Drob de ciuperci vegan
5 (33)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Drob de ciuperci vegan

Drob de ciuperci vegan şi verdeţuri este ideală pentru masa de Paşte în cazul în care aţi renunţat la carne şi aţi ales stilul alimentar vegan.

Pe lângă faptul că este foarte gustos, timpul de preparare este şi foarte scurt.

De când am pus poza la stories, nu e zi fără să nu îmi scrie cineva când revin cu rețeta.

Și pe bună dreptate, căci e așa buuuuuun, că nu-ți vine să crezi că e vegan.

Ca să imite cât de mult se poate drobul standard, eu am pus în mijloc o tofleta, însă dacă voi nu vreți să faceți asta, vă spun că e mega bun.

Drob de ciuperci vegan

Ingrediente:

Mod de preparare drob de ciuperci vegan:

Punem uleiul la încins într-o tigaie mare. Punem apoi ciupercile tocate mărunt în tigaie, alături de sare, piper și cimbru și amestecăm bine.

Gătim totul pentru 15-20 de minute sau până când se evaporă tot lichidul de la ciuperci.

Notă importantă: e important pentru textură să fie ciupercile tăiate cuburi la cuțit.



Dacă le dați la robotul de bucătărie o să iasă prea fine și o să se piardă din textură.

După ce au scăzut ciupercile, adăugăm ceapa și leurda tocată mărunt.

Amestecăm bine și apoi oprim focul.

Separat într-un bol, amestecăm făina de năut alături de apa până când iese ca un aluat de clătite.

Punem amestecul peste ciuperci și amestecăm bine.

img 6100 scaled

Într-o tavă cu foaie de copt punem jumătate din compoziție și facem o adâncitură.

În adâncitură punem tofleta, iar apoi punem restul de compoziție.

img 6102 scaled

img 6103 scaled

Coacem în cuptorul preîncâlzit la 180g pentru 45 de minute. E foarte important ca înainte de tăiere să fie lăsat să se răcească de tot.

Altfel e posibil să rămână moale și să nu puteți tăia feliile cum trebuie.

img 6186 1

img 6193

Când s-a rumenit drobul, îl lăsăm să se răcească puţin iar apoi îl ungem cu ulei de masline.



Drobul se scoate apoi cu grijă din tavă, se taie în porţii mai măricele, să nu se sfărâme şi se serveşte cu salată verde.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 33 Nota medie: 5]