Farfalle cu ton in sos de rosii. Reteta de farfalle cu ton in sos de rosii. Cum sa faci farfalle cu ton in sos de rosii.
Reteta de farfalle cu ton in sos de rosii este simpla, rapida si usor de preparat, prietenoasa cu bugetul familiei.
O sa te scoata din incurcatura daca vrei sa pregatesti o cina gustoasa si satioasa intr-un timp foarte scurt, cu putine ingrediente.
Reteta de farfalle cu ton in sos de rosii este versatila, asa ca poti adauga, si alte ingrediente, in functie de gust.
Cel mai bine ar merge cateva maslinele sau capere, ceapa verde. Poti schimba busuiocul cu patrunjel verde.
Pentru un gust mai intens de peste poti pune si 2-3 bucati de ansoa (nu mai mult) la calit langa usturoi.
Spre deosebire de pastele puttanesca nu trebuie sa se simta gustul intens al caperelor, maslinelor si ansoa.
Prajirea usturoiului in ulei da o aroma speciala sosului si preparatului final.
Daca vrei poti sa inlocuiesti sucul de rosii cu rosii proaspete (in cantitate dubla).
In acest caz trebuie sa le cureti de coaja si sa indepartezi semintele.
Poti folosi ton in ulei de floarea soarelui sau in ulei de masline, dar si ton in suc propriu.
Nu conteaza daca alegi conserve cu bucati mari de peste sau daca acesta este maruntit.
Folosesti ce iti place sau ce ai in camara.
Mai multe retete de paste cu ton gasesti daca apesi aici.
Am ales pentru aceasta reteta de paste cu ton farfalle din grau dur de la Antonio Di Vaio.
Acestea au un gust foarte bun. Aduc un aport crescut de fibre si subtante nutritive, necesare pentru un regim alimentar echilibrat.
Sunt sigura ca pastele Antonio diVaio sunt si preferatele tale daca le-ai folosit in retele pe care le-am postat de-a lungul timpului:
Daca vrei sa vezi cum se face reteta de farfalle cu ton iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:
Ingrediente
farfalle cu ton in suc de rosii reteta diva in bucatarie:
(pentru 3 portii mari)
240 g farfalle din grau dur Antonio di Vaio
2.5 l apa
2 lingurite varfuite de sare
Pentru sos:
40 ml ulei de masline
3 catei de usturoi
1 lingurita fulgi de ardei iute
240 g ton in ulei sau in suc propriu bine scurs
600 ml suc de rosii
sare
piper proaspat macinat
10-12 frunze de busuioc
200 ml apa in care au fiert pastele
Mod de preparare
reteta de farfalle cu ton in sos de rosii:
Pentru inceput las modul de pregatire in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise.
Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Le-am fiert timp de 8 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.
In acest timp am pregatit sosul.
Am taiat cateii de usturoi in jumatate si am tocat frunzele de busuioc.
Am incins uleiul de masline intr-o tigaie foarte larga si adanca.
Cand uleiul s-a parfumat cu aroma lor i-am scos din tigaie si am adaugat fulgii de ardei iute.
Poti folosi si ardei iute proaspat.
Am adaugat tonul si l-am sotat in jur de 1 minut.
Am turnat sucul de rosii si un polonic mare din apa in care fierb pastele.
Am adaugat sare, piper si busuiocul tocat. Am fiert la foc mic in jur de 7 minute.
Pastele s-au fiert in acest timp. Am pus pastele scurse peste sos, am amestecat, apoi le-am mai lasat pe foc 1 minut.
Daca sosul a scazut foarte mult poti sa mai adaugi un polonic din apa in apa in care au fiert pastele.
Au iesit atat de bune incat nu a ramas nici urma de sos in farfurie.
Le-am mancat imediat, cat au fost calde.
Daca iti raman le poti incalzi la microunde, dar ar fi bine sa adaugi putin lichid din care au fiert pastele.
Sosul va fi absorbit de acestea cat timp vor sta in frigider.
Urmărește-ne pe pagina de Facebook.