide si lapte de cocos
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Curry de porc cu arahide si lapte de cocos0 (0)

Curry de porc cu alune (arahide) si lapte de cocos. Imi plac tocanitele picante, cu sos mult si bucatele de carne frageda din porc sau vita. Cele uzuale sunt papricasurile sau gulasurile. Tocanitele sunt slow food, se gatesc lent si indelung timp de cateva ore (in functie de tipul de carne folosita). Am avut in casa 1,2 kg de pulpa de porc care s-a pretat perfect la un curry delicios gatit in slow cooker.

Curry este o mancare cu sos, populara in asia de sud si de sud-est si poate fi gatita cu carne (pui, porc, vita, peste) sau complet vegetariana. In functie de cantitatea de sos exista curries umede (wet) sau uscate (dry). Condimentele clasice ale unui curry autentic se regasesc in pudra garam masala (un mix din piper negru si alb, turmeric, cuisoare, coriandru, cardamom, scortisoara, chimion – nu chimen!). Garam masala se gaseste in magazine sub forma de pudra si nu este scump (6-8 RON punga de 100g). Restul lumii l-a adoptat si adaptat creand „pudra de curry” pe care o stim cu totii de pe rafturile magazinelor (are culoare galben-roscata). Se poate folosi si ea perfect in aceasta reteta insa cu adaosuri suplimentare din celelalte condimente pomenite mai sus. Asta am avut in casa si am folosit si eu: pudra de curry.

Asa ca m-am apucat sa fac o „tocanita exotica” din pulpa de porc. Sosul in care s-au gatit bucatelele de carne a fost unul din lapte de cocos – nebunie de gustos! Laptele de cocos are un gust usor dulceag si o consistenta cremoasa – echilibreaza perfect iuteala celorlalte condimente. Pe langa pudra de curry am folosit si o capatana de usturoi, o ceapa medie, pudra de ardei iuti (chili) si ghimbir deshidratat (nu am avut proaspat). In plus am adaugat 2 linguri de unt de arahide (creamy peanut butter) si 2-3 maini de arahide sarate intregi. Pentru „crunch factor”. Si bine am facut! Echilibrul dulce-acrisor l-am stabilit cu putina zeama de lamie (sau lime – dar nu am avut la indemana) si o lingurita de melasa (golden syrup). A iesit o mancare de vis moderat de picanta, sarata, dulce-acrisoara. Cremoasa si parfumata. Langa ea merg bine un orez fiert simplu in apa sarata sau noodles.

Puteti incerca si un curry de rata cu multe legume colorate (reteta aici)

Am mai pomenit despre calitatea inconstanta a carnurilor de la noi si vazand cam cat de indaratnica e pulpa de porc (cand am transat-o) am stiu ca va avea nevoie de peste 2 ore de gatit. Fiind in timpul saptamanii si avand job de la 9-18 (cu pauza de pranz) nu aveam nicio sansa sa stau langa oala si sa amestec ocazional asa ca am apelat la slow cooker. Dimineata la 8 m-am apucat de pregatit curry-ul si la 9 fara ceva l-am asezat in slow cooker. Am setat functia „med” (medium) si am stiut ca in 4-5 ore va fi gata….exact cand voi veni in pauza de pranz ca sa mananc impreuna cu familia. Slow cookerul este foarte destept (are termostat) si gateste totul la temperatura constanta, fara ca lichidul sa scada mult si sa fara sa arda ceva. Asa ca nu trebuie completat cu lichid pe parcurs, ba chiar nu este recomandat sa tot ridici capacul ca sa amesteci pentru ca se pierde caldura acumulata in vas.

Daca nu aveti slow cooker ar fi indicat sa gatiti acest curry la cuptor, intr-o oala cu pereti grosi si capac, timp de 3 ore la 150 C. Am facut asa si boeuf bourguignon si a iesit perfect. Trebuie verificat nivelul lichidului din oala si completat daca scade prea mult.

Curry de porc cu arahide si lapte de cocos

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gatire: 4 ore 30 minute



Timp Total: 4 ore 50 minute

Am taiat pulpa de porc in cubulete cu latura de cca. 3 cm. Am tocat ceapa si usturoiul. Am incins o tigaie mare si adanca (wok) si am inceput cu prajirea carnii in putin ulei de arahide (merge si cu floarea soarelui), la foc iute. La inceput a lasat apa, pe urma s-a rumenit. Am adaugat in wok ceapa si usturoiul peste carne si le-am calit putin impreuna. Am sarat si piperat.

Intr-un castron am pus laptele de cocos, untul de arahide si condimentele si sosurile picante din lista de mai sus. Am adaugat si lingurita de melasa si zeama de lamaie. Am gustat sa vad daca este destul de sarat. Am reconstituit 300 ml de supa de vita din cuburi de si am diluat sosul cu ea (calduta). Nu cumva sa folositi supa concentrata la cub sau vegeta/delikat! Mai bine apa simpla. Am adaugat 3 linguri de arahide (se pastreaza cateva si pentru servit) si cateva frunze de coriandru. Am gasit in Lidl coriandru verde si l-am congelat. Pare floescait dar are toata aroma in el! Daca nu aveti…nu puneti.

Am asezat carnea rumena in slow cooker (setat pe medium) si am lasat-o sa stea un pic sub capac (pana am facut sosul). Am turnat sosul acesta cremos peste carne si am amestecat ca sa fie bine cuprinsa pe toate partile. Am reasezat capacul si „Auf Wiedersehen” pana la pranz cand revin acasa!

Cand am revenit la 13.30 am simtit mirosul placut de curry de la intrarea in casa. Fuga sa vad ce-i cu el. Bolborosea incet. Ridic repede capacul si…ce arome!!! Iau lingura de lemn ca sa amestec si sa testez carnea…moale si frageda! Am si gustat o bucatica la „botul calului” si am fost incantata de rezultat. Sosul este o incantare! Potrivit de iute (nu sunt fan al chestiilor super-spicy), foarte aromat si cremos. Usor dulceag, usor acrisor.

Am decuplat slow cooker-ul si am lasat curry-ul sa mai stea 20-25 de minute la cald pana fac garnitura. Rapid…sa fac un orez. Am fiert 300g de orez cu bob lung in 600 ml de apa sarata timp de fix 16 minute (cronometrate de cand a inceput sa fiarba). La masa ca n-am timp de stat! Fiecare a primit o strachina cu orez si 2-3 linguri de curry. Deasupra am tocat putina ceapa verde si am imprastiat cateva alune. Perfect! Mi-a fost ciuda ca n-am avut un mango in casa pentru ca mergea la fix – ii dadea o nota de prospetime deosebita.



Vreti sa gustati? Dig in!

Cititorii nostri au incercat reteta!

ePoftă.ro prezinta „Shan’shi – The Asian Connection” – CONCURS PENTRU CITITORI

Aici gasiti mai multe retete gatite la slow cooker:

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]