Curry de rata cu cocos, galbiori si sparanghel
5 (5)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Curry de rata cu cocos, galbiori si sparanghel

Curry de rață cu lapte de cocos, galbiori și sparanghel – o incursiune în bucătăria asiatică cu arome complexe și texturi bogate. Îmi place să explorez variațiunile culinare asiatice care îmbină carne prăjită, legume, fructe și, desigur, orez sau tăiței.

Fascinația mea pentru utilizarea lapteului de cocos și untului de arahide în gătit m-a inspirat să creeze un curry ce îmbină rafinamentul cărnii de rață cu dulceața și cremozitatea laptele de cocos, savoarea ciupercilor galbiori și prospețimea sparanghelului alb și verde. Această rețetă de curry se poate adapta cu ușurință pentru o variantă vegetariană prin eliminarea cărnii de rață.

Rața este una dintre alegerile mele preferate pentru că oferă o carne roșie cu o textură fermă și o aromă inconfundabilă. Procedez cu atenție atunci când gătesc carnea de rață, fie că este vorba despre pieptul crocant, realizat prin prăjire scurtă în tigaie și apoi finisat în cuptor, sau despre pulpele care se prăjesc în tigaie pentru a obține o crustă crocantă și aurie, urmată de gătirea în cuptor pentru a păstra suculența și aromele specifice. Pregătirea corectă a cărnii este crucială pentru a obține o friptură cu un interior fraged și rozaliu.

Fiecare ingredient și detaliu din această rețetă are un rol important în construirea aromei și aspectului acestui curry bogat și delicios. Echilibrul dintre texturi și arome este crucial pentru a crea o experiență gustativă memorabilă.

Această rețetă este versatilă și se pretează pentru o varietate de tipuri de carne, de la pui și porc până la carne de vită sau de pește. Cu toate aceste opțiuni, veți putea savura aceeași combinație îmbietoare de arome și senzații în fiecare mușcătură.

Curry de rata cu lapte de cocos, galbiori si sparanghel

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 50 minute

Timp Total: 1 ora 20 minute



Ingrediente:

Pentru friptură:

Mod de preparare

Ingrediente pentru curry de rata cu cocos, galbiori si sparanghel

Pulpele de rata le-am sarat bine cu sare marina.

Le-am prajit cate 3 minute pe fiecare parte intr-o tigaie cu fundul gros, bine incinsa, fara strop de ulei (lasa ele grasime).

Am stins focul si le-am condimentat cu piper proaspat macinat si un strop de paprika (nu pun paprika cand prajesc ceva pentru ca se arde si devine indigesta). Am mutat tigaia (daca nu are coada de plastic) in cuptorul preincins la 190C pentru 40 de minute.

Am verificat cu un termometru temperatura carnii in punctele mai groase si avea 80C. S-a facut cum trebuie si pielea i-a devenit rumena si crocanta. Untura eliberata in tigaie am recuperat-o si am pus-o la rece. O voi folosi la prepararea cartofilor noi copti. Ce savoare vor avea!

Am scos tigaia din cuptor si am acoperit lejer pulpele rumene cu foie de aluminiu. Le-am lasat sa se odihneasca 10 minute inainte de a le dezosa si taia felii pentru curry.

Am continuat cu oparirea sparanghelului. Intr-o tigaie mai adanca am pus la fiert apa cu putina sare, putin zahar si o felie de lamaie. Cand a clocotit am asezat firele de sparanghel in ea, le-am acoperit si le-am lasat 5 minute in abur.



Imediat dupa oparire am scos sparanghelul intr-o strecuratoare si l-am tinut sub jet de apa rece. Am recuperat zeama in care a fiert si am folosit-o mai departe la orez.

Am spalat orezul in cateva ape reci si l-am asezat intr-o oala. Am turnat 2-3 polonice din apa de la sparanghel si l-am pus la fiert. Pe masura ce absorbea lichidul am avut grija sa-l completez mereu cu apa de la sparanghel. L-am mai sarat un pic. Cele 150g de orez mi-au absorbit cca. 500ml de lichid. Pe langa aroma deosebita orezul basmati a primit si un gust discret de lamaie si sparanghel. In total l-am fiert 16 minute apoi am stins focul si am acoperit oala cu un capac. Foarte bun a iesit!

Am taiat ceapa verde si am feliat usturoiul apoi le-am asezat intr-o tigaie adanca (gen wok) cu putin ulei. Am pastrat cozile de la ceapa verde pentru final.

Le-am calit foarte putin pana au devenit sticloase si am adaugat galbiorii si am sarat lejer.

Am lasat tigaia la foc mediu pana galbiorii si-au lasat apa si au inceput sa sfaraie. Am stropit amestecul din tigaie cu zeama de lime si am adaugat laptele de cocos.



Am condimentat cu pudra de curry, sare, piper si fulgi de ardei chili deshidratati.

Am amestecat bine si am adus la fierbere, la foc mediu. Deja culoarea sosului a virat in galbenul specific curry-ului. Am adaugat pastaile de fasole verde (ale mele au fost congelate) si le-am lasat sa fiarba la foc mic cateva minute.

Intre timp am taiat fasii ardeiul rosu gras si cozile ramase de la cepele verzi.

Pe acestea le-am adaugat ultimele, dupa ce-am stins focul de sub wok. Am vrut sa ramane proaspete si crocante.

Am amestecat usor si…gata! Sosul cu lapte de cocos si legume este pregatit. Ce bun va fi acest curry de rata!



Orezul este fiert, sosul este gata, pulpele de rata sunt prajite si aurii. Le-am dezosat si am impartit bucatelele de carne in 4 portii. Am ales 4 castroane mai adanci si am asezat cate 2 linguri de orez apoi legume din abundenta impreuna cu sosul de cocos, tijele de sparanghel si bucatelele de rata. Am decojit si filetat o portocala si am decorat cu feliile ei fiecare castron. Curry de rata colorat, cu sos cremos de lapte de cocos si legume crocante.

Feliile proaspete de portocala au adus aciditate, dulceata si aroma foarte potrivite carnii de rata si sosului spicy de cocos. Ai mei au fost foarte incantati de acest curry de rata.

ePoftă bună!

De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 5 Nota medie: 5]