Drob de ciuperci vegan şi verdeţuri este ideală pentru masa de Paşte în cazul în care aţi renunţat la carne şi aţi ales stilul alimentar vegan.
Pe lângă faptul că este foarte gustos, timpul de preparare este şi foarte scurt.
De când am pus poza la stories, nu e zi fără să nu îmi scrie cineva când revin cu rețeta.
Și pe bună dreptate, căci e așa buuuuuun, că nu-ți vine să crezi că e vegan.
Ca să imite cât de mult se poate drobul standard, eu am pus în mijloc o tofleta, însă dacă voi nu vreți să faceți asta, vă spun că e mega bun.
Ingrediente:
Mod de preparare drob de ciuperci vegan:
Punem uleiul la încins într-o tigaie mare. Punem apoi ciupercile tocate mărunt în tigaie, alături de sare, piper și cimbru și amestecăm bine.
Gătim totul pentru 15-20 de minute sau până când se evaporă tot lichidul de la ciuperci.
Notă importantă: e important pentru textură să fie ciupercile tăiate cuburi la cuțit.
Dacă le dați la robotul de bucătărie o să iasă prea fine și o să se piardă din textură.
După ce au scăzut ciupercile, adăugăm ceapa și leurda tocată mărunt.
Amestecăm bine și apoi oprim focul.
Separat într-un bol, amestecăm făina de năut alături de apa până când iese ca un aluat de clătite.
Punem amestecul peste ciuperci și amestecăm bine.
Într-o tavă cu foaie de copt punem jumătate din compoziție și facem o adâncitură.
În adâncitură punem tofleta, iar apoi punem restul de compoziție.
Coacem în cuptorul preîncâlzit la 180g pentru 45 de minute. E foarte important ca înainte de tăiere să fie lăsat să se răcească de tot.
Altfel e posibil să rămână moale și să nu puteți tăia feliile cum trebuie.
Când s-a rumenit drobul, îl lăsăm să se răcească puţin iar apoi îl ungem cu ulei de masline.
Drobul se scoate apoi cu grijă din tavă, se taie în porţii mai măricele, să nu se sfărâme şi se serveşte cu salată verde.