Fasole verde picanta cu lapte de cocos si pudra pentru curry, in stil asiatic. Recunosc, sunt fan al bucatariei austro-ungare. Acolo ma simt confortabil si in bucatarie si la masa, dar m-am bucurat foarte mult de aceasta campanie Maresi Foodbroker pentru ca de ceva vreme doream sa incerc niste retete asiatice, la recomandarea colegei mele de birou, care este mare fan al bucatariei tailandeze, indoneziene, malaeziene. Nici ca se putea mai bine, am primit produsele Shan’shi si un wok si m-am pus pe treaba.
Ca o prima reteta am facut o fasole verde picanta, cu o nebunie de condimente, arome, gust si miros extraordinare. M-am inspirat dintr-o carte cu bucate din Sri Lanka si mi-a fost tare greu sa aleg, as fi facut toate retetele cap-coada.
Reteta aceasta este o alternativa la .
Fasole verde picanta cu lapte de cocos in stil asiatic
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 10 minute
Timp Total: 25 minute
Inainte de toate se pregatesc toate ingredientele. Gatitul in sine dureaza foarte putin si este comod sa avem toate cele pregatite si puse la indemana. Piperul macinat este amestecat cu sarea si cu scortisoara (bolul alb din stanga).
In WOK se pun 2 linguri de ulei la incins si se adauga fasolea. Se amesteca usor, astfel incat sa se prajeasca pe fiecare parte.
Toata operatiunea nu dureaza mult, in jur de 3-4 minute, dupa care fasolea se scoate din tigaie si se pune intr-un bol.
In wok vom pregati acum sosul.
In wok se adauga si restul uleiului si se incepe cu usturoiul. Se amesteca usor, la foc mic/mediu sa nu se arda. Apoi se adauga ardeiul taiat felii foarte subtiri si din nou se amesteca usor se adauga si pudra pentru curry si se pune pe foc mic. Se presara si fulgii de chilli (ardei iute) si amestecul de piper, sare si scortisoara.
Se amesteca bine de tot compozitia, condimentele trebuie sa se omogenizeze. Se adauga si laptele de cocos.
Se amesteca bine si laptele de cocos si se lasa la foc mic, pret de un clocot. Se poate observa ca sosul se ingroasa repede. Dupa se sosul s-a format, s-a ingrosat (nu dureaza decat 1-2 minute) se adauga si zeama de lamaie si fasolea verde.
Se amesteca din nou si se mai lasa un clocot. Atat.
Servire fasole verde picanta cu lapte de cocos
Mancarea este gata de servire. Este grozava aceasta fasole verde picanta cu lapte de cocos!
Noua ne-a placut foarte mult.
CONCURS pentru cititori
Acceseaza pagina oficiala a campaniei , lasa un comentariu, distribuie pagina pe Facebook, Google+, Twitter sau Pinterest si poti castiga un set complet format din 18 ingrediente asiatice Shan’shi + 1 wok cu capac + set de ustensile (exact ca si cele primite de noi). Idei de retete asiatice se gasesc pe site-ul oficial Shan’shi.