Dulceata de capsuni
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni reteta usoara de preperat de catre oricine. Este indragita de toata lumea si merge de minute cu clatite, pandispan, inghetata sau pe paine. Reteta de mai jos de se poate prepara in casa fie ca stam la bloc sau la curte. Ai nevoie de capsuni proaspete si coapte bine, zahar si un recipient bun si gros sa nu se lipeasca. Dulceata este mai siropoasa, gemul de capsuni este mai gros.

dulceata de capsuni

Ingrediente dulceata de capsuni

Mod preparare dulceata de capsuni

Capsunile se spala bine si se curata de frunzulite. Se lasa sa se usuce cateva minute. Se taie pe jumatate sau in 4 depinde de cat de mari sunt.

capsuni dulceata

Se stropesc cu zeama de lamai si se lasa la “macerat” aproximativ o ora.

capsuni pentru dulceata

Intr-un vas cu fundul gros (inox, aluminiu, teflon) se pun capsunile impreuna cu zaharul (fara zaharul vanilat).

capsuni zahar

Se pune vasul cu ingredientele de dulceata de capsuni pe foc. Dupa cateva minute capsunile vor pluti in siropul format. Dulceata de capsuni se tine pe foc 40-60 de minute, timp in care se amesteca usor cu o lingura de lemn.

dulceata capsuni



Nu uitati sa luati spuma atunci cand se formeaza. Spre final se adauga zaharul vanilat si esenta de rom sau vanilie. Dulceata este gata cand prinde o consistenta gelatinoasa.

dulceata gata

Borcanele de dulceata le puteti steriliza tinandu-le la cuptor 10-15 min, sau spalate bine cu apa fierbinte. Dupa ce se mai raceste putin dulceata de capsuni de toarna in borcane usor.

borcane dulceata capsuni

Nu lasati dulceata sa se raceasca prea mult, ideal este sa nu va crape borcanele. Daca a iesit mai groasa presati bine sa nu patrunda aer. Dupa ce ati umplut borcanele si le-ati pusa capacul, sau celofan rasturnati-le cu capul in jos pentru cateva minute. Intorceti-le in pozitie normala si lasatile sa se raceasca usor.

dulceata de capsuni borcane

Fara conservanti dulceata de capsuni poate sa tină daca se tin la loc racoros chiar si 2-3 ani.

Pentru gemul de capsuni, puneti doar 1 – 1,5 kg max de zahar, iar capsunile se zdrobesc usor cu lingura in timp ce fierb. Gemul trebuie sa fie mai consistent, deci o sa fierbeti mai mult, insa amestecati incontinuu pentru ca o sa se prinda.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]