Reteta pentru drob de paste din carne de pui.
De Paște nu poate să lipsească drobul, nu-i așa?
Rețeta de mai jos de drob de Paște a fost o inspiratie datorită unor prieteni apropiati care nu sunt prea încântați de carnea de miel.
Deoarece mielul este ingredientul tradițional pentru drob, iar anul acesta dat fiind faptul că mielul mai scump, am încercat să adaptez rețeta folosind piept de pui, pipote și ficatei de pui și un pic de ceafă de porc.
Am avut grijă să toc ceapa mărunt și să o călesc doar puțin, apoi am adăugat sare, piper și am tocat carnea.
Am făcut drobul după gustul meu, cu ouă fierte în interior, iar acolo unde am pus oul am adăugat un strat de ceapă verde tocată fin; am mai adăugat și câteva boabe de piper și frunze de dafin deasupra.
Vă invit să încercați această rețetă și să îmi spuneți dacă v-a plăcut!
Ingrediente:
Mod preparare drob de paste din carne de pui:
Toate carnurile se fierb in apa cu o 2 lingurite de sare, 3-4 frunze de dafin si 5-10 boabe de piper. O parte din carnuri le tocati bucatele marunte, restul se dau prin masina de tocat carne.
Jumatate din ceapa si usturoi se toaca marunt si se calesc in 30 de ml de ulei. Intr-un vas mare se pune toata carnea, se adauga ceapa si usturoiul calit, ceapa si usturoiul crud, mararul si patrunjelul tocate marunt si 4 oua.
Se amesteca bine apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
In forme de chec cu hartie de copt se pune amestecul de drob si se preseaza bine cu o lingura sa nu ramana aer in straturile de carne. Puteti sa puneti in mijloc cate un ou fiert.
Deasupra puneti 2-3 bobite de piper si 1-2 frunze de dafin si untul bucatele.
Se da la cuptor incalzit pentru 30-35 de min.