Dulceață de căpșuni cu petale de trandafir și lămâie
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Dulceață de căpșuni cu petale de trandafir și lămâie5 (1)

Dulceață de căpșuni cu petale de trandafir și lămâie. Dulceață aromată de căpșuni cu trandafiri și felii de lămâie. Cum se prepară dulceața cu trandafiri și căpșune? Rețete de dulceață de casă. Rețete cu căpșuni. Rețete cu trandafiri comestibili.

Sunt mare amatoare de dulceață de trandafir dar și de căpșune, așa că m-am gândit să le combin pentru a mă putea bucura de ambele arome. Zis și făcut! Vă las aici rețeta dulceții din petale de trandafir, așa cum o făcea străbunica mea.

Aici vedeți cum se face dulceața clasică de căpșuni: cu fructe întregi, sticloase, tip „bob cu bob”. Este ceva de lux!

Iată că cele două componente (căpșunele și petalele de trandafir) pot fi combinate într-o dulceață rafinată care are arome deosebite. Lămâia aduce un plus de savoare în această ecuație.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 5 borcane de 220 ml cu dulceață de căpșuni cu petale de trandafir și lămâie.

Dulceață de căpșuni cu petale de trandafir și lămâie

Timp de preparare: 60 minute



Timp de gatire: 40 minute

Timp Total: 1 ora 40 minute

Ingrediente:

 

Cum se face o dulceață de căpșuni cu petale de trandafir și lămâie?

Ingrediente pentru dulceața cu trandafiri, căpșune și felii de lămâie

Am spălat căpșunele și ulterior le-am curățat de codițe (ca să nu se îmbibe cu apă).

Am primit de la vecinii mei dragi, Gabi și Dan, o porție generoasă de trandafiri de Damasc.

Am spălat și scuturat florile, apoi am desprins petalele de trandafir și le-am cântărit.

Mod de preparare dulceață cu căpșune întregi, felii de lămâie și petale de trandafir

Într-o cratiță largă am lăsat căpșunele și zahărul să stea aproximativ o oră, timp în care fructele au lăsat zeamă.



Am pus apoi căpșunele la fiert (la foc mediu) până au dat un clocot.

Imediat am adăugat petalele de trandafir și lămâile feliate. Am amestecat delicat și am lăsat cratița la fiert la foc mic circa 3-4 minute. Am amestecat ocazional.

Am oprit focul, am acoperit cratița cu un ștergar udat și stors și am așteptat ca totul să se răcească. După răcire am repetat operațiunea: am lăsat să fiarbă 3-4 minute și apoi am lăsat din nou la răcit (acoperit cu ștergar umed). În final am mai adus odată la fierbere și am așteptat să ajungă la 105°C, apoi am oprit focul.

Cât se fierb un sirop, un gem sau o dulceață? Cel mai simplu și corect este să folosim un termometru de cofetărie și să urmărim gradațiile acestuia: la 105 C se atinge stadiul de gem (jam) și ne putem opri cu fierberea. Da, toate soluțiile de zahăr cu apă vor avea aceeași consistență și concentrație la 105 C însă va dura mai mult sau mai puțin până ce vom ajunge la acest stadiu, în funcție de conținutul de apă al fructelor.

Cum se pune în borcane și cum se păstrează această dulceață de căpșuni cu petale de trandafir și lămâie?

Gemurile se îmbuteliază fierbinți pe când dulcețurile se pot pune reci în borcane așa că am lăsat dulceața de căpșuni cu petale de trandafir la răcorit (nu e grabă). Am sterilizat borcanele și capacele lor așa cum am explicat aici.



Mi-au ieșit 5 borcane de 220 ml și un pic pentru degustare. Am pus dulceața de căpșune cu trandafiri în borcane și am strâns bine capacele acestora.

Apoi le-am așezat pe raft, în cămară. Bineînțeles că am păstrat o porție mică de dulceață pentru degustare.

 

Este absolut senzațională această dulceață de căpșuni cu petale de trandafir și lămâie! Are sirop limpede, bine legat, bucăți mari de fruct și o culoare roșie superbă!

Aici vedeți mai bine cât de grozav arată! De gust și arome nici nu vă mai povestesc! Combinația căpșuni-trandafiri-lămâie este extrem de rafinată.

O altă dulceață faină este cea de căpșune cu felii de lămâie și flori de soc – rețeta aici.



Sau dulceața de căpșuni cu rubarbă (revent) – rețeta aici.

Sunt sigură că v-am tentat cu această dulceață de căpșuni cu petale de trandafir și lămâie și că veți testa rețeta noastră!

Aici găsiți mai multe rețete cu petale de trandafir: sirop, trandafirată, lichior, șerbet etc.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]