Dulceata de visine
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Dulceata de visine

Dulceata de visine, simpla, romaneasca si usor de preparat. Sa prepari o dulceata buna ai nevoie in primul rand de visine coapte bine, nu trecute insa coapte bine. Multi utilizeaza proportii de zahar egale cu cele de visine, eu cred ca este prea mult zahar si de obicei ii cam taie si aroma visinei. De obicei intotdeauana la dulceturi pun cu 1 kg de zahar mai putin decat am fructe.

Extra, la dulceata de visine in loc de zahar normal puteti sa folositi zahar brun (pt cine are bani) si in plus puteti sa faceti combinatii intre visine si cirese, sau visine si capsuni, adaugand la 4 kg de visine si 1 kg de capsuni sau cirese.

dulceata de visine

Ingrediente dulceata de visine

visine pentru dulceata

Mod preparare dulceata de visine

Visinele se spala bine iar fructele putrezite sau lovite se arunca. Pentru a scoate samburii aveti nevoie de o ustensila speciala ca cea din poza Daca nu aveti saburii se pot scoate rupand cu degetele visinele in doua.

ustensila scos samburii din visine

Visinele fara samburi se pun intr-o oala cu fundul gros, preferabil inox, sau cine are poate sa foloseasca un tuci de aluminiu.

visine la fiert

Una din lamaie se rade si se adauga peste visine. Lamaile se taie in doua si se scurge foarte bine zeama in recipientul pentru dulceata

lamaie dulceata visine



Amestecati visinile si coaja de lamaie cu zeama de lamaie astfel incat aromele sa se amestece foarte bine. Se pune pe aragaz la foc mediu spre mic.

dulceata de visine la fiert

Dupa cateva minute va aparea sucul din visine. Tineti dulceata de visine sub supraveghere, daca focul este prea tare este posibil sa faca bule de aer si se poate puteti afuma, ceea ce nu ne dorim. Se tine pe foc 15-20 de min, timp in care visinile ar trebui sa se inmoaie bine. Se adauga zaharul si esenta de vanilie sau chiar si 1-2 pliculete de zahar vanilinat.

zahar dulceata visine

Puteti sa cresteti putin flacara aragazului acum insa trebuie sa mestecati incontinuu 6-10 min. Dupa cele 10 min de fierbere dulceata de visine ar trebuii sa devina mai vascoasa, mai tare.

dulceata de visine aproape gata

Faceti testul cu o lingura de inox, ar trebuii sa arate ca in poza, dulceata ar trebuii sa se prinda pe lingura si sa formeze un strat de 1-2 mm.

dulceata gata

dulceata visine fiarta

Sterilizati borcanele tinandu-le la cuptor pentru 10 min sau spalati-le cu apa foarte fierbinte. Cand turnati dulceata de visine in borcane sa nu riscati sa se sparga borcanul puneti sub fundul acestuia o lama de cutit.



dulceata visine la borcan

Dupa ce ati pus capacele la borcane intorceti-le cu capacul in jos sa se creeze vacuum. Dulceata de visine se tine in camara la rece si poate tine chiar si 2-3 ani.

Sfat: Daca vreti sa iasa mai subtire si mai rosiatica puneti zaharul mai devreme si nu firbeti foarte mult. Va fi ceva mai frumoasa, mai apoasa insa va tine mai putin, trebuie consumata in max 6 luni.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]